בעיות ברכיים

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

26/03/2011 | 23:29 | מאת: עודד

שלום! שמי עודד בן 35. אני שחקן כדורסל בדימוס, בעבר הייתי מקצועי וכיום אני משחק כתחביב בליגה למקומות עבודה. אני בחור גדול: 2.05 גובה ו- 120 ק"ג. בעבר לא סבלתי כלל מבעיות ברכיים, אך כיום ולאורך החודשיים האחרונים יש לי בעיה בברך שמאל שמאוד מגבילה אותי. יש לי כאב בברך שמפריע לי ביומיום בעיקר בתנועות כיפוף (קימה מכסא / מיטה), ואני מרגיש את הכאב גם במדרגות. בזמן משחק כדורסל, הכאב מתגבר ובמיוחד בתנועות חדות של ניתור או עצירה תוך כדי כיפוף. הלכתי לרופא משפחה שטען כי מדובר בדלקת ונתן לי טיפול של ארקוקסיה 90 מ"ג, וכן להשתמש בכדורסל בתומך פעיל לברך עם סיליקון מתוצרת Bauerfeind . הטיפול בארקוקסיה לא השפיע כלל והכאב ממשיך. מגן הברך עוזר בזמן הכדורסל, אך ישנן פעמים שגם זה לא עוזר ואני חש כאב חד. יש לי מספר שאלות: (1) האם עלי לפנות לטיפול פיזיוטרפי? (2) האם יש לי טעם להיבדק אצל אורטופד שלא מתמחה בפציעות ספורט? רצוי להגיע עם צילום? (3) האם לפי התיאור שלי, כדורי וולטרן עלולים לסייע?

28/03/2011 | 23:43 | מאת: ד"ר אברהם כץ

לפי תיאור הבעיה מדובר בדלקת בגיד הפיקה ( הפטלרי ) . גיד זה מחבר את שריר הירך הקדמי - ה 4 ראשי עם החלק העליון הקדמי של השוק . בשפה מקצועית מדובר ב jumpers knee . הטיפול הוא אכן תומך לברך , גם חבישה אלסטית פשוטה מועילה וחיזוק שרירי הירך . תרגילים פשוטים כגון הרמת ברכים לבטן והרמת כפות הרגלים לאחור תוך כדי כיפוף הברך יכולים להועיל ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך