ערך CK גבוה מצביע על נזק לשריר ?

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

07/01/2010 | 22:49 | מאת: רן

במסגרת בדיקות הדם החצי שנתי קיבלתי ערך CK גבוה מאוד של 481 (עשוי פעמיים ) כאשר עד כה בשנים האחרונות הערך היה בסביבות 220 (שגם הוא מעל הנורמל). תשובת הרופא היתה שיש לבצע הבדיקה שנית אחרי 3 ימי מנוחה. אני מבצע פעילות של ריצה, ספינינג, אופניים כמעט כל יום. לכן גם אם אנוח והתוצאה תצא "יפה" נשאלת השאלה אם האימונים שלי ורמת CK גבוהה מצביעה על נזק לשרירים, ואם כן - מה עליי לעשות ? דרך אגב, נוטל סימבהסטטין 20מ"ג כל ערב לאיזון כולסטרול . בתודה, רן

08/01/2010 | 16:13 | מאת: ד"ר אברהם כץ

סימבסטטין מעלה את ערכי CPK וכך גם פעילות גופנית במידה והערכים לא יורדים לאחר מנוחה , יש להחליף את סוג הטיפול להורדת שומני הדם . ערכים גבוהים הם יותר מפי 3 מהנורמה ד"ר כץ

11/01/2010 | 10:13 | מאת: רן

לא הבנתי אם התוצאה של ה CPK הגבוהה היא "שיקרית" ונגרמת בגלל הסימבסטטין , או שבאמת נגרם נזק לשריר בגלל התרופה והפעילות הגופנית שלי ?

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך