פעילות גופנית אופטימלית

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

19/12/2008 | 23:31 | מאת: צביקה

אני סובל מיתר לחץ דם מטופל תרופתית ולחץ הדם יצב ותקין. אני צועד במסלול של 3.8 ק"מ הכוללים מעט עליות ב- 38 דקות . כמה פעמים בשבוע מומלצת צעידה כזו? האם להאריך אותה? תודה!!

20/12/2008 | 22:16 | מאת: ד"ר אברהם כץ

פעילות גופנית סדירה מביאה לשפור ומניעת התקדמות מחלות כרוניות כגון יתר לחץ דם , סכרת , מחלות ריאה וכולי . ההמלצה האחרונה של האיגוד האמריקאי לרפואת ספורט היא פעילות של 20-30 דקות פעמים בשבוע , ב60-70 % מהדופק המירבי לפי הגיל . הדופק המירבי הוא 220 פחות הגיל . זו ההמלצה אך כל פעילות גופנית שעושים יכולה להועיל , למשל להחנות את המכונית במרחק מהמקום שצריך להגיע אליו וללכת ברגל או לחילופין לרדת מהאוטובוס תחנה אחת קודם , לעלות ולרדת במדרגות , אם מדובר בבנין רב קומות אפשר לרדת מהמעלית קומה אחת או שתים לפני הקומה בה גרים וכמובן לרדת במדרגות , או כל פעילות אחרת , לשאת את הקניות וכולי . כמובן שפעילות גופנית בכל רמה שהיא , צריכה להיות מלווית בדיאטה מתאימה . בקשר לפעילות שאתה עושה , אפשר לעשות אותה כל יום ואפשר להאריך את משך הפעילות . אפשר גם לעשות פעילות אחרת כגון רכיבה על אופניים , שחיה , ופעילות בחדר כושר בהצלחה

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך