שאלות על תפקוד וטיפול בברך עם ניוון סחוס

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

29/01/2020 | 11:01 | מאת: אליהו

לד"ר גנסין שלום רב, מאוד אשמח אם תוכל לענות על שאלותיי: אני גבר בן 60 וסובל משחיקת סחוס כרוני בברכיים שלי. הבעיה היא לרוב אסימפטומטי ואני מתפקד כרגיל ומקפיד על פעילות ספורט מתאים לחיזוק שרירי הברכיים – שחייה והליכה מבוקרת. לפני חודש בעקבות נפילה בבריכה ומתיחת הברך הימני רופא האורתופד שלי הפנה אותי לצילום של הברך שמראה שיש שחיקת סחוס בדרגה 2 – Stage 2 osteoarthritis . הייתי בטיפול תקופתי אצל אוסתיאופאת בתחילת השבוע עבור הגב שלי ובמהלכו הוא ביצע תפעול (manipulation and release ) כלשהו לברך שלי. הלכתי לאחר מכן כרגיל אך בהמשך התחלתי להרגיש כאבים במרכז טבעת הסחוס של הברך וקושי בביצוע תנועה סיבובית. הדבר דומה לpatella femoral syndrome ממנו סבלתי לפני כמה שנים. שאלותיי הם: 1. האם קיים אפשרות בכלל שטיפול פיזיותרפי שגוי יכול לגרום נזק לסחוס או לפרק כלשהו? 2. האם מומלץ שאלבש בינתיים את מגן ברך מסיליקון שאני משתמש בו להליכה ספורטיבית או האם זה יכול לגרום להחלשת הפרק? 3. האם ניתן לטפל או להקל על Stage 2 osteoarthritis באמצות ארתוסקופיה או רק על ידי החלפה מלאה של הברך (לאחר שהמצב מגיע לStage 3) ? בתודה מראש ובברכה אליהו

31/01/2020 | 04:48 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום רב פיזיוטרפיה בהנחייה מוסמכת איננה פוגעת במפרק/ בסחוס. מגן בירכיים בהחלט נותן פיתרון לסימפטומים (כאב) ולכן הייתי ממליץ לנסות להשתמש בו במהלך פעילות מאומצת/ הליכה. המגן בירכיים איננו גורם לפגיעה של המפרק. הטיפול כיום לסימפטומים של שחיקת המפרק (osteoarthritis) יכול להיות שמרני כגון הזרקות למינהן ואיננו חייב לכלול ניתוח. במידה והטיפולים השמרניים אינם עוזרים וכן השחיקה רחבה אז בהחלט ניתן לשקול טיפול ניתוחי. בהצלחה.

31/01/2020 | 18:00 | מאת: אליהו

תודה רבה

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך