פגם סחוסי דרגה 4 מלווה בבצקת לשד עצם

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

29/11/2019 | 08:27 | מאת: עופר

שלום רב, לאחר משחק כדורגל ופגיעה בברך שמאל בעת שינוי כיוון להלן תוצאות MRI: פגם סחוסי דרגה 4 בקוטר כ-15 מ"מ בקונדיל פמורלי לטרלי מלווה בבצקת לשד עצם. כמות מוגברת במידה בינונית של נוזל בברך. מניסקוס מדיאלי בעל צורה וסיגנל שמורים. מניסקוס לטרלי בעל צורה וסיגנל שמורים. .תקינים LCL-ו ACL PCL MCL גיד הפיקה וגיד הקוודריצפס תקינים. הרטינקולום שמור. לסיכום: נזק אוסטאוכונדרלי בקונדיל פמורלי לטרלי. הומלץ לבצע ניתוח ארטרוסקופיה להשתלת סחוס עצמי (AOTS) או משתל(AMIC) עם זמן החלמה ארוך של 3 חודשים בו אסור לדרוך על הברך. אלטרנטיבה שהומלצה- טיפול MBST, מבוסס על תהודה מגנטית (בדומה ל- MRI), העברת אנרגיה לתאי הסחוס הפגועים וסיוע בחידוש פעילותם. כתוצאה, נוצרים מחדש סיבי קולגן, המהווים את תשתית הסחוס המפרקי. אשמח לשמוע את דעתך באופציות הנ"ל.

30/11/2019 | 08:16 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום רב בהחלט כל אחת מהאופציות הנל רלוונטיות למקרה הספיצפי שלך. חשוב לזכור כי אין ״תעודת ביטוח״ לתיקון הממצא בברך בכל אחת מהאופציה הנ״ל. כמו שציינת השתלת סחוס עצמי או משתל בהחלט דורשים שיתוף פעולה מצד המטופל לאחר הניתוח וזמן ההחלמה הינו ארוך. מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל כאשר נלקחים בחשבון היתרונות והחסרונות של כל פעולה. בהצלחה

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך