פריקת פיקה בברך שמאל

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

25/11/2019 | 17:25 | מאת: אפרת

בתי בת 15 בקרוב עברה פריקת פיקה תוך כדי ריקוד לפני קצת יותר מ-4חודשים.כאבים עזים,נפיחות גדולה מאוד בברך.הפיקה הייתה ממש בצידי הברך.במיון הוחזרה הפיקה למקום.צילום רנטגן שלא הראה שבר.הברך נחבשה בתחבושת אלסטית ל-4 ימים שלאחר מכן נאמר לה שיכולה ללכת רגיל על הרגל.דבר שנוכחנו לראות שזה לא ממש היה אפשרי.צילום u.sהראה ממצא שמתאים לקרע ברצועה פטלא פמורקית מדיאלית.לפי דיברי מומחה לרדיולוגיה שערך את הבדיקה זהו קרע מלא.שבוע לאחר האירוע החלה בפיזיותרפיה וממשיכה עדיין .יש שיפור קל אך עדיין ישנה נפיחות בברך,קושי בלרדת במדרגות,בצעידה .בתרגיל שכיבה והבאת הברך לגוף יש קושי עדיין.וישנה תופעה של הברך ש"מתקפלת" בפתאומיות כל הזמן.כאבים בצידה הפנימי של הברך.נשלחה לבדיקת mri: מודגמת בצקת לשד עצם באספקט הקידמי הקונדיל המדיאלי של הירך הדיסטלי.בנוסף מודגם ממצא ציסטי תת קורטיקלי באיזור בגודל כ-5מ"מ.ללא עודף נוזל פרקי. הליגמנטים המצטלבים,LCL,MCL ב.מ.פ. המניסקים שמורים.פיקה,גידי הפיקה שמורים. מודגמת בצקת בארית אינה כולם המדיאלי של הפיקה באספקט הפנימי שלו,ללא עדות לקרע שלם. אשמח להסבר פיענוח של הבדיקה.האם הקרע שראו באולטרסאנד וכבר לא רא ב-mriבעצם התאחה או שבבדיקת האולטרסאונד נפלה טעות??מדוע עדיין יש לבתי את תופעת הברך שמתקפלת לה כאילו משהו לא בסדר?האם הממצאים בבדיקה מצריכים טיפול כלשהו או שרק להמשיך הפיזיוטרפיה?מדוע עדיין יש צליעה כשהיא הולכת??

27/11/2019 | 04:28 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום רב בדיקה ה- US פחות מהימנה מבדיקת MRI ולכן כדאי יותר להסתמך על הבדיקה הנ״ל. בהחלט הממצאים שתיארת בפיענוח מתאימים לפריקה של הפיקה. הטיפול הנכון (כפי שעשיתם) הינו להמשיך פיזיוטרפיה על מנת לחזק את השרירים המקיפים את הפיקה ועל ידי כך לייצוב הברך. בכל אופן מומלץ להיבדק ולהתייעץ עם מומחה ברך. בהצלחה

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך