קליקים מרובים וכאבים בברך

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

28/10/2019 | 21:35 | מאת: ד.א.

שלום למומחים, ביתי בת ה 14.5 מתלוננת מזה כשנה על כאבים בברך הנגרמים בגלל קליקים מרובים הנשמעים בשעת מאמץ גופני (בעיקר כיפוף הברך כגון בסקווטחם, טיפוס במדרגות וכו'). בעקבות המלצת האורטופד הלכנו לבצע בדיקת MRI ולהלן התשובה שהופיעה בפענוח: סיגנל לשד עצם תקין. אין כמות חריגה של נוזל בברך. מניסקים תקינים בצורה ובסיגנל ללא עדות לקרע וללא מניסקוס דיסקואידי. .תקינים LCL -ו ACL, PCL, MCL גיד הפיקה וגיד הקוודריצפס תקינים. הסחוסים שמורים והרטינקולום תקין. נראית פליקה מדיאלית, ראה בסדרה סגיטלית ב- T2 ללא דיכוי שומן חתכים 16 עד 18 סדרה 701 . הטרוכליאה בצורה מעט שטוחה וחוד הפיקה במיקום מעט מדיאלי. האם תוכלו בבקשה להסביר לי מה אומר הפענוח הנ"ל? אודה לעזרתכם.

29/10/2019 | 06:10 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום רב מדובר במבנה גרמי (טרוכלאה) שהינה שטוחה מעט מהמקובל. בנוסף מבנה אמבריוני (פליקה) באספקט פנימי קידמי של הברך. בהחלט ממצאים אילו יכולים להסביר את הכאבים והקליקים של בתך. בהצלחה

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך