הצעה הכי טובה לטיפול לאחר mri

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

17/02/2019 | 09:25 | מאת: שי

הגיל שלי 58 עובד כצבע עבודה פיזית יום יומית לאחר תשובה של mri של רגל שמאל. יש כאבים בשרירי שתי הרגליים במיוחד לאחר פעילות ממצאים מודגם קרע ההורזונטלי המערב כמחצית מרוחב הקרן האחורית של המינסקוס המדיאלי. מודגמת בצקת לישדית באספקט האחורי של המשטח הטיביאלי המדיאלי יתכן משנית לקרע במינסקוס. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין מודגם מאחורי האחיזה טיביאלית של רצועת ה pcl כיס נוזל בקוטר 1.2 במישור הקורונלי ובגובה 1.4 סמ ובקוטר 6 מ"מ בציר הסגיטלי יתכן ציסטה גנגליונית הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות מודגמות תקינות המגנון המיישר מודגם תקין סחוס הפיקה מודגם שמור מודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית בסיקום קרע במינסקוס המדיאלי כמתואר בסיכום שלי מבקש לדעת חוות דעת לטיפול או לשימור במצב הקיים והתנהלות שלי לגבי המשך החיים והעבודה בעתיד מה לעשות במצב הקיים אני מאוד לא יודע מה לעשות כי קיבלתי 2 הצעות אחת להשאיר את המצב כמו שהוא והשניה ביצוע ארטרוסקופיה . תודה מראש לתשובתך כהן שי שמואל

19/02/2019 | 06:35 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום רב אכן התשובות שקיבלת הינן הפוכות אחת מהשנייה אך באמת שתיהן ברות ביצוע. צריך להבין כי לכל פעולה יש את היתרונות והחסרונות שלה. הכל תלוי כמובן בבדיקה שלך וברמת הכאבים. טיפול ניתוחי ארטרוסקופי הוא אכן פעולה פשוטה התורמת רבות לאיכות החיים והפסקת הכאבים אך תגרום לאפשרות של שחיקה עתידית של הברך. במידה ותחליט על טיפול שמרני- אכן תמנע מניתוח עם הסיבוכים האפשריים אך בהחלט הקרע יכול לגדול ואיתו הכאבים. מומלץ להתייעץ עם הרופא שלך לצורך החלטה על הטיפול הנדרש לך.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך