מים מעל הברך לאחר ניתוח אורטרוסקופיה בברך

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

30/12/2018 | 20:37 | מאת: גלית

היום בני עבר ניתוח אורטרוסקופיה בברך כדי להסיר חתיכת סחוס שהשתחררה לאחר פריקת פיקה. כעת 12 שעות לאחר הניתוח אנחנו מרגישים שיש הצטברות של נוזל מעל הברך, ממש אפשר להזיז את הנוזל מצד אל צד וכשהוא מכופף את הברך יש רעש כמו של קרקור קיבה חזק. במה מדובר?

31/12/2018 | 22:20 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום רב, ניתוח ארטרוסקופיה הינו ניתוח בו מוכנסת מצלמה לברך דרך חתך זעיר בעור. על מנת לסקור את המבנים בברך יש צורך בהזלפה של מים תוך כדי הפעולה. לאחר סיום הפעולה מנקזים את המים מהברך, אך כמובן אין אפשרות לעשות זאת במלואה. נוזל שלא הוצא יספג במשך הזמן ולכן לפעמים יש הצטברות נוזל לאחר הניתוח.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך