MRI ברך בקשת פענוח תוצאה

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

24/03/2018 | 15:06 | מאת: ניר

שלום, לאחר תאונת דרכים היה לי מים בברך ללא שבר. עשיתי צילום לפני שנתיים ולא המשכתי טיפול לאחר שהמים התנקזו. אשמח לפיענוח תוצאות: להלן ממצאי בדיקת MRI של ברך ימין הטכניקה: בוצעו סדרות סגיטלית PD בלי ועם דיכוי שומן, קורונליות T1 ו - PD עם דיכוי שומן ואקסיאלית PD עם דיכוי שומן כולל הזרקת גדוליניום . התוויה קלינית: מעקב אחר חבלה . ממצאים : בעומק רקמת השומן התת-עורית קדמית למנגנון המיישר ולפיקה מודגמת קולקציה בעלת אותות גבוהים בסדרת T2 כאשר בחלקה הצדדי תחתון מודגמים משקעים היפואינטנסיים בקוטר עד 6 מ"מ - ייתכן תוצרי דם. דופן הקולקציה עובר האדרה לאחר הזרקת גדוליניום, באבחנה מבדלת ניתן לכלול המטומה שהתנזלה, בסבירות נמוכה יותר ובהתאם לממצאים הקלינים יש גם לכלול תהליך זיהומי תת-עורי - דרושה קורלציה קלינית והמשך מעקב סונוגרפי ובהתאם לכך לשקול המשך בירור . מודגמת בצקת לשדית מינימלית החשודה לקונטוזיה בקוטב התחתון של הפיקה . הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות . מודגם אות חריג הוריזונטלי בקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי שאינו מערב את המשטח הפרקי התחתון ומתאים לשינויים עקב וסקולריזציה האופיינית לגילו הצעיר . המניסקוס הלטרלי מודגם תקין . המנגנון המיישר מודגם תקין . סחוס הפיקה שמור . הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית . לסיכום: קולקציה בעומק רקמת השומן התת-עורית באספקט הקדמי של הברך - ייתכן המטומה שהתנזלה - דרושה קורלציה קלינית והמשך מעקב ע"י בדיקת S.U ובהתאם לכך לשקול המשך

25/03/2018 | 00:53 | מאת: ד"ר עופר זקס

לאור הממצאים ישנו צורך לפנות בהקדם להערכת אורטופד בשל החשש לתהליך זיהומי או צורך בניקוז.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך