מה משמעות טיפול שמרני לקרע פנימי במניסקוס

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

14/09/2017 | 10:57 | מאת: מירי

בת 43 עם קרע במניסקוס פנימי בברך שמאל כמוכן שחיקת סחוסים- כשאתה מציין טיפול שמרני האם תוכל לפרט במה מדובר? תרגילים לחיזוק השרירים?

14/09/2017 | 23:21 | מאת: עופר זקס

טיפול שמרני משמעותו חיזוק מייצבי ברך דינמיים ושיפור השליטה עצבית-שרירית (פרופריורצפטיבית של הברך. כמו כן מדובר בטיפול בתהליך דלקתי נלווה באמצעות נוגדי דלקת. את החיזוקים ושיפור השליטה בעצבית שריירת עדיף לבצע ע"י פיזותרפיה מודרכת (לפחות בהתחלה) ע"י פיזותרפיסט וכן ניתן לבצע זאת ע"י טיפולים כאפוסתרפיה.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך