כף רגל ימין נוטה החוצה והברך נוטה פנימה

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

18/08/2017 | 18:25 | מאת: אריאל

אהלן יש נושא שמעסיק אותי זמן מה מאיזה שהתחלתי לעסוק בספורט. אני לא יודע אם זה הפורום הרלוונטי לבעיה אבל אנסה בכל זאת. כף רגל ימין שלי די נוטה החוצה דבר שמשפיע על ההליכה והברך נוטה טיפה פנימה. תמיד אנשים אמרו לי שנראה שאני צולע קצת והתעלמתי מזה ועכשיו זה מפריע לי. אני מרגיש קושי בביצוע תרגילים מסוימים במיוחד כאלה המאמצים כל רגל בנפרד. בנוסף, יש לי גם הבדלי מסת שריר משמעותיים בין שני הרגלים ושריר המסטרניג קצר מאוד בשני הרגלים בעיקר ברגל ימין. קראתי באינטרנט כל מיני דברים באנגלית על מצבים שונים ודרכי טיפול באמצעות תרגילים שונים אבל לא הצלחתי למצוא בדיוק את הבעיה שלי. אשמח אם תוכל לעזור לי לפענח את הבעיה ולעזור לי עם תרגילים שיכולים לפתור אותה. יש לציין שאני בן 22 ואם היה יכול בכלל לשנות את המצב בגיל כזה.

20/08/2017 | 22:57 | מאת: עופר זקס

שלום, למיטב הבנתי המצב אותו אתה מתאר הינו עקב שוני במבנה הרגל שיכול לנבוע בהבדלים בין מפרקי הירכיים, ברכיים או הקרסוליים. ההבדל במסת השריר נובע כתוצאה משימוש פחות ברגל בעלת מסת השריר הקטנה יותר וזו ככל הנראה הרגל בהת אתה מתקשה לבצע את הפעילות. במידה וקיימים הבדלים מבניים בין שתי הרגליים ניתן בגיל 22 לנסות ולאזן באמצעות מדרסים, פיזיותרפיה ואמצעים נוספים. במידה ואמצעים אילו אינם מסייעים ניתן לשקול במקרים חריגים התערבות ניתוחית כתלות במקור הבעיה. אין תחליף לבדיקתך ע"י אורטופד המומחה בתחום ובניית תוכנית טיפול בהתאם לממצאים. בברכה.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך