MRI ברך לאחר כאבים של שנה

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

15/06/2017 | 11:19 | מאת: יצחק

שלום רב, בן 18.5, מועמד לגיוס לקרבי בעוד כ 5 חודשים, סובל מכאבים בברך, אחרי פעילות, זה כשנה. אובחנתי ע"י אורטופד כסובל מברך הקופצים. עברתי פיזיוטרפיה לפני כשנה אך הכאבים לא נעלמו. באולטרטסאונד לא מצאו כלום. בפענוח MRI כתוב: "מודגם אות חריג הוריזונטאלי בהיקף הקרן האחורית של המניסקוס הרדיאלי. האות החריג נמשך גם אל גוף המניסקוס ומגיע קרוב מאוד למשטח הפירקי התחתון. לא ניתן לשלול בוודאות קרע". "הודגם נוזל פירקי בכמות פיזיולוגי, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית." שאר הדברים - סחוס הפיקה, הרצועות, המנגנון המיישר, המיניסקוס הלטרלי, תקינים. האם פיזיוטרפיה תעזור? ניתוח? האם יפגע לי השרות הקרבי? אודה להתיחסותכם.

05/07/2017 | 09:16 | מאת: עופר זקס

שלום רב, הסיבה בעבורה תיארת שנשלחת לבצע MRI מקורה בכאב ברך קדמי. הפענוח אותו הצגת לרוב מתבטא בכאבים בעלי אופי שונה. לאור תוצאות הMRI ועל מנת לשקול התערבות במידת הצורך הייתי פונה לבדיקה אצל אורטופד המתמחה בפציעות ספורט/ברכיים כדי לראות האם ישנה התאמה קלינית הדמייתית בין תלונותיך לממצאי הMRI. בכל אופן בשלב ראשוני הייתי מתחיל פיזותרפיה. בהצלחה

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך