קרעים בACL MCl ובשני המיניסקוסים

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

01/06/2017 | 14:10 | מאת: מוטי יוסף

חודשיים אחרי סיבוב מסיבי של הברך קבלתי תשובות מבדיקת MRI 1.קרע מלא בACL 2.קרע חלקי בMCL 3.קרעים בשני המינסקוסים אשמח לדעת אם לדעתך אני יחזור לתפקוד מלא וללא כאבים בעתיד? חייב לציין שאני בן 24 בלי עבר של קריעות ועם שרירי רגליים חזקים

05/07/2017 | 09:29 | מאת: עופר זקס

שלום רב, ראשית וכל לחזור לתפקוד מלא. השאלה היא האם תזדקק לניתוח שחזור הACL (צולבת קדמית) על מנת עשות זאת. לרוב בגילך ובמידה והינך פעיל, עוסק בספורט בעיקר עם תנועת PIVOT (כדורסל, כדורגל, כדוריד...) יש לשחזר את הרצועה הקדמית כדי להחזיר לברך את יציבותה. במידה ואינך אדם מאוד פעיל ואינך מתכנן בעתיד פעילות שכזו ניתן לבצע פיזותרפיה אינטנסיבית לחיזוק מייצבי הברך ולעקוב. כמובן שאם הינך חש חוסר יציבות בפעילות יומית כירידה במדרגות הליכה בשטח וכו'.. יש לבצע שחזור רצועה. בכל מקרה ממליץ על בדיקת אורטופד המתמחה בפציעות ספורט.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך