קרע במיניסקוס בברך ימין

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

22/04/2017 | 12:08 | מאת: קרע במיניסקוס

שלום, אבקש לדעת אם ניתן לרפא קרע במיניסקוס ללא ניתוח בכלל. רק בעזרת פיזיוטרפיה. תודה, דורית

23/04/2017 | 12:49 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

דורית שלום, קרע מניסקוס יכול להחלים באנשים צעירים גם ללא ניתוח כאשר הוא נמצא באזור עם אספקת דם טובה - בשוליים החיצוניים של המניסקוס. באנשים מבוגרים, הקרע לא ירפא, אבל לעיתים אפשר להגיע בעזרת פיזיותרפיה למצב שאין כאב בגלל קרע מניסקוס במילים אחרות, במרבית המקרים כדאי להתחיל בטיפול שמרני ללא ניתוח ורק אם אין ברירה להתקדם לניתוח.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך