חזרה לספורט אחרי שחזור ACL

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

12/04/2017 | 17:03 | מאת: ברוך

דר שלום מהו משך הזמן המינימלי לחזרה לפעילות ספורט ללא מגבלות לאחר שחזור ACL ? מהם הקריטריונים לחזרה ? אני מציין שאני כשבוע וחצי לאחר שחזור ללא פגיעה בכל שריר, ללא כאב וטווח תנועה כמעט מלא. מהם הסיכונים בחזרה לספורט תוך זמן קצר ? אילו תהליכים עוברת הרצועה המשוחזרת (אוטוגרפט מהירך) בחודשים הראשונים ? פרט לכך, אני מוכרח לציין שאני מטופל על ידי בעלי מקצוע מהשורה הראשונה ואין לי כוונה לחזור לספורט ללא אישור. השאלות הן לצורך השכלה?

17/04/2017 | 16:47 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

חזרה מוקדמת מדי לפעילות גופנית עם תנועות סיבוביות, כגון כדורגל או כדורסל, עלולה לגרום לקרע של הרצועה המשוחזרת. ההמלצה היא לעבור שיקום של לפחות חצי שנה עד שנה ולחזור רק כאשר הכח מלא וכמעט שווה לרגל השניה.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך