התייעצות לגבי המשך טיפול

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

04/12/2016 | 10:12 | מאת: יעל

שלום פרופסור, מתנצלת מראש על אורך השאלה. בת 35, בעברי 3 הריונות, 2 לידות ויש לי ילד אחד. הריון ראשון – לאחר טיפולי פוריות (פיוריגון) תאומים, הסתיים בשבוע 22 בלידה מוקדמת עקב התקצרות צוואר הרחם. הריון שני – כשלושה חודשים לאחר ההפלה, טבעי, הריון תקין, לידה בשבוע 39+5, מעקב אורך צוואר צמוד וטיפול בפרוגסטרון לאורך כל ההריון (לאחר התייעצות מחלקתית הוחלט לא לבצע תפר צווארי). הריון שלישי – טבעי, הפלה בשבוע 11. כעת מנסה להיכנס להריון נוסף, לאחר 2 מחזורים של חצי כדור איקקלומין בהם נוצר כל פעם זקיק אחד בגודל המתאים(המטרה היא להמנע כמה שניתן מהריון תאומים), הרופא הציב בפני 2 אפשרויות : 1. לעבור לטיפול בזריקות ואז עולה הסיכון להריון תאומים. במקרה זה הוא אמר לי שניתן לבצע דילול של עובר אחד או להיות במעקב צמוד לאורך ההריון. אני מאוד חוששת מהריון תאומים נוסף. בנוסף, בפעם הקודמת שטופלתי בפיוריגון, אושפזתי עקב גירוי יתר של השחלה – אני חוששת שזה יקרה בשנית. 2. טיפולי IVF , הרופא שלי אמר שככל הנראה הקופה לא תאשר לי לפני שאעבור מספר מחוזרי טיפול עם זריקות. בינתיים ביקשתי ממנו שלא להחליט ולנסות חודש נוסף עם חצי כדור איקקלומין, הוא הסכים רק הפעם הורה על הזרעות ולא על קיום יחסים. ביצענו בדיקת זרע והיא תקינה. אשמח לשמוע את דעתך לגבי האפשרויות שלי. כפי שכבר ציינתי, אני מאוד חוששת מהריון תאומים ומעדיפה הריון של עובר אחד. המון תודה מראש

06/12/2016 | 18:24 | מאת: פרופ' דב פלדברג

ליעל שלום רב, הצעתו של הרופא שלך לגבי טיפול באיקקלומין והזרעה תוך-רחמית נראית לי הגיונית וכאופציה נכונה בשלב זה. לגבי המינון יש לי השגות ואני ממליץ בחום להעלות את כמות האיקקלומין לשני כדורים ליום למשך חמישה ימים, לבצע מעקב זקיקים ובדיקות דם לאסטרוגן ופרוגסטרון, ובזמן המתאים לתת לך את זריקת האוביטרל ולאחר מכן לבצע IUI. הסיכוי להריון תאומים בגיל 35 בפרוטוקול זה הוא נמוך מאוד מחד גיסא והסיכוי להריון לאחר טיפול זה הינו גבוה יחסית מאידך גיסא. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

מנהל פורום טיפולי פוריות