Pgs או ניסיונות טבעיים

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

11/10/2020 | 09:26 | מאת: לילי

שלום, בת 36, עם בן 5 מהריון טבעי וספונטני. בשנתיים האחרונות 4 הריונות ספונטניים והפלות נדחות בשבועות ראשונים(11, 8, 6, 6) כולן בגרידה. כל הבירורים שנהוג לעשות תקינים. בשתי ההפלות האחרונות בוצעה בדיקה גנטית. באחת נמצא טריזומה 21 ו22. לתוצאות הגנטיות של ההפלה האחרונה אנחנו עוד ממתינים. שני ההריונות האחרונים היו בתמיכה של אנדומטרין וקלקסן למרות שאין בעיה רפואית שמצריכה זאת. אני חוששת מאד מניסיונות טבעיים והפלה נוספת. מומחה גנטיקה אמר שאין טעם בpgs מאחר שלא הוכח שיעיל ומאחר שאני נקלטת בטבעיות לא נכון להיכנס לתהליך ivf וpgs שאינו וודאי גם ככה ושעלותו גבוהה מאד. מה דעתך? (בלי להתחשב בהיבט הכספי, רק הרפואי). האם נקודת הפתיחה של החזרת עובר תקין כרומוזומלית לא מעלה את הסיכוי להריון בריא ותקין באופן משמעותי במצבי? וגם, האם עצם ההתערבות של pgs לא עלולה לפגוע בעובר ובאפשרות קליטתו ברחם בהשוואה לניסיון טבעי? תודה רבה!

14/10/2020 | 18:06 | מאת: פרופ' משיח שלמה

לא הייתי מציע לעבור IVF ו-PGS אחרי שתי הפלות. מציע לבצע קריוטיפ לשני בני הזוג ורק אם נימצאה טרנסלוקציה ה-PGS יהיה מוצדק.

14/10/2020 | 18:49 | מאת: לילי

תודה רבה! לא מדובר בשתי הפלות אלא בארבע, אלא שרק באחת בינתיים מצאו הפרעה כרומוזומלית וככל הנראה גם באחרונה תימצא.. כל הבדיקות כולל הקריוטיפ תקינות.. אם כך, מבינה שאין בזה יתרון ועדיף להמשיך באופן טבעי? תודה

מנהל פורום טיפולי פוריות