מה לעשות? מתקרבת ל- 40

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

09/07/2020 | 01:14 | מאת: מיקה

בת 39.6 עם אנדומטריוזיס ואנדומטריומות. בטיפולים שנתיים לאחר שישה מחזורי IVF והחזרה אחת. שני הריונות כימיים. פרופיל הורמונלי עדכני תקין (לפני 3 שנים לא היה תקין FSH-14 ,LH-18, E2-132). בדיקת AMH לפני 5 שנים -1.7. במהלך הטיפולים ה- TSH היה מעל 2.5 ולאחרונה הוא עבר את ה- 5. לא לקחתי כדורים לאיזון הבלוטה (אף אחד לא דבר איתי על זה) אתחיל כעת. לאחרונה נוטלת Q10 ודיאה. בנוסף שיניתי אורח חיים, שיפרתי תזונה וזרימת דם לאגן, והשלמתי חוסרים תזונתיים (כמו ויטמין B12 ,D ועוד). לפני כל השינויים היו שואבים לי 5 ביציות שהתפתחו ל-3 עוברים בדירוג B (חצי דרגה יותר או פחות) ואם שילבתי דיקור אז הכמות הוכפלה. אין לי ילדים וכעת אני מתלבטת מה לעשות מכיוון שהייתי שמחה ליותר מילד אחד. יש רצון להגיע בטיפול הקרוב לבלסטוציסטים גם בגלל הגיל, וגם בגלל כישלונות חוזרים אבל גם הייתי שמחה להקפיא עוברים אם תוך כדי הטיפול או בתהליך של שימור. מה לדעתך כדאי לעשות כדי למקסם את פוטנציאל הילודה?

09/07/2020 | 01:16 | מאת: מיקה

בכל 6 הטיפולים היו החזרות של עובר-שניים. (אחד היה החזרה של מוקפא בשל גירוי יתר)

09/07/2020 | 13:25 | מאת: פרופ' משיח שלמה

המקרה שלך מורכב ושאלותיך רבים מעבר ליכולת למענה בפורום. אליך לבחור מומחה פוריות שיש לו את הסבלנות והידע לענות על כל שאלותיך ולבחור לך את הטיפול המיטבי.

10/07/2020 | 20:16 | מאת: פרופ' משיח שלמה

התשובה לשאלותיך תמלא ספר לימוד בטיפולי פוריות. היום רפואה בכלל ורפואת הפיריון-בפרט, צריכה להיות מתואמת לפרט. אם אינך מקבלת מענה לשאלותיך מהרופא המטפל, יש לשקול להחליף.

15/07/2020 | 22:17 | מאת: פרופ' משיח שלמה

שכלותיך רבעת ומורכבות כדי לענות עליהן יש לחמוד את כח הלרטים על העתודה הזחלתית ואת איכות הביציות ולהמליץ על טיפול מתואם. עליך להתייעץ עם מומחה פוריות שיש לו נסיון גם בטנדומטריוזיס.

מנהל פורום טיפולי פוריות