תיקון גיל היריון ivf

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

04/02/2020 | 14:02 | מאת: דנה

שלום רב, אני בהריון שבוע 32 לאחר ivf, בו הוחזר עובר טרי, 3 ימים לאחר השאיבה. אני מבינה שאת גיל ההיריון מחשבים 14 ימים לפני השאיבה (מועד הביוץ). העובר שלי מההתחלה, מהus הראשון, היה קטן ב-6 ימים מחישוב הגיל לפי ivf, ובערך בשבוע 11 הרופא שלי תיקן את גיל ההיריון לפי הus ולא לפי החישוב הרגיל (הקטין ב-6 ימים). אציין שהעובר שמר על הפער של 6-7 ימים בממוצע בכל הבדיקות... (שקיפות, 3 סקירות, מעקב משקל. ציפ גנטי במי שפיר תקין). הבעיה היא שבכל פעם, הרופאים המקצועיים שמבצעים את הסקירות מתייחסים לגיל ההריון לפי ivf ולא לפי הגיל המתוקן, כך שאם יש פער סביר באחד המדדים, הפער גדל ב6 ימים. כך למשל, לפער של שבוע בגודל עצם הרגל, אף אחד לא היה מתרגש, אבל כשיש פער של כמעט שבועיים, מבקשים לבצע מעקב גדילה/לבדיקות נוספות, ליתר בטחון (על אף שמציינים שזה פער בטווח הנורמה). אני מקבלת באהבה כל בדיקה נוספת, אבל לא את הלחץ הנפשי הנלווה אליה. הרופא שלי איתן בדעתו שצריך להתייחס לגיל ההיריון, לפי הגיל המתוקן ואז הכל בסדר, אבל מקבל כמובן את המלצות הרופאים המקצועיים. השאלה היא, האם מקובל לתקן את גיל ההיריון בivf או שהכי נכון לבדוק לפי החישוב המקובל (14 יום לפני שאיבה), ולהתייחס לכל המדדים הנבדקים לפי אותו תאריך. תודה מראש

05/02/2020 | 20:31 | מאת: פרופ' משיח שלמה

בטיפול IVF ברור לחלוטין מתי היה הביוץ-יום השאיבה וחישוב גיל ההריון הוא מתאריך השאיבה מינוס 14 יום. לא נכון לעשות “תיקון״.

מנהל פורום טיפולי פוריות