סוגי פרוטוקול שונים, למה לשנות אם אחד הצליח?

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

16/08/2019 | 08:53 | מאת: סיון

שלום פרופ’, בת 39, לפני שנה עשיתי טיפול IVF ראשון בגלל בעיות זרע וגם רזרבה שחלתית נמוכה, הפרוטוקול היה 350 מונופור בערך 10 ימים, מבייץ אוביטרל ונשאבו 9 ביציות, היו 2 הפריות שהוחזרו ואחד נקלט אבל היה לא תקין וכך גילינו שאנחנו צריכים לעבור PGD בגלל טרנסלוקציה אצל בעלי. טיפול שני התחלתי 5 ימים עם פרימולוט ואז 3 ימים דקא, 350 פרוגבוריס ל 4 ימים, העלנו מינון בגלל שלא היתה תגובה ואז מונופור 450, נשאבו 4 ביציות, היו 4 הפריות וכולן הגיעו לבלסטו. טיפול 3- התחלתי בפרימולוט 5 ימים, דקא 3 ימים ומונופור 350 שעלה ל 450 בגלל שלא היתה תגובה. נשאבו רק 2 ביציות, היו 2 הפריות שלא הגיעו לבלסטו. מבייץ ב 2 הטיפולים האחרונים היה 2 דקא ואחד אוביטרל ובכל ה 3 לקחתי גם צטרוטייד. רציתי לדעת האם יש קשר בין הפרוטוקול לתוצאות והאם לדעתך זב נכון להתחיל טיפול עם פרימולוט ודקא? אם הדקא מעכב גיוס זקיקים אז למה בעצם מתחילים איתו? בנוסף אני עכשיו לאחר החזרה על בסיס אסטרופם של העובר היחיד שהיה תקין ונכון להיום, יום 8 הבדיקה הביתית שלילית. האם נכון יותר להחזיר על בסיס טבעי? האם יש סיכוי עדיין להריון? תודה מראש

17/08/2019 | 12:29 | מאת: פרופ' משיח שלמה

קשה לי לתת הסברים לרוטוקולים שניתנים על ידי רופא מטפל אחר. ראוי שתשאלי אותו את השאלות האלו. עם זאת ניראה שמדובר אצלך המקרה עם עתודה חלתית ירודה ואני הייתי נותן פרוטוקולים שונים.

18/08/2019 | 17:19 | מאת: סיון

תודה על המענה פרופ׳. אפשר לשאול אילו פרוטוקולים מומלצים לרזרבה נמוכה? תודה רבה

מנהל פורום טיפולי פוריות