שאיבה שניה ללא הפריה

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

26/04/2019 | 07:28 | מאת: מיואשת

בוקר טוב. פונה אלייך בייאוש. אני בת 40.5 .עברתי לידה שקטה לפני 11 חודשים בחודש 9 בשל מצוקת עובר בלידה. הריון ספונטני (ויש עוד שני ילדים מהריונות טבעיים וקודמים בבית מלפני עשור). מאז מנסה להכנס להריון ללא הצלחה. פרופיל הורמונלי גבולי(fsh 10.5 ביום חמש). מעקב זקיקים בזמן וסת הראה על רזרבה טובה(10 זקיקים קטנים יום 3). עברתי ישר לivf. הטיפול התחיל 5 ימים עם גונל 225. ולאחריו מונפור 225 עם אורגלוטרן. הגבתי בגירוי יתר. הטיפול הופסק יומיים לפני מתן הדקא. אסטרוגן 20000 פרוגסטרון 4.1 לפני מתן הדקא.נצפו 19 זקיקים בגדלים טובים של 17-19 רובם. רירית 12.זרע תקין. שאבו 17 זקיקים . למחרת מתקשרים ואומרים לי שאין הפריות בכלל. לא בוצע איקסי כי לטענת הרטפא הביציות היו בשלות ונראו תקינות לחלוטין וגם הזרע. )אחכ הבנתי שאולי הפסקת הגירוי גרמה לפגיעה באיכות הביציות) .48 שעות אחרי הופרו 4 ביציות. וביום 3 החזרנו 3 עוברים דרגה 6a. הסבב כשל. שלשום עברתי שאיבה שניה.הפעם הטיפול החל ביום ה3 למחזור. גונל 150 למשך ימים.והספקתי לקבל פעמיים מונפור 112 עם אורגלוטרן לפני שהמעקבים הראו שיש זקיקים בגדלים 19,18,18,16,12,12. . אסטרןגן היה 7700. פרוגסטרון 2.7 . קיבלתי אוביטרל .בשאיבה נשאבו 9 ביציות.אתמול הסיוט חזר. התבשרתי ששום אין הפריות. בוצע איקסי. אמרו לי להמתין להיום ולראות אולי יהיו הפריות. ובנתיים אני מיואשת.אני לא מבינה למה הכול נראה טוב(אפילו הרופא מופתע ) ואיך המצב שלי השתנה בפחות משנה. מה יכול לגרום לזה? איך אפשר לברר? ואיך מתקדמים מכאן? האובדן כואב לי עוד יותר .ולא איכפת לי להיות סבלנית ןלעבורהאת המסלול הזה אבל אני רוצה לפחות לדעת מה הבעיה ואיך מתמודדים איתה כי לא אעמוד בעוד סבב של גירוע וכשלון. ממש אשמח לעצתך.

26/04/2019 | 09:40 | מאת: פרופ' משיח שלמה

כמובן שאין ביכולתי לאבחן ולהציע טיפול על בסיס מה שכתבת אפילו באריכות. חסר לי בעיקר דו״ח המעבדה. אני מניח שהביציות רובן חא היו בשלות. ייתכן שנשאבו, מוקדם מידי, מזקיקים קטנים מפחד גרוי יתר. הבשורה הטובה היא שמאגר הביציות בשחלות שלך הוא הרבה יותר טוב מהצפוי לגילך, עובדה זו קובעת במידה רבה, את סיכייך להצלחה. . ניתן גם לשקול מתן כפול של אוביטרל ודקה פפטיל, לפני השאיבה.

26/04/2019 | 10:09 | מאת: מיואשת

מודה לך מאוד.כרגע הרופא חזר אליי ואמר שמתוך הביציות 3 היו בשלות.ביום 2 עובר אחד הופרה. האם זה מראה שהבעיה היא בהבשלה שלהם? האם שינוי הפרוטוקול למתן התחלתי של lh וfsh (פרובגריס/מנופור) יכןל לעזור בהבשלה ? מעבר לטריגר כפול שכתבת עליו. היתה דילמה לגבי מתי לשאוב.הפרןגסטרון עלה ל2.7 והזקיקים היו 16-19 (4 מהם) .והיו 2 של 12.

מנהל פורום טיפולי פוריות