בדיקות גנטיות לעוברים מוקפאים

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

17/04/2019 | 17:20 | מאת: אמה

ערב טוב פרופסור, 1. מה ההבדל בין PGD ל PGS? מה עדיף לבצע ? 2. האם אפשר לעשות בדיקות אלה לעובר יום 3 אשר כבר הוקפא? 3. מהם החסרונות של בדיקות אלה? 4. האם יש סכנה של פגיעה בעובר וכפועל יוצא האם יכול להוולד ילד עם בעיות? המון תודה מראש.

17/04/2019 | 22:41 | מאת: פרופ' משיח שלמה

PGD זה איבחון גנטי בעובר כאשר שני ההורים נשאים של מחלה גנטית ויש למנוע אותה מהעובר. PGS או יותר נכון PGT-A, זו בדיקה שמבוצעת כדי לבדוק אל לעובר יש מספר כרומוזמים תקין (46) או שונה. ככל שגיל של האישה גבוה יותר, כך גדלה הסכנה שהעובר יישא מספר כרומוזומים לא תקין. את ה-PGD מבצעים לרוב ביום השלישי ועד היום החמישי מתקבל התשובה וניתן להחזיר עובר בריא-"טרי". את ה-PGT_A מבצעים ביות החמישי ומקפיאים את העוברים שנדגמו מיד אח"כ. בהמשך מפשירים את העוברים התקינים ומחזירים אותם. הבדיקה יותר מסוכנת לעובר אם מתבצעת ביום השלישי-עת לעובר יש 8 תאים והוצאה של 2 תאים היא יותר משמעותית.

מנהל פורום טיפולי פוריות