מעקב זקיקים לאחר הפלה

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

22/03/2019 | 06:40 | מאת: מטופלת פוריות

שלום, בת 39, התחלנו ivf בגלל רזרבה שחלתית נמוכה (FSH 13.1) ובעיות בזרע (כמות, איכות ותנועה). טיפול ראשון שאיבה של 9 ביציות, 2 עוברים הופרו והוחזרו, נקלט 1. בשבוע 14 נאלצתי לעבור גרידה בגלל טריזומיה 13. אני חודשיים וחצי לאחר ההפלה, בוסת השניה לאחר ההפלה התחלתי פרי וחוט נור ועברתי הסטרוסקופיה ונמצא פוליפ, הרופא המטפל ביקש להסיר. הסרתי את הפוליפ ולאחר מכן התחלתי מעקב אולטראסאונד ודם. במעקב נמצאה ציסטה גדולה בכל שחלה ואין זקיקים קטנים בכלל. הפסקתי פרימולוט וביום השני למחזור תוצאות דם LH 1.7, E2-158, progesterone-1.7 , הרופא הנחה לחזור לפרימולוט ולבצע שוב מעקב בעוד 5 ימים. האם התוצאות מעידות על כך שאין לי ביציות? יתכן שהן נגמרו ככ מהר? בנוסף מזה שבוע אני מתעוררת ספוגה מים כל בוקר, יש קשר?

22/03/2019 | 10:51 | מאת: פרופ' משיח שלמה

הבדיקות שעשית אינן מכוונות לקבוע את מאגר הביציות. רצוי חבצע בדיקת AMH

מנהל פורום טיפולי פוריות