פרידה

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

05/09/2015 | 09:41 | מאת: יהונתן

אני גר בארהב אני בן 23 הכרתי אמריקאית בת 28 . אנחנו במערכת יחסים כבר 3 חודשים שמתוכם 9 ימים היא הייתה בטיול ואני שבועיים בטיול . אוהבים אבל לא מאוהבים . מעריכה אותי ומכבדת אותי מאוד , בעלת לב רחב ואוהבת לעזור ( שנינו מזל גדי ויש לנו את אותם התכונות). בחורה שרגילה להתבודד , אין לה הרבה חברים אבל מאוד מחוזרת בפייסבוק ( כמעט 4000 חברים ) פעילה מאוד בפייסבוק . בעלת התקפי חרדה ועצבים ונוטלת כדורים מידי יום כדי להתמודד . הרגישה אחרת איתי ובזכותי יותר רגועה . לא לוחצת עליי ואני לא לוחץ עלייה יש אוויר לנשימה . לא הייתה במסגרת עבודה הרבה מאוד זמן ולאחרונה בזכותה וקצת עזרה ממני היא מצאה עבודה כברמנית , וזה גרם לפיצוץ הגדול . עובדת באיזור מבודד בעל אוכלוסייה לא טובה במיוחד , מאחורי הבר יש מלון זול ובו מתרוצצות זונות , אין שומר ואין לה איך להתגונן כי אי אפשר להכניס נשק בנוסף לכל היא היחידה שנראת טוב וכולם קונים לה שוטים ומתחילים איתה , היא עובדת מ 6 בצהריים עד 2 וחצי בלילה , אני נמצא שעה וחצי ממנה .בסך הכל עבדה שבוע עד הפיצוץ . היינו רגילים לדבר הרבה בטלפון ופתאום זה נעלם והכל בהבנה אני לא רוצה שזה ישמע מתוך קנאה . ממש תומך סובלני ורגוע אבל מרגע לרגע אני אוגר ואוגר ואוגר את הסיטואציות הלא נעימות . אני לא מתקדר אלייה ואני ממש לא שולח הרבה הודעות אבל כשאני שולח הודעות ומתקשר היא לא עונה , או עונה מאוחר יותר מה שנתן לי את ההרגשה שאני כבר לא חשוב . יום ראשון היה יום החופש שלה אז היא שלחה לי הודעה שהיא יוצאת עם חברות למשחק פוטבול , הגבתי בחיוב ושתהיה כמה שאפשר . חבר ממש במקרה הציע לי ללכת גם ועדכנתי אותה בזה ואז נפגשנו במשחק , הבאתי לה כסף כי לא היה לה ולא היה נעים לה מחברות שלה . לקראת סוף המשחק היא הייתה מאוד עצבנית בגלל משהו שקרה בין החברות , ירדתי איתה למטה לעדן סיגריה ולא דיברתי הרבה . היא אמרה שהיא עצבנית והיא רוצה לשתות אז הצעתי לה לבוא איתי והיא לא ממש רצתה כי הייתה עצבנית על החברות . נתתי חה 29 דולר ואמרתי שאני הולך . שלחה לי כמה הודעות לאחר מכן שהיא מצטערת ואני בחור מדהים והיא לא התכוונה לפגוע בי עם המצבי רוח שלה . כמה שעות לאחר מכן היא התקשרה אליי קצת שיכורה בדרך הביתה וסיפרה לי שהיא עצרה בבר שבו היא עובדת ומבוגר אחד הזמין אותה לשתות 5 דרינקים ואפילו הביא לה 20$ טיפ . שם נפגעתי כבר . יום לאחר מכן שלחתי לה בוקר טוב עם חיוך והיא ענתה לי באחד בצהריים בצורה יבשה , התקשרה אליי ומאוחר יותר , לא עניתי ומצאתי זמן לחזור אלייה ודיברנו כמה דקות לפני שהיא נכנסה למשמרת בצורה רגילה לחלוטין ( הייתי כבר מודאג בנקודה הזאת ) לא דיברנו שוב וממש התחלתי לדאוג כי אני רוצה לדעת שהכל בסדר בעבודה ושהיא חוזרת בשלום הביתה אהל היא אפילו לא שולחת לי הודעות . דיברנו יום לאחר מכן והיא אמרה לי שהלחץ של העבודה משפיע והיא ממש אוהבת אותי ופשוט אין לה זמן . יום לאחר מכן דיברנו בצהריים 3 שעות לפני המשמרת ממש במורה רגילה ולקראת 9 בלילה שלחתי לה הודעה איך בעבודה אז היא כתבה אני בסדר , אני שיכורה .שלחתי לה הודעה עם חיוך ok talk to me when you can , be safe . היא קראה אותה ולא הגיבה .התקשרתי אלייה ב3 בבוקר והיא יא ענתה ושם כבר התחלתי להתעצבן . נכנסתי לפייסבוק וראיתי אותה מגיבה לכמה חברה שבאו לבקר בבר שהיה כייף ושיגיעו שוב , זה היה פחות או יותר בזמן שהתקשרתי אלייה . התעצבנתי נורא לא שלטתי בעצמי והחלטתי לסוע אלייה הביתה דעה וחצי נסיעה ( הגעתי ב6 בבוקר ) פתחתי את הדלת את האורות ראיתי אותה יודעת על הספה והתפוצצתי עלייה בצעקות , היא נלחצה נכנסה לחרדות לבכות לצעוק עליי בחזרה . אמרתי לה זה או אני או העבודה והיא אמרה לי על תציב לי אולטימטום . הופתעה ממני בגדול לרעה ולאחר מכן מגודל ההבנה עד כמה היא בחרדה ממה שעשיתי הצטערתי וביקשתי סליחה אבל היא פשוט לא סלחה ולא האמינה שנכנסתי אלייה לבית ועשיתי את זה . הסברתי לה שהכל היה רק מדאגה והיא אמרה לי שאני בדיוק כמו החבר הקודם שלה וניסיתי להסביר לה שלא ואני מצטער אני ממש דאגתי . היא אמרה לי רק לאחר מכן שהיא שמה את הטלפון במצב שקט שאי אפשר לשמוע כלום וזאת הסיבה שלא ענתה להודעות ואסאמאסים. דיברנו הרבה בכיסים והיא ממש ננעלה בקטע מאוד רע על מה שעשיתי וכמה שזה לא מכבד והיא לא מאמינה שעשיתי את זה . הצליחה לתת לי להרגיש כאילו רצחתי מישהו . דיברנו והרגשתי שהיא מתחילה לזלזל בי אז בעצבים לקחתי את עצמי טרקתי את הדלת ונסעתי . התקשרתי אלייה אחרי רבע שעה והיא ענתה בעוד יותר עצבים שפה ממש פישלתי בגדול , לעזוב ככה באמצע שיחה , להעיף חצץ על כל החצר ולסוע פרוע כשיש ילדים שמסתובבים מסביב . אמרתי לה שלא התכוונתי והצלחתי לשכנע אותה לתת לי לחזור ולדבר איתה על ידי זה שאמרתי לה שתיתן לי צאנס אחד בבקשה ( אני כבר יודע פה שאני ממש יוצא סמרטוט ולא הייתי צריך לעשות את זה כי זה מראה לה מי אני באמת אבל לא יכלתי ללכת נגד הלב שלי ) היא אמרה לי גם שיש לי 20 דקות . הגעתי אלייה הביתה והסברתי לה שהכל מאהבה ודאגה ושאני מצטער שזה יצא ככה אבל עשיתי את זה בגלל כל הנסיבות הנל והיא פשוט לא סגרה את הסיפור איתי , הייתה ממש נעולה על מה שעשיתי . נשארתי איתה עד 5 הצהריים והיא שאלה אותי עם אני ירח אותה לאימא שלה אז אמרתי כן ושמה נפרדנו בנשיקה בלחי . יום לאחר מכן שלחתי לה הודעה שאני מקווה שהיא נרגעה ושקראתי מה שהיא כתבה בפייסבוק על כמה אנשים שמציקים לה ( כנראה מקנאה ) ואמרתי לה שאני תמיד פה בשבילה ושלא תדאג מהם . היא ענתה לי ישר : whatever Yonatan, you surly didn't help me in the situation . ומאז אמרתי שאני לא מדבר איתה יותר לא בהודעות ולא בשיחות כי אני יצא יותר סמרטוט. הלב שלי קרוע לגזרים , היא מעלה תמונות לפייסבוק כדי לפרסם את עצמה לקראת המשמרת ואנשים מגיבים לה ואני ממש אוכל את הלב . מה אני עושה ? תודה רבה רבה רבה !!!!

08/09/2015 | 11:26 | מאת: אילנה ארד לוין

יונתן היקר, נראה לי שלמרות מזל הגדי המשותף ,בו אינני מבינה דבר וחצי דבר, אין אתה והבחורה אודותיה אתה מדבר, בעלי מכנה משותף כלשהו. אינך מסוגל להכיל ואין זה נדרש ממך כלל וכלל את המורכבות הנפשית שלה ואת הקשיים שלה בהם היא שקועה כבר שנים רבות .אינך דמות טיפולית , עם כל רצונך הטוב, אינך הפסיכולוג או הפסיכיאטר שלה ועליך להבין שהעיקרון הבסיסי המנחה עבורה, הוא חוסר יציבות ,שינויים תכופים במצב רוח והחלפה מהירה של אנשים אליהם היא חשה קרבה וידידות. פירוש הדבר שככל הנראה אין היא עונה על הציפיות הבסיסיות שלך, לא של קשר יציב ומסודר, לא של הכרת תודה ולא של נאמנות. התמיהה הגדולה היא , מדוע נמשכת מלכתחילה לאשה כה מורכבת ומרובת שינויים? ייתכן בהחלט שמשהו בה קסם לך, אם זה בחיצוניות או במיניות או במצבי הרוח הטובים שלה, אך בהכירך כיום יותר מאשר בהתחלה את התמונה הכוללת ,לא ברור מדוע לא קיים בך הדחף הטבעי להיזהר ולהישמר ,להתרחק ולראות שהיא ממש ממש לא מתאימה לך ואתה אינך מתאים לה. צר לי שלבך שבור במידה ומצב הרוח השפוף שלך ימשך ולא תחזור אליך שמחת החיים יתכן שיהיה לך צורך לפנות לייעוץ פסיכולוגי (יש הרבה מאוד פסיכולוגים דוברי עברית בארה"ב) ואני מקווה שתפתח מודעות מה הוביל אותך לקשר סוער כזה. נקווה שתצא ממצב הרוח הירוד שכן אם הוא יימשך זמן רב ויפגע בתפקוד הסביר שלך ,אליו אתה מצפה , יתכן ויהיה לך צורך לקחת לתקופה כלשהי כדור נוגד דיכאון וחרדה כגון ציפרלקס , או תרופה דומה ממשפחת התרופות הנוגדות דיכאון וחרדה . אינני יודעת מה המצב בארה"ב מבחינת רישום תרופות, בארץ תרופות אלו ניתנות בקלות על ידי רופא המשפחה. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים