בעל חרדתי- האם להיפרד?

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

04/03/2014 | 19:46 | מאת: ליבנת

התחתנתי לפי חודשיים. אני ובעלי מכירים 5 שנים ובעלי הוא טיפוס חרדתי. זה משהו שתמיד הפריע לי ומה שבעיקר הפריע לי הוא שיש לו פחד ממעליות וממטוסים ולכן ביקשתי שיילך לפסיכולוג כדי לנסות לטפל במכלול הדברים. משיחה שיזמתי איתו לפני שבוע מסתבר שהוא סובל מocd ברמה גבוהה-תמיד ידעתי שזה קיים אצלו אבל חשבתי שזה ממש בקטנה, ובאותה שיחה הוא סיפר לי דברים שהייתי מאוד מופתעת לשמוע והבנתי שיש לו ממש "בעיה חמורה". הוא אכן הלך במשך כמה חודשים לפסיכולוג, ואכן יש שיפור כלשהו אבל הוא עדין לא מוכן לעלות על מעלית או מטוס ועדין (לטענתו) עושה ריטואלים של טיפוס ocd, החרדה שלו באה לידי ביטוי בהרבה דברים. אני כל הזמן מנסה ללחוץ עליו שינסה להתמודד עם זה ולפתור את זה כי זה יעשה לו ולי את החיים להרבה יותר קלים אבל הוא כל הזמן מתחמק בתירוצים, הוא לא מוכן או רוצה להתמודד עם זה. מאז החתונה אני לא מפסיקה לחשוב על פרידה ממנו בגלל זה, אני כבר לא חושבת שאפשר לעזור לו, יש בי הרבה כעס עליו בגלל זה. בנוסף אני מסתכלת הרבה על ה"חסרונות" שלו והדברים שאני לא אוהבת בו (גם אם הם לא קשורים לחרדה שלו). אני כל הזמן "בוחנת" מה הוא עושה, או לא עושה, ומרגיזים אותי המון דברים בו. אני חושבת שאולי אני זו שצריכה פסיכולוג, אני ממש מיואשת. יזמתי איתו שיחה והסברתי לו שאני כועסת וביקשתי שיעשה כבר משהו ושיוכיח לי שהוא יכול ומסוגל לטפל בזה כי אני לא חושבת שאוכל להמשיך ככה. לא סיפרתי לו שאני "בוחנת" אותו גם באספקטים שלא קשורים לחרדה. כמובן שיש ימים שהכל זורח ופורח ואני מצליחה קצת לשכוח מזה אבל עדין בתגובות שלי ובמחשבות שלי אני כועסת. אני אשמח להכוונה. תודה

09/03/2014 | 11:07 | מאת: אילנה ארד לוין

לבנת היקרה, מטבע הדברים אדם פונה לעזרה מקצועית פסיכולוגית כאשר הוא באופן אישי נמצא במצוקה. חשובה מאוד המוטיבציה האישית, שכן בלעדיה אדם לא ימשיך בטיפול ולא יעמיק בו. באשר לחרדותיו או תסמיניו השונים של בן זוגך, השאלה אם לטפל בהם או לא, היא שלו בלבד. הדבר המתמיה בכל הסיפור הוא, ש"פתאום" את רואה "תסמינים" ובודקת אותו שוב ושוב, וזאת לאחר 5 שנות זוגיות וחודשיים לאחר הנישואין. האם בחודשיים שלאחר הנישואין השתנה בן זוגך מקצה לקצה ואת רואה וסובלת מהתנהגויות שלו שלא היו קודם? האם הצליח להעמיד פנים במשך 5 שנים תמימות? הרושם הוא שאת נמצאת כרגע בסוג של משבר לאחר נישואין, מטילה ספק בבן זוגך, חלה הפחתת ערך משמעותית שלו בעיניך, ואינך בטוחה בהמשך הקשר. נדמה לי שכרגע את מדווחת על בעיה אישית שלך של חוסר הנאה ואי-שקט בעצם קיום הנישואין כך שנדמה שבשלב הנוכחי קיימת בך סוג של "חרדת נישואין", כך שהייתי ממליצה לך לפנות באופן אישי לטיפול פסיכולוגי, שכן לא ברור המהפך שהתחולל בך ביחס לבן זוגך חודשיים לאחר הנישואין. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים