ת.ד

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

15/11/2008 | 22:07 | מאת: מיטל

שלום רב, בני בן שישה וחצי חודשים, נולד במשקל 3.335 ק"ג בשבוע 41, בלידה ספונטנית. בשקיפות העורפית התגלה הנוזל 3 מ"מ. ביצעתי מי שפיר + פיש ויצא תקין. הנני בת 32. ויש לי בת בת שנתיים וחצי בריאה ברוך השם. אין במשפחתי או אצל משפחת בעלי עבר או תורשה של ת.ד או כל פיגור כלשהוא במעקב בטיפת חלב אין שום דבר מדאיג בהתפתחות . הוא מגיש את היד לחפצים ומתהפך לכל הכיוונים מגיל 4 חודשים. גם מהבטן לגב ולהיפך ולשני הצדדים. הוא עדיין לא זוחל אך ביתי זחלה רק בגיל 8 חודשים אז לא מדאיג אותי מה שכן מדאיג אותי הוא מראהו החיצוני. עיניו מלוכסנות, ויש לא קפל מתחת לשתי עיניו ועורף קטן. במראה ראשון אולי לא רואים אך אני קצת מודאגת. האם קיימת האפשרות שהתפספס משהו בבדיקת מי השפיר? לאן לפנות לאבחון? תודה רבה ושבוע מבורך

בדיקת מי השפיר שוללת תסמונת דאון - כמו כן , העובדה שאין היפוטוניה או חולשת שרירים גם היא שוללת תסמונת דאון . זחילה הינה שלב התפתחותי המתאים לגיל 9 חודשים ולפיכך בנך מתפתח היטב. להערכתי הינך יכולה בהחלט להיות רגועה לחלוטין , כמו כן בדיקה במכון להתפתחות הילד- אצל נוירולוג בהחלט יכולה להוות הרגעה נוספת.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה