טיול טרקים מאורגן בקירגיזסטן

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

05/08/2019 | 14:02 | מאת: רון

שלום, אני בן 35, יוצא עוד שבועיים לטיול טרקים מאורגן בקירגיזסטן. מביקור במרפאת המטיילים לפני ארבע חודשים אני יודע שאני (לפחות הייתי נכון לאמצע אפריל 2019) מחוסן ל: שגרתיים: - MMR (חיסוני חצבת ואדמת בשנות ה-90, MMR ב-2011) - טטנוס-דיפטריה (אחרון ב-2016) - פוליו (1990, 2008) נדרשים: - צהבת א (2006 ,2007) - טיפוס הבטן (חיסון אחרון 11/2016 – זה גבולי – חייבים להתחסן שוב?) מומלצים: - צהבת ב (1993, 1993, 1994, 2006, 2007) לא נדרשים: - קדחת צהובה (2016) - דלקת קרום המוח (2011) ההמלצות ניתנו כאמור לפני ארבעה חודשים, ומאז הטיול שלי נדחה. לאור זאת רציתי לשאול: - האם מומלץ להתחסן שוב לטיפוס הבטן? - האם נדרש חיסון לכלבת (קראתי שאולי כן, אבל הרופא לא ציין את זה)? אודה לתשובתך, רן

אם מדובר על טיול קצר (פחות מחודש ימים), אין לך צורך בחיסונים נוספים. חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333

09/08/2019 | 00:00 | מאת: רון

תודה רבה. אני נוסע לטיול מאורגן של שבועיים. כל חברי הקבוצה שלי קיבלו חיסון לטיפוס הבטן, ולי לא הומלץ - אולי בגלל שאני כביכול מחוסן (קיבלתי חיסון לפני שלוש שנים פחות חודשיים), אבל זה נראה לי גבולי - לעמוד על כך שאקבל חיסון? חלק מחברי הקבוצה קיבלו חיסון לשעלת (יחד עם טטנוס ודיפטריה - אני קיבלתי רק אותם) ואני לא - בטעות? פרט לכך הומלץ להם לשקול קבלת חיסון לכלבת, והרופא שאליו הלכתי לא אמר כלום בנושא...

מנהל פורום רפואת מטיילים