תורשה וכולסטרול

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

21/08/2009 | 22:00 | מאת: חגית

אני בת 48, רמת הכןלסטרול גבוהה:272 LDL:172 HDL:83 NON HDL:190 TRIGLY:88 ברקע ספור משפחתי של אבא עם התקפי לב מגיל 47 ואמא לאחר cva בגיל 53לאור כל אלה האם עליי לקחת סטטינים ?האם 10 מ"ג מספיקים?איזה כדור הוא בעל תופעות הלוואי המעטות ביותר? אני מוכנה לרכוש באופן פרטי ובלבד שלא אסבול מכאבי שרירים מאחר וגם כך יש לי כאבים ברגלים.האם ליפיטור או איזיטרול הנם תכשירים טובים?

שלום חגית הנתונים שמסרת אינם מספיקים כדי לקבוע במדויק הטפול המתאים לך. סטטינים (סימוביל, ליפידל, ליפיטור, קרסטור) עלולים לגרום לכאבי שרירים אבל תופעה זו נדירה ובד"כ חולפת עם הפסקת התרופה. איזטרול היא תרופה מקבוצה אחרת שניתנת רק בתוספת לטפול בסטטינים,בד"כ. בכל מקרה עליך לפנות לרופא המשפחה שלך כדי שימליץ על הדרך הטובה לטפול בך. בהצלחה ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול