HDL

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

08/09/2013 | 00:41 | מאת: משה

אני בן 50+ , לפני 5 שנים התחלתי לקבל סימבקור עקב פרופיל שומנים גבוה יחסית אף על פי שאינני סובל מגורמי סיכון כמן ל"ד , סוכרת -טרום סוכרתי -גלוקוז בצום 110 ( חולה במחלת קרוהן כבר 25 שנה בדרגה קלה -בינונית ) .אבי סבל מכולסטרול גבוה ועבר ניתוח מעקפים בגיל 58 . הערכים שלי לפני נטילת הסיבקור היו : HDL - 33 LDL -130 טרגיליצירידים 170 במקביל אני משתמש בתוסף של חברה אמריקאית שמכיל סטרולים וסטנולים שהוריד לפחות עוד 10 אחוז מערכי הכולסטרול הרע (עכשיו LDL-90 )!!! בעבר השתמשתי באופן קבוע בניאצין 500 מ"ג (חומצה ניקוטינית )ליום וזה העלה לי את הכולסטרול הטוב ב-20 אחוז לרמה של 40 !!! רופא הגסטרו שלי שמטפל בקרוהן המליץ לי להפסיק את הניאצין מהסיבה שמחקרים אחרונים הראו שהוא אמנם מעלה את ערכי הכולסטרול הטוב ,אך בפועל יותר אנשים שנטלו אותו יחסית לקבוצת הביקורת לקו בהתקף לב ולכן הוא שנוי במחלוקת. עד כמה שהבנתי לחולי קרוהן יש בעיה בספיגת שומנים .האם זה נכון , הרי שזה יתרון ???!!! ועוד שאלה ברשותך לסיום : האם הסטטינים אפקטיבים גם אם אדם ניזון במזונות שמכילים שומנים רוויים או מוקשים כמו מרגרינה , בורקס ומאפים שונים (שבאופן טבעי לא מכילים כלל כולסטרול )? תודה מראש

08/09/2013 | 00:43 | מאת: משה

08/09/2013 | 12:29 | מאת: מיכל

שאתה לוקח?

שלום משה רמות הכולסטרול בגוף מקורן הן מהמזון והן מיצור חומר זה בגופנו . לכן הטפול כולל שלוב של דיאטה וכן טפול תרופתי. הסטטינים משפיעים בעקר על הכולסטרול הנוצר בגופנו. לגבי שאלות הדיאטה רצוי להוועץ עם דיאטנית מוסמכת. לגבי הניאצין, מסכימה עם עמדת רופא הגסטרו. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול