נגישות
נגישות

פורום מחלות זיהומיות

39082 הודעות
38474 תשובות מומחה

מנהל פורום מחלות זיהומיות

04/06/2019 | 15:50 | מאת: רות

דר' הלפרין היקר שלום וברכה בני בן ה - 10 חודשים מזה עשרה ימים עם חום שלא יורד (39), למרות מתן אנטיביוטיקה. בבדיקה נמצא גרון מודלק. לאחר שהחום סירב לרדת נשלחנו לבדיקות רפואיות. נאמר לנו כי החשד הוא למחלת הנשיקה. טרם התקבלה תוצאת המונו, אבל כן התקבלו תוצאות המצ"ב mch- 25.1 mchc-31.8 lymphocytes-48.3 monocytes-6.4 eosonfiles-0.2 תפקודי כליה תקינים קלציום תקין alt -41 ast got-78 ldh-657 esr-68 דר יקר, אני מאוד מודאגת. רוצה לדעת אם יש מקום לדאגה. האם הבדיקות מורות על מחלת הנשיקה והאם צריך להתפנות למיון? במידה וזו מחלת הנשיקה כמה זמן חולף עד שהחום ירד והילד יחזור לעצמו? אשמח בתשובתך מאוד ובעיקר אשמח באם תרגיע. בברכה אמא דואגת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רות, 1. הבדיקה שצרפת איננה אבחנתית ל'מחלת הנשיקה'. 2. אני ממליץ על בדיקת רופא/ת ילדים. הרבה בריאות אפי

04/06/2019 | 17:39 | מאת: רות

Cmv יצא כעת חיובי Crp 4

שלום רות, החום ב'מחלת הנשיקה' נמשך בדרך כלל מספר ימים/שבועות. הרבה בריאות אפי

04/06/2019 | 14:31 | מאת: יעל

שלום רב. ככל הידוע הבדיקה האחרונה שבצעתי לcmv היה בסוף 2016 שיצאה שלילית. כיום אני שבוע 27 להריון ,ובצעתי פעם ראשונה מאז 2016 ,במסגרת בדיקות שגרה, בדיקה לcmv ויצא חיובי. להלן התוצאות: IGg cmv-167.2 AU/ml IGM cmv-(screen)-חיובי חלש IGM cmv- additional assay - גבולי Cmv igG avidity- גדול או שווה 65% אינדיקציה להדבקה מעל 3 חודשים. כיוון שלצערי אין לי בדיקה מתחילת ההריון אני לא יודעת מתי נדבקתי מה אומרות התוצאות? מה זה אומר שה IgM חיובי חלש וגבולי???? האם זו הדבקה עכשווית? כמה זמן מההדבקה הIGM יכל להישאר בגוף? בהנחה שנדבקתי במהלך השנתיים /שלוש האחרונות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל, 1. 'הבדיקות אומרות' שכנראה מתישהו מאז שנת 2016 נדבקת ב- CMV. 2. לאחר הדבקה בנגיף והפיכת ה- IgM לחיובי- הוא חוזר להיות שלילי בד"כ בתוך מספר חודשים, אך קורה שהוא נשאר חיובי במשך שנים. 3. את מוזמנת להתייעץ על הנושא גם עם מומחי המרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי של משרד הבריאות בטלפון 6243669 - 02 (או 3 בסוף). הרבה בריאות אפי

04/06/2019 | 08:13 | מאת: Shaul

שלום רב הגעתי לבדיקת דם- השאלה, אם האחות נדקרה במחט (המשמשת ללקיחת דם דרך הוריד) דרך הכפפה ולאחר כדקה השתמשה במחט וחדירה אותה לידי לוריד ללקיחת דם האם ניתן להעביר /להידבק בנגיף האיידס כתוצאה מכך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום Shaul, כן (אם האחות נגועה ב- HIV). הרבה בריאות אפי

04/06/2019 | 14:36 | מאת: Shaul

מה הסיכוי להידבק ,במקרה כזה ? מה אתה ממליץ לעשות ,האם להמשיך בחיי רגיל או להיבדק ?

שלום Shaul, 1. הסיכוי הוא בין 0.3% לבין 0%. 2. אין לי המלצה עבורך, ותצטרך לקבל את ההחלטה בעצמך. הרבה בריאות אפי

04/06/2019 | 18:57 | מאת: Shaul

תודה על תשובתך המהירה לפי הבנתי מתשובתך הסיכוי מאוד נמוך. סליחה על השאלה במקומי , איך הייתה מתייחס למצב זה. תודה.

לא יודע

04/06/2019 | 21:21 | מאת: shaul

נושא זה מטריד דיי אותי האם בהתייחס לסיכויים 0 עד 0.3 אחוז במידה והייתי פונה לקבל טיפול מונע, הייתי מקבל טיפול כזה בהצגת המקרה ? תודה על הסבלנות.

שלום Shaul, כפי שכבר כתבתי לך, הנתונים בידך ותצטרך לקבל את ההחלטה בעצמך. הרבה בריאות אפי

05/06/2019 | 07:15 | מאת: Shaul

שלום רב על מנת לקבל החלטה בעצמי האם במושגי הסיכוי 0 אחוז עד 0.3 אחוז להידבק ב hiv במקרה המתואר , נחשב לנמוך מאוד עד אפסי? תודה על הסבלנות

שלום Shaul, 0.3% (הסיכוי להדבקה במקרה של דקירה במחט שבה יש דם הנגוע בנגיף) לא נחשב כזניח או אפסי. 0% (הסיכוי להדבקה במקרה של דקירה במחט שבה אין דם כזה) נחשב כזניח וכאפסי. הרבה בריאות אפי

03/06/2019 | 11:36 | מאת: רינה

צהריים טובים. הבן שלי (כמעט בן 6) התלונן לפני שבועיים על כאבים בבית השחי והתגלתה בה בלוטה מעט מוגדלת. יום למחרת ביצענו בדיקות דם כלליות (כימיה מורחבת וספירה) שהיו תקינות, צילום חזה ללא עדות להרחבה של המדיאסטינום, US בטן - ללא בלוטות, טחול במרקם תקין בקוטר כ 10 ס"מ. בUS התרשמו שהבלוטות בבית שחי נראות תגובתיות והומלץ לעשות סרולוגיה לברטונלה. ואכן לפני כחודש ושבוע הבן שלי נשרט ע"י גור חתולים, כרגע לא נשאר סימן. במישוש הבלוטות הינן בקוטר כ 1ס"מ בסרולוגיה לברטונלה יצא IGG גבולי וIGM שלילי. מה הסיכוי שאכן מדובר בברטונלה וכיצד עלינו להמשיך? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רינה, בבדיקות המעבדה הסרולוגיות שצרפת אין עדות לכך שהתסמינים העכשוויים של בנך קשורים לחיידק ה'ברטונלה' (שבו הוא אולי נדבק לפני כ- 5 שבועות). הרבה בריאות אפי

03/06/2019 | 14:40 | מאת: תודה רבה על התשובה

תודה על התשובה. מדוע הכמות הגבולית של igG אינה יכולה להצביע על הדבקות רסנטית? זה לא מתאים מבחינת הזמנים? אני מבינה שigm הינה בדיקה מאוד לא רגישה. תודה רבה

שלום רינה, IgG גבולי (עם IgM שלילי) איננו מספיק לאבחנה. הרבה בריאות אפי

03/06/2019 | 08:37 | מאת: רעות

מתכננת לסוע עם בני כשיהיה בן 7 חודשים לרומניה. הבנתי שניתן יהיה לחסן לחצבת אם מראים כרטיס טיסה. הבנתי שלמרות החיסון אצטרך עדיין לחזהו בגיל שנה ובגיל 6. כמה אחוזים מקנה ההגנה של החיסון שאעשה בגיל 7 חודשים? והאם הוא יגן עד גיל שנה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רעות, אין בידי מידע סטטיסטי על יעילות החיסון בגיל 7 חודשים. הרבה בריאות אפי

02/06/2019 | 09:24 | מאת: עידן

שלום דר הלפרין, 1. מה תקופת החלון של עגבת ? 2. יש הבדל בתקופה זו בין הבדיקות לאבחון המחלה? 3. תקופת החלון נספרת מרגע הופעת הכיב הראשוני או מיום המקרה החשוד? ראיתי המון מידע סותר בנושא שלא כמו בעניינן של מחלות מין אחרות. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עידן, 1. 'תקופת הדגירה' הוא ביטוי המתאר את הזמן בין מועד ההדבקה לבין מועד הופעת התסמין הראשון של המחלה. במקרה של עגבת מדובר בממוצע של כ- 3 שבועות (אך בטווח של עד כ- 3 חודשים). 2. 'תקופת חלון' הוא ביטוי לפרק זמן בו לא מופיעים סמנים לאבחון המחלה (למרות שלפני כן ואחרי כן יש סמנים כאלו) ולכן קשה לאבחן אותה. הרבה בריאות אפי

02/06/2019 | 14:53 | מאת: עידן

תודה. אז מה תקופת החלון של לאבחון עגבת בבדיקות דם?

כ- 6 - 3 שבועות ממועד ההדבקה

03/06/2019 | 19:49 | מאת: עידן

תודה לך אתה עושה מלאכת קודש. כלומר בטווח הזה של 3 עד 6 שבועות אי אפשר לאבחן עגבת? או שזה הטווח בערך שבו הבדיקות מתחילות להיות יעילות וכן לאבחן עגבת? מתי אפשר לאמר שהתוצאה סופית ב100%?

שלום עידן, 1. זה הזמן (לאחר מועד ההדבקה האפשרית) שבו הבדיקות הסרולוגיות מתחילות להיות יעילות. 2. ברפואה אי אפשר להגיד אף פעם שבדיקה כלשהי היא 100% סופית. הרבה בריאות אפי

01/06/2019 | 23:27 | מאת: דידי

היי האם אפשר להביא ילדים לעולם עם מישהו שהתפרץ אצלו איידס, והדבר נסוג? אציין כי רק כי מדובר ההפריה, ללא האקט.. האם יש סיכון כלשהו לעובר ולעצמי? תודה לעוזרים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דידי, חולי 'איידס' יכולים להביא לעולם ילדים בריאים. הרבה בריאות אפי

01/06/2019 | 15:20 | מאת: אופר

שלום! אני צורך באופן קבוע כל יום את תרופת הפרפ (אמטריביר טבע). יום אחד לקחתי את הכדור ממש דקה לפני שהלכתי לישון צהריים. האם יתכן ובזמן השינה הכדור נפלט מגופי החוצה? אני יודע שזה נשמע מוזר אבל בגלל שאני לא שולט במה שקורה כשאני ישן אני חושש אולי הכדור עלה דרך הוושט בלי שארגיש תוך כדי שינה...לא הרגשתי הקאה או משהו! במידה וכן יתכן שזה קרה, האם אתה ממליץ לקחת כדור נוסף למרות שלקחתי כבר באותו יום?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אופר, לא. הרבה בריאות אפי

01/06/2019 | 15:13 | מאת: דנה

שלום רב, בהמשך לשאלתי, רציתי לשאול.., במידה ונדבקתי היום בחיידק של הצטננות והתקררות חזקה, תוך כמה ימים אתחיל לחוות תסמינים, וכמה זמן צריך לעבור בלי שום תסמין כדי שאדע שלא נדבקתי? בתודה מראש, דנה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דנה, רוב הגורמים ל"הצטננות והתקררות" הם נגיפים ולא חיידקים. זמן הדגירה של רובם הוא בד"כ מספר ימים. הרבה בריאות אפי

תודה רבה. אם מדובר באמת בנגיף של הצטננות ולא חיידק, במידה וארגיש טוב בימים הקרובים עד שבוע מאותו אירוע אוכל להיות רגועה שמאותו אירוע ספציפי לא נדבקתי?

ככל שהימים חולפים ואת בריאה, כך יורד הסיכוי שנדבקת במהלך האירוע המתואר בשאלתך.

תודה רבה!

שלום ד"ר, אותה קרובת משפחה קיבלה אנטיביוטיקה (כנראה מדובר בחיידק או שפעת כתוצאה מחיידק) האם טווח הימים שך דגירה במקרה של הידבקות מחיידק השפעת/צינון הם כמו מנגיף? כלומר אם אני מרגישה טוב בימים הקרובים הסיכוי שנדבקתי קטן או שטווח הדגירה גדל לשבועות? בתודה מראש..

שלום דנה, 1. גם שפעת היא מחלה נגיפית. 2. אין בידי מספיק מידע כדי לדעת מדוע קיבלה קרובתך טיפול אנטיביוטי. הרבה בריאות אפי

שלום רב. קרובת משפחה (עם עוד אנשים) הגיעו אלי הביתה לביקור של יום שלם., והיא מצוננת ומקוררת מאוד חזק. האם ומה הסיכויי להידבק ממנה? (נזהרת לא לאכול מאותם כלים וכו'), זה כבר שלושה ימים שהיא חולה. האם זה נכון שלמרות שעכשיו זה השיא שלה החיידק כבר פחות מדבק? ואיך אוכל להימנע מהידבקות במשך היום.. בתודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דנה, אין ביכולתי לכמת את הסיכוי שלך להידבק בגורם המחלה של קרובתך שהגיעה אלייך לביקור. הרבה בריאות אפי

31/05/2019 | 23:04 | מאת: קוקוס

שלום, האם נוזל זרע שנשפך על פי הטבעת, ללא חדירה, קיימת האפשרות להידבק באיידס?יש לי גם טחורים. ביום בו הזרע נשפך על פי הטבעת, היה לי דימום קל. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קוקוס, כנראה שהדבקה ב- HIV בדרך זאת (מגע של זרע נגוע בפי הטבעת) היא אפשרית. הרבה בריאות אפי

01/06/2019 | 08:53 | מאת: קוקוס

תודה על התשובה. אם כך, מה עליי לעשות? תודה

שלום קוקוס, אם לא חלפו עדיין 72 שעות ממועד האירוע, ונראה לך שסביר שהפרטנר שלך היה נגוע בנגיפי 'איידס', אתה יכול לפנות לחדר מיון (למשל סורוקה, באר שבע, קפלן, רחובות, הדסה עין-כרם, ירושלים, שיבא, תל השומר, איכילוב, תל אביב, מאיר, כפר סבא, רמב"ם, חיפה, הלל יפה, חדרה) כדי שישקלו שם האם יש צורך במתן טיפול מונע (PEP). הרבה בריאות אפי

שלום, אני נמצא בדרום סרי לנקה וכלב שנראה שייך לבחור מקומי התקרב אליי וליקק אותי ביד. האם יש לפעול בדרך מסויימת?

שלום פ, כן, להפנות את שאלתך לאחד הפורומים הרבים המוקדשים לרפואת מטיילים. הרבה בריאות אפי

30/05/2019 | 14:06 | מאת: לחוץ

שלום,  לפני כשבוע צץ לי כיב שטחי על איבר המין (רופא עור כינה את ארוזיה). חשוב לציין שהכיב נעלם לגמרי והתרפא תוך 3 ימים בלבד מהיום שבו הוא הופיע ! קיבלתי הפניות לבדיקות בין היתר לעגבת. TREPONEMA PALLID. Ab snr by elisa חזרה שלילית !!! אחרי 35 ימים - כחודש ושבוע - מהמקרה היחיד שיכול להיות חשוד. רציתי לשאול: 1. האם אפשר להדבק בעגבת מעיסוי רגיל לגמרי והרפייה ידנית בלבד בסופו? - זה המקרה חכאורה. 2. האם ביצוע הבדיקה הנ"ל אחרי 35 ימים (כחודש ושבוע) ותשובה שלילית מספיקה? כמה היא מיהמנה אחרי תקופה זו? או שצריך לעשות גם vdrl? לחזור על הבדיקה?  3.האם נכון לאמר שהריפוי המהיר מאד (תוך 3 ימים בלבד כאמור מהופעתו) אינו אופייני לעגבת ראשונית ובעצם מצביע על כך שמדובר בפצע שנוצר משפשוף או משהו כזה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לחוץ, 1. תיאורטית, הדבקה בעגבת במהלך עיסוי ידני של אבר המין היא אפשרית. מעשית, הסיכוי לכך נחשב כנמוך מאד. 2. בדיקת VDRL נחשבת כיותר מקובלת לאבחון הדבקה בעגבת (גם אם היא פחות ספציפית מהבדיקה שביצעת). 3. אכן, אין זה סביר שכיב של עגבת ראשונית יעלם תוך 3 ימים ממועד הופעתו. הרבה בריאות אפי

31/05/2019 | 18:53 | מאת: לחוץ

תודה. האם הבדיקה שביצעתי נחשבת כאמינה אחרי חודש ושבוע? האם לאור הנסיבות ותוצאות הבדיקה ניתן לקיים יחסי מין ללא חשש?

שלום לחוץ, תוצאת הבדיקה שצרפת לא שוללת עגבת ב- 100%, ומשאלתך גם לא ברור לי איזה טיפול קיבלת לאחר שהתגלה אצלך הכיב שאובחן כעגבת ראשונית. הרבה בריאות אפי

31/05/2019 | 21:59 | מאת: לחוץ

לא קיבלתי טיפול כי זה לא אובחן כעגבת. רק שלחו אותי לבדיקה כי רופא עור של קופ"ח חשד בכך. הבדיקה חזרה שלילית וגם כל שאר הבדיקות חזרו תקינות (ספירת דם ובדיקות של מחלות מין נוספות). כאמור בהודעה גם הכיב בעצמו נרפא לגמרי מעצמו תוך 3 ימים בלבד מהופעתו. 1. התוצאה השלילית (TPHA) אחרי 5 שבועות נותנת אינדיקציה מעודדת או שהיא חסרת משמעות? 2. מתי צריך לעשות שוב כדי לשלול בוודאות? 3. אתה ממליץ לעשות בנוסף גם vdrl? מהודעתך הקודמת הבנתי דווקא שזה לא נשמע לך כמו סיפור של עגבת (גם כי המקרה אינו בעל סיכון ממשי וגם כי הריפוי הטבעי היה מהיר מאד). תודה מראש

שלום לחוץ, 1. תוצאת TPHA 'שלילית' אחרי 5 שבועות היא מעודדת. 2. אם אתה עדיין מוטרד מאפשרות של עגבת, אתה יכול לבצע גם בדיקת VDRL. הרבה בריאות אפי

03/06/2019 | 14:47 | מאת: לחוץ

תודה רבה. שאלה אחרונה. חשבתי כרגע על מקרה נוסף שקרה כשלושה וחצי חודשים לפני היום שבו נבדקתי (בערך 100 ימים) ויצאתי שלילי לעגבת (גם עשיתי בדיקת hiv דרך אגב שגם יצאה שלילית). באותו אירוע היה חיכוך חיצוני בין איברי המין ללא חדירה עם מישהי. האם הבדיקה והתוצאה השלילית אחרי כ100 ימים (כשלושה וחצי חודשים) שוללים עגבת גם באותו מקרה מהעבר? תודה מראש וסליחה על כל השאלות

שלום לחוץ, TPHA שלילי כ- 100 ימים לאחר מגע חשוד מוריד מאד את הסיכוי שהנבדק/ת נדבק/ה בעגבת במהלך המגע הזה. הרבה בריאות אפי

30/05/2019 | 13:06 | מאת: משה

שלום וברכה ד"ר קיימתי בתקופה האחרונה מס' יחסי מין מוגנים כעת אני מרגיש כאב ראש בחלק האחורי מעל העורף ומכאב לפעמים בצדדי הבטן ובבית השחי ללא חום או פריחה האם מדובר בתסמינים של מחלת מין כלשהי או שאין קשר ? ומה עלי לעשות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משה, התסמינים המתוארים בשאלתך אינם ספציפיים, ואין ביכולתי לשייך אותם דווקא לזיהום כלשהו או למחלת מין כלשהי. אם הם ממשיכים להטריד אותך, נסה לשוחח על כך עם רופא/ת המשפחה שלך. הרבה בריאות אפי

30/05/2019 | 08:57 | מאת: עדי

ישבה לידי סטודנטית עם הרפס שפתים. לצערי נתתי לה את המחברת. האם ניתן להדבק באמצעות חפצים. האם יש דרך להתגונן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדי, הסיכוי להדבקה בנגיפי 'הרפס' רק דרך מחברת שהושאלה לחברה עם הרפס בשפתיים נראה לי נמוך ביותר. הרבה בריאות אפי

הבן שלי נמצא בדרום אמריקה ועקציה אותו קרציה גדולה שהיתה על רגלו כנראה שבוע. הוציאו את הקרציה ונתנו לו אנטיביוטיקה cilndomicina 300mg שלוש פעמים ביום עבור הפצע מהעקיצה ברגל. לאחר יומיים הלך שוב למרפאה כי הפצע היה אדום ונתנו לו עוד אנטיביוטיקה doxiciclina - אמרו לו שזה גם לטיפול בפצע. -בעור . כרגע אין לו חום או סימפתומים אחרים קראתי באינטרנט שהאנטיביוטיקה הזו מטפלת בחיידק הריקציה שיכול להידבק בו . האם מתן האנטיביוטיקה לפני התפתחות סימני מחלת הריקציה נכונה ? אם במקרה יתרבה החיידק של הריקציה אצלו האם מתן האנטיביוטיקה לפני הזמן לא תהפוך אותו לעמיד? האם הטיפוןל נכון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עינת, אני ממליץ לך להפנות את שאלותייך בנושא לאחד הפורומים (הרבים) המוקדשים לרפואת מטיילים. הרבה בריאות אפי

29/05/2019 | 20:29 | מאת: רונה

שלום ד״ר. שאלתי היא בנוגע לחצבת. בהנחה שאדם מחוסן נחשף לחולה חצבת ( ולא נדבק) וכמה דקות לאחר מכן נפגש במקום אחר עם אדם שלא חוסן כלל לצורך העניין תינוק שלא חוסן עדיין או חולה אונקולוגי, האם המחוסן יכול להדביק אותו? ( נגיד אם חלקיקי אויר נדבקו לביגוד שלו והרי הם חיים כשעתיים לפי משרד הבריאות)?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רונה, סביר שהדבקה כזאת היא אפשרית. הרבה בריאות אפי

29/05/2019 | 19:17 | מאת: נעמי

שלום, ביצעתי בדיקה ל cmv התוצאות להלן Cmv igg 226.7 iuml Cmv Igm bordeline מה אני אמורה להסיק מהתוצאה הזו ? תודה רבה מראש .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נעמי, תוצאות הבדיקות שצרפת מעידות על כך שכנראה נדבקת מתישהו בעברך בנגיף ה- CMV. הרבה בריאות אפי

29/05/2019 | 16:38 | מאת: מסיכה טיפתית

שלום רב ד"ר עומדת בפני טיסה ולאור כל המגפות המשתוללות (חצבת) והווירוסים , והיותי עם מערכת חיסון מדוכאת, אני מנסה להשיג מסיכה טיפתית רספירטורית למניעת הדבקות. תוכל בבקשה לומר לי מהיכן ניתן להשיג זאת? ואיזה סוג הכי מומלץ נגד שפעות וחצבת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, המסיכה עליה אני ממליץ נקראת N95, ואני מניח שניתן לרכוש אותה ברשתות ה'פארם' הגדולות. הרבה בריאות אפי

30/05/2019 | 12:14 | מאת: מסיכה טיפתית איפה משיגים?

שלום ד"ר תודה רבה רבה לך על התשובה האם המסיכה עליה המלצת (N95ׂ) מסייעת גם כנגד שפעת ומחלות ויראליות קלות יותר? (בנוסף לחצבת). לצערי לא מוכרים אותה באף בית מרקחת ופארם, והמקום היחיד שמוכר אותה זו חברה ל"ייבוא ושיווק ציוד ומכשור למעבדות" והם רושמים את זה בתיאור של מסיכת N95: מסכה כירורגית גמישה מתאימה לסביבת עבודה חמה ולחה ומאובקת כגון ריתוך,הלחמה , השחזה, ליטוש, חציבת אבן, עיבוד מתכת, מלט, כרייה תת קרקעית, ליטוש וטקסטיל. ללא שמנים באויר דגם MOLDEX 2200 לא סטרילי אריזה מכילה 20 מסכות האם זו אותה מסיכה רפואית מדוברת שמסייעת גם כנגד נגיף החצבת וכו'? כי נראה שאת שלהם הם מוכרים לצורכי הגנה מפני ריתוך\הלחמה וכו'. זה הקישור: https://www.simada.co.il/cat-list/167-%D7%91%D7%99%D7%92%D7%95%D7%93-%D7%95%D7%A6%D7%99%D7%95%D7%93-%D7%9E%D7%92%D7%9F/facemask/382-mask-moldex

שלום, 1. חבישה של מסכת N95 מצמצמת גם את סיכויי ההדבקה בשפעת. 2. רצ"ב קישורית לאמזון- https://www.amazon.com/3M-8511PB1-Particulate-Respirator-10-Pack/dp/B0002YKBV2/ref=as_li_ss_tl?creativeASIN=B0002YKBV2&imprToken=GuIiBBqIqgLKf6EfAjTQrw&slotNum=0&s=hi&ie=UTF8&qid=1518712787&sr=1-4&keywords=n95+mask&linkCode=w61&tag=button-ifa-20&linkId=59a515530268622ea81d16e958cf1b5e הרבה בריאות אפי

וזו המסכה בה אני משתמש כשאני מטפל בחולי שחפת https://www.amazon.com/3M-1870-Surgical-Mask-Count/dp/B001ESZ4SA

29/05/2019 | 12:30 | מאת: רחלי

דר' נכבד האם בבדיקת שתן לתרבית פלוס כללית של קופח כללית רואים במידה ויש את פטריית קנדידה בשתן ,...........

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רחלי, אמורים לראות. הרבה בריאות אפי

28/05/2019 | 18:46 | מאת: נועה

עשיתי בדיקות שגרתיות וקיבלתי את התוצאות הבאות: Hepatitis B Surface Ag NEGATIVE Hepatitis C Ab(EIA) NEGATIVE Hepatitis B Surface Ab 39.3 mIU/ml להבנתי זה אומר שהכל בסדר ואני מחוסנת (קיבלתי חיסונים ב2006 כנערה) אז הכל תקין? האם יש צורך ליידע את הפרטנר? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נועה, אכן, נראה שאת מחוסנת כנגד 'הפטיטיס B', ואין אצלך עדות להדבקה בנגיף זה (או ב'הפטיטיס C'). הרבה בריאות אפי

דר הלפרין שלום רב, לפני שנה וחודשיים הייתה לי דלקת בשלפוחית. ניתן לי מונרול וחשתי שהדלקת לא עברה. הייתי אצל אורולוג ואצל אינספור גניקולוגים, המומחים ביותר בארץ נערכו לי בדיקות std תרביות נרתיק פטרת שתן ומה לא. הכל יוצא תקין. למעט הפאפ שיוצא אסקוס ובדיקת pcr לhpv שיצאה תקינה ללא הימצאות הוירוס. נערכו לי גם אינספור קולפוסקופיות שהדגימו צוואר תקין. אובחנתי על ידי מומחים כלוקה בויסטיבולטיס אולם איני קונה את זה. בשנה וחודשיים האחרונות אין יום שאני לא קמה עם צריבה והולכת לישון עם צריבה. גם בשופכה וגם בנרתיק. הייתי בפיזיותרפיה של ריצפת האגן, אני בדיקור, בטיפול פסיכולוגי ומה לא? אני אובדת עיצות. אני בת 36. יש לי ילד בן 8.5. אשמח לכל חוות דעת כי אני מרגישה נורא.תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרון, כאשר את אומרת שלפני שנה וחודשיים היתה לך 'דלקת בשלפוחית', האם את מבססת זאת על תרבית שתן שהיתה חיובית באותה עת? הרבה בריאות אפי

אכן כן וניתן לי מונרול ולא חשתי שעזר אחכ שני סבבים של אנטיביוטיקה למרות שתרבית יצאה תקינה. החיידק שהיה הינו אי קולי. מאז תרביות תקינות.

31/05/2019 | 22:27 | מאת: שרון

אני אשמח לכל כיוון או מחשבה.

שלום שרון, אני חושש שאין לי רעיונות נוספים. הרבה בריאות אפי

27/05/2019 | 23:14 | מאת: לי

שלום דוקטור הלפרין, אני רוצה לפרט על מקרה שיש לי, שניראה לי קשור לתחום המחלות הזיהומיות. כבר מזה שנה שיש לי תחושת דלקת בעין ימין. העין נהיית אדומה בלי שום סיבה, במיוחד כשאני לא מנקה ושוטפת את הפנים בימים מסויימים. האדמומיות בעין מחמירה גם כשאני מול מסך המחשב לאורך זמן וגם מול מסך הפלאפון. לפחות שישה (מספר לא מומצא) רופאי עיניים ניסו לטפל בי באמצעות סטרואידים כי טענו שיש לי דלקות בעיניים. וגם ניסו לטפל בי באמצעות טיפות אלרגיה. עם מרשם ובלי. לא ממש עוזר.. התחושה המוזרה עדיין שם. רופאי העיניים כבר לא יודעים איך לטפל בי. התחושה המוזרה היא בעצם שקצת קשה לי להזיז את העין, אני מצליחה להזיז אותה אבל יש תחושה לא נעימה. בבדיקות עיניים יוצא שהעין שלי תקינה לחלוטין, ראייה 6/6, לחץ תקין. אמרו לי גם שהעיניים שלי אולי מגיבות למשהו ושאני אלרגית למשהו. ביצעתי בדיקות אלרגיה (חומרים נשיפים) ובבדיקה באיכילוב לא נמצאתי אלרגית לשום דבר. אני בקושי מריחה דברים, תמיד יש ליחה ואני מרגישה קצת מנוזלת, העיניים שלי (שתיהן) מגרדות לפעמים ויש תחושה מציקה. הפנו אותי לאלרגולוג הוא לא מצא שום דבר חריג בי. עין ימין שלי תמיד מרגישה מוזר. כאילו יש דלקת. עין שמאל לא מרגישה מודלקת אבל כן יש תחושה של גירוד לפעמים. בזמן האחרון התחלתי לנקות את העיניים באופן יסודי יותר ועין ימין כבר לא אדומה כמו פעם, אך עדיין מרגישה מודלקת. וכשאני מול מסכים האדמומיות חוזרת. ביצעתי בדיקות דם, שהצביעו על CRP מעל 5. (יצא לי 6 נקודה משהו). ביצעתי בדיקות דם שוב ויצא בCRP אותה תוצאה. הרופאה הפנתה אותי לבדיקת שקיעת דם, ESR, והבדיקה יצאה תקינה. ערך של 16. אפרט על עוד ממצאים בגוף שלי ואולי זה יעזור להבין את התמונה הכללית טוב יותר. אובחנתי עם תסמונת תסמונת השחלות הפוליציסטיות. (ריבוי זקיקים בשחלה ימנית). מצאו לי גם מעט נוזל בדוגלס בבדיקת אולטראסאונד אגני שביצעתי במרפאת נשים. נצפתה פעילות מעיים ערה (שזה הגיוני, הבטן שלי תמיד נפוחה לא משנה מה). בבדיקת MRI ראש מצאו לי מעט נוזל במסטואיד שמאל. אני חושבת שיש לי בעיה, אולי דלקת בגוף, אבל אני לא מצליחה להבין מה והרופאה לא נותנת לי מענה. חשוב לי לציין שאני נוטלת גלולות למניעת הריון מסוג "מליאן", אך גם לפני נטילת הגלולות תחושה זו הייתה קיימת. אולי פחות אבל קיימת. אני כבר משתגעת ואשמח מאוד לעצה. אם יש אפילו צ'אט כלשהו שאוכל לשוחח איתך בו, אשמח מאוד. תודה, לי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לי, לא נראה לי שמדובר בבעיה זיהומית. הרבה בריאות אפי

זה אומר שזה לא סביר? ניתן להרגע? יש צורך ךגשת למשרק הבריאות על דבר כזה?

שלום שירן, 1. אינני מכיר מקרה מוכח של הדבקה בכלבת במהלך אירוע כמו זה המתואר בשאלתך. 2. את תמיד מוזמנת להתייעץ בנושא גם עם הרופא/ה התורן/ית בלשכת הבריאות המחוזית. הרבה בריאות אפי

שלום לך לפני כיומיים נחתכתי מסכין של סלט כזה שטפתי שמתי פלסטר היום עדיין יש לי פצע פתוח לא יורד דם אצלי בבית תמיד נופלת דרך הצינור מהחלון הגדול בסלון קקי של עטלפים היום שטפתי את הבית עם מים וחומר ניקוי רצפות השאלה אם דרך כזאת היא אפשרית להדבקות בנגיף כלבת? אם חלילה הקקי של העטלף נגוע בנגיף וזה פגע לי עם המים והכל בפצע? האם הנגיף מצוי בכלל בצרכים? כי הבנתי שהוא מצוי ברוק חיה נגועה מה גם שעטלפים לא נגועים בארץ כלבת אבל דרך כזו אפשרית או לא הגיונית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שירן, אינני מכיר מקרה מוכח של הדבקה בכלבת במהלך אירוע כמו זה המתואר בשאלתך. הרבה בריאות אפי

מה הסיכוי לכלבת במקרה כזה?

שלום שירן, אינני מכיר מקרה מוכח של הדבקה בכלבת במהלך אירוע כמו זה המתואר בשאלתך. הרבה בריאות אפי

זה אומר שזה לא סביר? ניתן להרגע?

שלום שירן, 1. אינני מכיר מקרה מוכח של הדבקה בכלבת במהלך אירוע כמו זה המתואר בשאלתך. 2. את תמיד מוזמנת להתייעץ בנושא גם עם הרופא/ה התורן/ית בלשכת הבריאות המחוזית. הרבה בריאות אפי

שלום, אשמח להתייעצות היות שהרופא שלי אינו זמין. רשמו לי איזנטרס 400 מג פעם אחת ביום בשילוב עם טרובדה 200 מג פעמיים ביום. כטיפול pep. נטלתי בטעות איזנטרס 400 מג גם אתמול בערב וגם היום בבוקר, אציין שזו הפעם הראשונה שנטלתי איזנטרס בחיי וכן זה הכדור השלישי בסדרה. האם יש סכנה בנטילה הכפולה החד פעמית? האם עלי לגשת למיון? והאם להמשיך את הנטילת כדור נוסף או להחליף לנטילה כל בוקר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אנונימי, 1. לא סביר שיגרם לך נזק בריאותי משמעותי כלשהו עקב לקיחה חד פעמית של כדור 'איזנטרס' בהפרש של 12 שעות (מהכדור הקודם) במקום 24 שעות. 2. אתה יכול להחליט באיזה שעה בכל יום הכי נוח לך לקחת את הכדור בהמשך. הרבה בריאות אפי

ד"ר אפי, תודה רבה על התשובה המהירה! האם יש משמעות לפגיעה ביעילות התרופה במקרה שתיארתי? שאלה נוספת התחלתי את נטילת התרופה רק 56 שעות אחרי המגע המיני החשוד האם" פספסתי" את ההזדמנות? אציין שבבדיקת hiv שעשיתי ערב התחת לקיחת התרופה התשובה היתה שלילית.

שלום אנונימי, 1. לקיחת הטיפול המונע לאחר כ- 56 שעות מהמגע החשוד נחשבת כסבירה. 2. אינני מכיר פגיעה ביעילות התרופה בעקבות המקרה המתואר בשאלתך. הרבה בריאות אפי

27/05/2019 | 10:02 | מאת: ליאור

בתי צריכה לקבל מנה שניה של חצבת. יש לי תינוק בן 4 חודשים בבית. האם התינוק יכול להידבק מבתי לאחר קבלת החיסון? (הרי מדובר בנגיף חי מוחלש)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאור, אין זה סביר שתינוקך בן ה- 4 חודשים ידבק בחצבת מהחיסון (נגד חצבת) שתקבל אחותו (גם אם מדובר בחיסון חי-מוחלש). הרבה בריאות אפי

שלום רציתי לשאול הילד שלי נולד עם cmv היום הוא בן 8 חודשים ואני חוזרת לעבוד והוא בא איתי לעבודה העבודה היא בגן ילדים השאלה שלי היא כמה זמן הוירוס נמצא אצל ילדים שנולדו אם הוירוס והאם הוא עדיין מהווה סכנת הידבקות עדיין

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סיון, כדי לדעת אם הילד שלך עדיין מפריש CMV צריך לבצע אצלו בדיקת שתן ל- CMV בטכניקה הנקראת PCR. הרבה בריאות אפי

25/05/2019 | 02:20 | מאת: ר

שלום דר, לפי ההנחיות דל משרד הבריאות למתן pep, נמצא כם המקרה הבא: חשיפה של עור שלם לחומר גוף העלול להעביר HIV כשהחשיפה ממושכת או כאשר שטח העור גדול במיוחד. מה הסיכון בזה העצם? הרי הנגיף מועבר רק דרך ריריות או ישירות למחזור הדם ובהעדר חמצן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ר, זהו תרחיש די תיאורטי שבו ממליץ המשרד לנחשפים הפוטנציאלים To be safe than sorry. הרבה בריאות אפי

תסלח לי שאני נכנס לפרקטיקה, זה תרחיש שיכול לקרות גם באקטים מיניים ללא חדירה, והשאלה הבאה לא רק לגבי hiv: מומלץ לנגב מעליי מיד נוזלי גוף של בנאדם שהסטטוס שלו לא ידוע? או יותר מכך, להשתדל לא לבוא איתם במגע מלכתחילה?

שלום ר, זהו תרחיש שתיאורו (לפי הפיסקה שצרפת) הוא מאד מעורפל ודווקא לא כל כך פרקטי: כמה ממושך זה "חשיפה ממושכת"?, וכמה גדול זה "שטח עור גדול במיוחד"? לגבי שאר שאלותייך: 1. בוודאי שאם יש על אדם נוזל גוף ששייך לאדם אחר (שייתכן והוא נשא של HIV) מומלץ לו להסיר אותו. 2. וכל אדם צריך להחליט האם הוא מעוניין לקיים מגע מיני עם אדם אחר שסטטוס ה- HIV שלו לא ידוע. הרבה בריאות אפי

24/05/2019 | 13:05 | מאת: מור

שלום! אני צורך את תרופת הפרפ באופן קבוע כל יום בשעה קבועה. יום אחד נאלצתי לקחת את הכדור שעה אחת מאוחר יותר מהשעה הקבועה. האם כתוצאה מזה היעילות ירדה? האם זה קריטי? אציין שיום זה שבו נלקחה המנה שעה מאוחר יותר הוא 24 שעות לאחר מגע חשוד... אציין כי לא פספסתי אף מנה לא לפני ולא אחרי.... רק האיחור בלקיחה הוא מה שאני מעוניין לדעת האם מסכן אותי/מוריד יעילות בהגנה? תודה רבה!

שלום מור, לקיחת ה'פרפ' שעה אחת מאוחר יותר מהמשעה המקובלת איננה קריטית, ולא סביר שתפגע ביעילות הטיפול המונע. הרבה בריאות אפי

24/05/2019 | 11:47 | מאת: אלינור

אם אני מחוסנת לחצבת ( 2 חיסונים) האם אני מעבירה נוגדנים לתינוק שלי עד גיל מסויים? אם כן ,האם עובר ברחם או בהנקה (לא הנקתי) ואם כן עד איזה גיל הנוגדנים של התינוק ימנעו ממנו לחלות....

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלינור, נשים שבדמן יש רמה גבוהה של נוגדנים מסוג IgG לחצבת מעבירות אותן לעוברים שלהן במהלך ההריון, ולכן התינוק שלהן עשוי להיות מוגן מפני תחלואה במשך החודשים הראשונים של חייו (מקובל לטעון שעד כחצי שנה). הרבה בריאות אפי

23/05/2019 | 19:07 | מאת: דנה

1.בהנחה ונכנסה חולת חצבת למעלית בעלת חום ופריחה , והמעלית לא נוקתה. כמה זמן צריך לעבור עד שלא תהיה סכנת הדבקות בכניסה למעלית? 2. האם אדם מתחיל להדביק אחרים בחצבת מרגע החשיפה לנגיף ? או מיום לפני הופעת הסימפטומים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דנה, 1. שעתיים לפחות, אולי יותר (אני לא בטוח שמישהו בדק זאת בצורה טובה). 2. אדם מתחיל להיות מדבק בנגיפי חצבת סמוך למועד בו מופיעים אצלו התסמינים הראשונים של המחלה. הרבה בריאות אפי

23/05/2019 | 10:35 | מאת: מורן

לפני כשבועיים החלו לי תחושת יובש עד לכדי צריבה לקחתי נרות אגיסטן (באופן לא סדיר בעקבות המחזור) - לא הועיל . ביצעתי בדיקות תרבית, pcr, משטח וכולם יצאו תקינות. עם זאת התופעות עדיין קיימות והחלה הפרשה לבנה. הרופא רשם לי אגיסטן קרם, שרק מחמיר את הצריבה. וכדור לבליעה שגם לא הועיל. האם יכול להיות שאחת הבדיקות יצאה שגויה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מורן, 1. כל בדיקה עשויה להיות שגויה. 2. יחד עם זאת, עדיין יכול להיות שאת סובלת מזיהום שנגרם ע"י פטריה שעמידה ל'אגיסטן' הרבה בריאות אפי

22/05/2019 | 19:18 | מאת: רם

בספירת דם במסגרת בדיקות שנתיות התקבה חריגה: Lymphocytes 4.76 K/uL שהערך העליון הוא 3. לעומת זאת: Lymphocytes % 46.5 % כאשר הערך העליון הוא 47.1 כל יתר הערכים תקינים. ראוי לציין שבכל הבדיקות הקודמות לא היו לי חריגות בלימפוציטים. רופא המשפחה טוען שאין לזה משמעות והבדיקה תקינה. האם זה אכן כך או שרצוי לבצע בדיקות נוספות כדי להבין את הסיבה לעליה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רם, אני ממליץ לך להפנות את שאלתך לפורום של רופא/ה המטולוג/ית. הרבה בריאות אפי

22/05/2019 | 18:14 | מאת: מור

ביתי בת 3 חודשים עברה 3 זיהומים בשתן עם פסאונדומונס . נתנו לה אנטיביוטיקה מונעת בשם ״דספיטל״ האם החיידק רגיש אליה? מה דעתך על יעילות טיפול מונע? תאורתית אפשר להידבק בחיידק הנ״ל גם באוויר בבית חולים ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מור, 1. טיפול אנטיביוטי מונע איננו אמור להיות מכוון כלפי החיידקים שגרמו לזיהום בעבר, אלא כלפי החיידקים שיש חשש סביר שהם יגרמו לזיהום בעתיד. 2. אין זה סביר שה'פסוידומונאס' שגרם לזיהום חוזר בדרכי השתן אצל בתך הגיע למערכת השתן שלה מהאוויר של בית החולים. הרבה בריאות אפי

22/05/2019 | 16:37 | מאת: ניצן

שאלה בנושא הדבקות איידס: העם בחורה שחולה באידס, היה מין אוראלי וגם הוא (לא חולה באיידס) "ירד" לאותה בחרה הוא צריך לדאוג? מה לעשות?? ......ממממ

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ניצן, הסיכוי להדבקה בנגיף ה'איידס' במהלך המגע המיני המתואר בשאלתך ('אוראלי אינסרטיבי') נחשב כנמוך ביותר עד זניח. הרבה בריאות אפי

22/05/2019 | 16:21 | מאת: עוזי

שלום, אולי תוכל לעזור לי עם הפענוח בדיקת דם HERPES HSV2 IgG תוצאה קטן מ 0.500> טווחי נורמה: 0-0.9 ‎אין נוגדנים 0.9-1.1 ‎תוצאה גבולית 1.1< ‎יש נוגדנים הבדיקה מראה שהייתה הדבקה בנגיף? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עוזי, לפי תוצאת הבדיקה שצרפת אין אצלך עדות להדבקה בהרפס מסוג 2. הרבה בריאות אפי

שלום רב, בן 31, בריא בד"כ. בשלוש משטחים עוקבים מהשופכה שבוצעו במהלך החודש האחרון הייתה צמיחה של קלבסיאלה. נמצאו לויקוציטים בודדים ואין תסמינים. האם יש מקום לטיפול אנטיביוטי? תודה, יניב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יניב, אם אין לך תסמינים כלשהם לא ברור לי מדוע ביצעת- במהלך חודש אחד בלבד- שלוש בדיקות עוקבות של תרבית מקצה השופכה. הרבה בריאות אפי

22/05/2019 | 14:45 | מאת: איתי

במשךכ3 חודשים אחרונים אני סובל מהרבה גזים ווהרבה יציאות ממש בלתי נסבל בבדיקת דם נמצא חיובי הערך DIENTAMOEBA FRAGILIS PCR מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איתי, 1. אינני מכיר בדיקת PCR לזיהוי DIENTAMOEBA FRAGILIS בדם. אני מניח אפוא שהתכוונת בשאלתך לזיהוי הטפיל בדגימת צואה. 2. בזיהום מעיים שנגרם ע"י טפיל זה אפשר לטפל בעזרת תכשירים אנטי-טפיליים שונים (למשל Iodoquinol או Paromomycin). הרבה בריאות אפי

22/05/2019 | 12:35 | מאת: עדי

כמה זמן יכול הוירוס לשרוד על משטח? תודה

שלום עדי, משך שרידותו של נגיף ה'הרפס' על משטחים מחוץ לגוף הוא משתנה ותלוי בעיקר בטמפרטורה ובלחות הסביביתיים. הרבה בריאות אפי

23/05/2019 | 12:50 | מאת: עדי

הכוונה למדטח יבש בטמפרטורת חדר. תודה

כשעתיים (פלוס-מינוס)

22/05/2019 | 10:21 | מאת: מוטי

שלום דוקטור, אבי חולה copd עם טרכאוסטום. בבדיקה שגרתית אצל רופא א.א.ג הומלץ לו על טאבניק בגלל אודם בגרון. 500 מ"ג פעמיים ביום לשבוע. רופא אחר שבדק אותו היום אמר שזו הייתה ממש הגזמה, כי זו אנטיביוטיקה מאוד חזקה. אבי לקח 4.5 ימים, האם היית ממליץ להפסיק או להוריד את המינון? האם האנטיביוטיקה הזו באמת נחשבת למשהו יוצא דופן, והיא חזקה יותר מאוגמנטין, זינט וכדומה? תודה מראש מוטי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מוטי, Tavanic איננה נחשבת כתרופה יוצאת דופן במיוחד", המינון המקובל שלה הוא בין כדור אחד (של 500 מ"ג) לשניים ביום, ואין בידי מספיק נתונים כדי להמליץ על הפסקתה או לשנות את מינונה אצל אביך (אם כי עלי לציין כי אין זו אנטיביוטיקה שבה מקובל להשתמש אצל אדם שסובל רק מ"אודם בגרון"). הרבה בריאות אפי

22/05/2019 | 10:15 | מאת: מוני

בשנת 2016 קבלתי פצע בשק האשכים בחול הרופא טען שזה קנצ'ר וככל הנראה זה עגת קבלתי זריקות פנצילין שחזרתי לארץ כעבור חודש עשיתי בדיקת עגבת הופיע כחיובי TPHA הופיע כחיובי ו VDRL QUENTATIVE יצא שלילי כעבור שנה חזרתי על הבדיקה התוצאות היו דומות לפני כחודש הופיע ה לי פריחה בחזה ובגב ובידיים לא בכפות הידיים הרופא טען שזה סוג של פטרייה ויראלית שעוברת שכחתי את שמה אבל מאחר והיה לי רקע לעגבת שלח אותי לבדיקה חוזרת התוצאות הגיעו עגבת יצא חיובי TPHA יצא ידוע כחיובי אולם ה VDRL QURENTATIVE יצא חיובי 1:16 מה זה אומר ? העגבת חזרה מה עליי לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מוני, לפי מיטב ידיעתי תוצאת VDRL חיובית נחשבת כאשר טיטר הנוגדנים הוא לפחות 1:32. הרבה בריאות אפי

24/05/2019 | 11:34 | מאת: מוני

תודה רבה דר'. הייתי אצל רופא עור הוא טוען שזה עגבת חוזרת שלב שני נתן לי כדורי קורטיזון להתחיל יומיים להמשך שלהם לשבוע (במינון הולך ויורד) יומיים אח''כ הזרקת פניצילין ושבוע אחכ עוד הזרקת גיבוי השאלה שלי איך יכול להיות שקיבלתי עגבת שלב שני בתי שזה היה שלב ראשון קודם. הפעם לא הופיע לי שום פצע ( לפני שנתיים שנדבקתי לראשונה היה לי כיב בשק האשכים ) הפעם הייתה פריחה וחולשה יכול להיות שזה דילג על השלב הראשון או בגללשבעבר היתה לי עגבת עם הופעת הכיב אז יותר לא יופיע ואם אדבר שוב זה יכנס לשלב השני ישר אתה אומר 1:32 הבדיקה שקיבלתי היה 1:16 אבל היה רשום סבירות גבוהה לעגבת פעילה הטיפול שאני מיועד לקבל הוא בסדר? לא הצלחתי לאתר ברשת את עניין כדורי בקורטיזון לפני ההזרקה יומיים וטיפול בהם כעשרה ימים במינון הולך ויורד מה נראה לך דר? תודה שבת שלום

שלום מוני, אין בידי מספיק נתונים כדי לבצע אצלך אבחנה של עגבת שניונית ו/או כדי להעיר על הטיפול שהומלץ לך. הרבה בריאות אפי

24/05/2019 | 18:08 | מאת: מוני

תודה דר בבדיקות שהגיעו מאבן כביר רשום סבירות גבוהה לעגבת פעילה יחד עם ההבחנה של הרופא שלי בגין הפריחה שעדיין קיימת אצלי התחושות הרעות שמלוות אותי כאבי ראש הוא החליט שזו עגבת חוזרת הטיפול שהומלץ לי נראה לך מתאים ? אציין גם שאחרי שקיבלתי את העגבת לפני שנתיים והוזרקו לי 2 זריקות פניצילין בחול שהגעתי לארץ עשיתי מייד בדיקת עגבת והתוצאות היו שאכן הייתה לי עגבת והvdrl שלישי גם בבדיקה שעשיתי לאחר מכן. בבדיקה האחרונה הvdrl יצא לצערי חיובי מה שמעיד באמת על עגבת פעילה לא ? אודה לעזרתך

שלום מוני, אין בידי מספיק נתונים כדי לבצע אצלך אבחנה של עגבת שניונית ו/או כדי להעיר על הטיפול שהומלץ לך. הרבה בריאות אפי

22/05/2019 | 01:16 | מאת: אנונימית

שלום ד"ר לאחרונה הרגשתי ממש לא טוב אי לכך הרופאה שלחה אותי לבצע בדיקות דם לקיומה של מחלת הנשיקה ולהלן התוצאות : EBV VCA IgM תוצאה Borderline EBV VCA_IgG תוצאה Positive EBV IgG-EBNA תוצאה Positive CMV IgG תוצאה Negative CMV IgM תוצאה Negative התוכל לעזור לי בהבנת התוצאות? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אנונימית, לפי תוצאות הבדיקות שצרפת נראה שנדבקת מתישהו בעברך בנגיף הנקרא EBV (אחד הגורמים השכיחים ל'מחלת הנשיקה'), אך לא בהכרח אחראי נגיף זה על 'ההרגשה הממש לא טובה שלך'. הרבה בריאות אפי

ראשית כל תודה על תשובתך המהירה . שנית אשמח לדעת עם הנגיף הזה פעיל כרגע על פי התוצאות .

שלום אנונימית, לאחר הדבקה ב- EBV הוא נשאר בגופנו "לנצח", בד"כ במצב רדום. תוצאות הבדיקות שצרפת אינן נותנות תשובה חד משמעית לשאלה האם הוא פעיל עתה אצלך. הרבה בריאות אפי

21/05/2019 | 22:04 | מאת: תמי

שלום, לאחרונה אבי חלה בהרפס זוסטר, נגעתי בשלפוחיות שעל עורו מאחר ולא ידעתי כתוצאה ממה הן ושהן מדבקות. השאלה שלי היא כזאת, באם יש סיכוי שאדבק, מהי תקופת הדגירה של הנגיף, תוך כמה זמן יכולים להופיע התסמינים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תמי, אם חלית בעבר באבעבועות רוח, או חוסנת בהצלחה כנגד מחלה זו, אז לא סביר שתדבקי בנגיף (שגורם לשתי המחלות- אבעבועות רוח ושלבקת חוגרת/'הרפס זוסטר') כתוצאה מהמגע בפצעים של אביך. הרבה בריאות אפי

21/05/2019 | 22:02 | מאת: כריסטינה

שלום , הבן שלי בן 3 וחצי חודשים . בגיל 5 שבועות היה מאושפז עקב דלקת בשתן בתרבית יצא קלבסיאלה,בגיל חודשיים וחצי אותו הדבר קיבל רוצפין בזריקות לרגל. הפעם ביום שבת האחרון העלה חום ושוב אותו חיידק ארור,הפעם קיבלנו מיום שבת שלוש זריקות של גנטמיצין אך היום הסתבר כי החיידק עמיד אליו והוחלט לתת אמוקצין (שלפי התרבית רגיש אליו)דרך הוויריד היום ומחר(אנחנו מגיעים מחר שוב למיון לקבל דרך הווריד) והמשך טיפול רופא ילדים.., רציתי לשאול מאיפה תינוק כזה קטן יכל לחטוף כזה חיידק? והאם זה שנותנים לו כרגע אנטיביוטיקה שהחידק רגיש אליה זה יעזור? הוא יצא מזה? יצליחו לטפל בזה? אני מאוד דואגת קראתי הרבה על החיידק ואני מאוד מודאגת .. בסך הכל הבן שלי מתנהג רגיל אוכל משחק מחייך ! היה לו חום יום אחד וזהו... האם זה יעבור ? כי אני לא מצליחה להבין מה זה אומר אשמח לעזרה! תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כריסטינה, 1. זיהומים חוזרים בדרכי השתן בתינוק נובעים בד"כ מפגם מולד כלשהו במערכת השתן, וכדאי שבנך יעבור בירור בכיוון זה (ע"י אורולוג/ית ילדים). 2. אם הוא מקבל טיפול אנטיביוטי שאליו רגיש החיידק שגרם לזיהום זה, אז סביר שהוא יחלים ממנו. יחד עם זאת, אם אמנם יש לו פגיעה במערכת השתן אז סביר שהוא יפתח בעתיד שוב זיהום כזה. הרבה בריאות אפי

21/05/2019 | 23:15 | מאת: כריסטינה

תודה עם המענה המהיר! ברור הופננו לאולטרסאונד ורנטגן. אשמח אם תוכל לפרט מה ההשלכות ? והאם שוב יסבול מדלקת תהייה אנטיביוטיקה אחרת שתעזור? תודה רבה!!

שלום כריסטינה, 1. אין בידי מספיק נתונים כדי לפרט על השלכות כלשהן. ממליץ לך לחכות לתוצאות בדיקות הדימות. 2. סביר שגם אם יתרחש בעתיד זיהום חיידקי נוסף, אפשר יהיה למצוא אנטיביוטיקה מתאימה לטיפול בו. הרבה בריאות אפי

23/05/2019 | 13:12 | מאת: כריסטינה

תודה ד״ר. הבן שלי כרגע התחיל שלשום אנטיביוטיקה לווריד בשם אמיקצין (החיידק רגיש אליה) אנחנו ממשיכים בטיפול הזה למשך 10 ימים ללא אישפוז פשוט מגיעים כל יום לשעה של עירוי . מקווה שזה בסדר לשאול ,האם מצב זה דורש אישפוז? או שזה הגיוני שלא מאשפזים אותו(הוא בן 3 חודשים..)

שלום כריסטינה, מבחינתי זה הגיוני שלא מאשפזים אותו. הרבה בריאות אפי

21/05/2019 | 09:58 | מאת: אלמונית

שלום, בתרבית אחרונה נמצא חיידק בדרכי השתן (כמו כן לאוקוציטים גבוה ודם בשתן), ובמקביל גם גניקולוגית אבחנה פטרייה בנרתיק, אבל בבדיקת מטוש הכל יצא תקין. אני בהיריון (שבוע 25), רופאה נתנה לי "זינט" 500 מ"ג פעמיים ביום לשבוע (אני אלרגית לפניצילין), וכשבוע לפני כן גם קיבלתי טבליות אגיסטן וגינליות ל3 ימים, וגם משחת טבעקוטן לשבוע. סיימתי הכל, ועדיין מרגישה כאבים באזור במתן שתן ולא מרגישה כל שיפור. ושוב- אני בהיריון... אובדת עצות ! שאלותיי הן: 1) תוך כמה זמן מסיום האנטיביוטקיה ניתן לבצע תרבית חוזרת 2) האם יש בדיקה נוספת שניתן לבצע לגלות את סיבת הכאבים? 3) האם זאת סיבה לדאגה? בתודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלמונית, 1. כאבים במתן שתן יכולים להיות ביטוי גם של דלקת השופכה (Urethritis). הבדיקה המקובלת לאבחון זיהום זה נקראת "שתן ל- STDs". 2. אפשר לבצע תרבית שתן מספר ימים (למשל- כשבוע) לאחר הפסקת הטיפול האנטיביוטי (דרך אגב, משאלתך לא הבנתי האם בוצעה תרבית כזאת לפני שהתחלת את הטיפול ב'זינט'). 3. זיהום בדרכי השתן בשבוע 25 להריון עשוי להיות מסוכן לאם ולעובר. הרבה בריאות אפי

21/05/2019 | 06:27 | מאת: רונית

עברתי לפני 3 שנים ניתוח החלפת מפרקי ירך דו צדדי,מבקשת לשאול האם לפני טיפולי שיניים כמו עקירה והשתלות מומלץ לקחת אנטביוטיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רונית, נושא שאלתך הוא במוקד של מחלוקת, עליה תוכלי (ומומלץ לך) לקרוא בהרחבה באתר- https://www.wikirefua.org.il/w/index.php/%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C_%D7%90%D7%A0%D7%98%D7%99%D7%91%D7%99%D7%95%D7%98%D7%99_%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%A2%D7%AA%D7%99_%D7%9C%D7%A4%D7%A0%D7%99_%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99_%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9D_%D7%91%D7%97%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D_%D7%9C%D7%90%D7%97%D7%A8_%D7%A0%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%97%D7%99_%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%95%D7%AA_%D7%9E%D7%99%D7%A4%D7%A8%D7%A7%D7%99%D7%9D_-_Prophylactic_antibiotics_prior_to_dental_treatments_in_patients_with_arthroplasties הרבה בריאות אפי

אני בת 52, אינני זוכרת אם קיבלתי חיסונים בזמנים ההם.. אין לי כל אפשרות לדעת, היכן מבררים מידע כזה לפני ככ הרבה שנים,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רות, אני מניח ששאלתך מתייחסת לחצבת. אין לי מושג היכן ואיך את יכולה להשיג תיעוד על התחסנות שלך לפני כ- 50 שנה, אך מי שרוצה לדעת האם הוא מחוסן כיום יכול לבצע בדיקת נוגדים כמותית לחצבת. הרבה בריאות אפי

20/05/2019 | 08:49 | מאת: מיכל

ביום רביעי בלילה הופיע לי חום. בבוקר הרגשתי תחושת צריבה בנרתיק במתן שתן. ואז הבחנתי בפצעים מוגלתיים בנרתיק. הפצעים החמירו וממש צורב לי במתן שתן. עדיין יש לי חום שמגיע עד 38.8. זה היום החמישי שיש לי חום. הלכתי לרופאת הנשים שאיבחנה שמדובר בהרפס ונתנה לי טיפול. אציין שזה פעם ראשונה שיש לי הרפס. האם הרפס בנרתיק יכול לגרום לחום? היום זה כבר היום החמישי עם חום

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל, 'הרפס' ראשוני בנרתיק היא מחלה המלווה בד"כ בחום. הרבה בריאות אפי

26/05/2019 | 13:31 | מאת: דייב

היי מעבר לתשובת המומחה בפורום זה, אני מזמין אותך להצטרף לקבוצת תמיכה אנונימית באפליקציית הטלגרם בעניין הרפס גניטלי שהוקמה לא מזמן. שם אפשר לשתף בחוויות, לשמוע ולהשמיע ולקבל עצות ודרכי התמודדות שונים, וכמו כן, בשאיפה להפוך את מאגר ה׳דומים׳ לפאנל להכרויות מבין אלו החפצים בכך. ניתן לייצור קשר, לשם התחלה, במייל הבא Daveco2018@yahoo.com בריאות לכל ☺️

19/05/2019 | 16:29 | מאת: ליבי

שלוםד״ר שמבקרים בחדר רופא למטרת בדיקה כללית ומבקש מהחולה לנשום עמוק למטרת בדיקה, האם קיים סיכויי להדבקה כל שהיא במקרה כזה? כוונתי אם באמת קיים סיכוי להחדרת חיידקים כל שהם אם קיימים בזמן נשימה עמוקה היות ומדובר בידר רופא משפחה ותמיד יש מטופלים במקום כזה

שלום ליבי, ב כ ל מקום סגור (כתה בבית ספר, סופרמרקט, חדר בדיקה של רופא, מטוס ועוד) אפשר להידבק במחלות זיהומיות (שנחשבות עוברות מאדם לאדם דרך מערכת הנשימה). הרבה בריאות אפי