נגישות
נגישות

פורום מחלות זיהומיות

39063 הודעות
38456 תשובות מומחה

מנהל פורום מחלות זיהומיות

02/07/2019 | 10:40 | מאת: אור

שלום רב. אני לא יודע אם השאלה קשורה לפורום, אך במידה וכן אשמח אם תוכל לספק לי מענה על השאלה. אני בצבא ויש לי חבר שריסק כדור של אופטלגין והחליט חהסניף אותו בשביל "הצחוקים". אמרתי לו שזה לא בריא יהוא צחק ואיר כך הוא פשוט לקח את האבקה, נשף אותה עליי והיא עפה לי לכיוון הפנים. רציתי לשאול בבקשה אם יכוח לקרות לי משהו מזה? אחד החברים אמר שהוא חושב שזה מסקטן. האם זה באמת נכון? אני טיפה לחוץ מזה. תודה רבה :)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אור, אתה לא בפורום המתאים. נסה פורום של פרמקולוג/ית קליני או רוקח/ת. הרבה בריאות אפי

01/07/2019 | 16:48 | מאת: אלעד

היי ד"ר, מקווה ששלומך בטוב לי ולאשתי יש היסטוריה של UREA.PARVUM-PCR. אני יודע שהחיידק/טפיל הזה קיים גם במערכת הגופנית של נשים והוא לא בהכרח משהו שנדרש לטפל בו. עם זאת, להבנתי, מומלץ שלא יהיה בגוף, בייחוד כאשר גם ככה יש לנו היסטוריה בנושא הנ"ל שנבעה מטריכומונס שטופל בשלב מאוחר יחסי (וגם חשוב לי מאוד השקט הנפשי של אשתי שלא רגועה כאשר החיידק מופיע חיובי בבדיקות שתן). מסתמן כי עשינו טעות ובכל פעם אחד טיפל והשני לא טיפל באותו זמן, כך שהטיפול עזר, אבל כשניסינו שוב לקיים יחסים, כנראה שהדבקמו אחד את השנייה מחדש וכן הלאה. אף פעם לא טיפלנו בו-זמנית עם זטו. עכשיו שנינו רוצים לקחת את הטיפול בו זמנית ובאמת לפתור את זה אחת ולתמיד הטיפול שעזר לנו הוא 4 כדורי זטו בו זמנית (אשתי רגישה לדוקסילין). למיטב ידיעתי ונסיוני מהפעם הקודמת, השפעת הזטו נראית לאחר 48 שעות מרגע בליעת הכדורים, במידה ואני טועה, אשמח לדעת וללמוד כמובן. בפעם הקודמת, שנבדקתי ונמצאתי חיובי UREA.PARVUM-PCR, לקחתי 4 כדורי זטו, וביצעתי בדיקה לאחר 48-72 שעות והבדיקה יצאה שלילית ל-UREA.PARVUM-PCR. אשתי ביקרה עכשיו אצל עכשיו אצל רופא משפחה, שאמר לה שהוא היה באיזשהו כנס ושמע שם שעדיף לשני המטופלים לחכות 45 ימים(?) לאחר טיפול ורק אז לעשות את בדיקת ה STD כדי לבדוק אם ה UREA.PARVUM-PCR שלילי או חיובי. הבדיקות שאנחנו מבצעים הן בדיקות שתן. מאחר ואנחנו מנסים להיכנס להריון, אשמח אם תוכלו להכווין אותי מעט ולהמליץ לנו כיצד להתקדם? האם בדיקה לאחר 48 משקפת תוצאות אמת, או שבאמת נדרש מאיתנו לחכות 45 ימים, בתקופה הזו לא לנסות, ולהמתין לתוצאות הבדיקה לאחר 45 ימים? כאמור, אנו מנסים להרות ולא רוצים לגרום נזק טרם או במהלך הניסיונות, וכמובן לא לשלב ההיריון ו/או חס ושלום לעובר, ולכן חשוב לנו להיות חכמים יותר ובטוחים יותר בתהליך. בתודה מראש על המענה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלעד, אינני מכיר מחקר שבדק את השפעת טיפול ב- 2 גרם 'אזיטרומיצין' על המצאות UREA.PARVUM בדרכי המין לאחר 48 שעות לעומת לאחר 45 ימים. הרבה בריאות אפי

30/06/2019 | 20:23 | מאת: עמרי

איי כרגע נמצא במקסיקו ואתמול התנשקתי משהו כמו שעה בהפסקות, צרפתית עם מקסיקנית שננשכה מכלב לפני יום באזור האף,שמתי לב שזה חדר את השכבה הראשונה של העור והיה דם שנקרש .היא לא הלכה להיבדק כי היא טוענת שהכלב הוא כלב בית, יש לי סיבה לחשוש ?

שלום עמרי, הדבקתך בכלבת במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי

אני בת 57 בריאה לחלוטין מזה כמה שנים אני סובלת מחידק איקולי בשתן ללא תופעות של דלקת או משהו אחר שמפריע לי.( אמרו לי לא להתיחס לתוצאות אם אין תופעות) לאחרונה השתן שלי מריח ריח חזק מאוד וקיבלתי את התרופה היפרקס. שאלתי היא האם האיפרקס יכול לרפא לי את החידק? האם אני צריכה לחשוש מהמצאותו של החידק שכרגע רק גורם לי לריח חזק בשתן? האם יכול להיות לי נזק שאשתה את ההיפרקס הרבה זמן? (חודשים) האם אני חייבת לשתות את הכדור בוקר וערב או אפשר רק פעם ביום? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

מירה, 1. אין ביכולתי להבטיח לך שטיפול כשלהו יחסל את החיידק שמבודד אצלך בשתן שוב ושוב. 2. אין בהכרח קשר סיבתי בין חיידק זה לבין הריח החזק מאד של השתן שלך. 3. לכל תרופה יש תופעות לוואי אפשריות, ו'ההיפרקס' איננה שונה מהכלל זה. 4. את יכולה לנסות תחילה כדור אחד ביום ולראות את האפקט של טיפול זה (למשך על ידי ביצוע תרבית שתן חוזרת), כמו גם את תופעות הלוואי שלו. הרבה בריאות אפי

29/06/2019 | 21:05 | מאת: שוש

ברצוני לשאול האם נתן לתת חסון TBE באותו היום אבל מספר שעות לאחר מתן חסון MMR?..................................................

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שוש, אני ממליץ לך להפנות את שאלתך לאחד הפורומים המוקדשים לרפואת מטיילים. הרבה בריאות אפי

29/06/2019 | 11:52 | מאת: מפחד

שלום רב, אני עובד במקום עבודה עם אנשים בעלי סיכון גבוה למחלות, הייתי במחיצתו בחלל סגור תוך דיבור עימו, לאחר מגן נודע לי כי חולה בשחפת ריאות פעילה, לא זכור אם התעטש או השתעל, אני חושש מאוד אשמח לתשובה תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מפחד, אתה יכול לעבור בדיקה שנקראת 'מנטו' או PPD (שאותה עושים במרכזי שחפת מיוחדים- מלש"חים- שנמצאים בכל עיר גדולה) כדי לנסות ולאבחן אם נדבקת בחיידק. הרבה בריאות אפי

29/06/2019 | 11:26 | מאת: לימור

בתי בת ה 18 חולה כבר שבוע ימים במחלקת הנשיקה + cmv . בעוד שבועיים אנו אמורים כל המשפחה לטוס לשבועיים לארצות הברית כולל טיסה ישירה לסן פרנסיסקו 15 שעות. האם היא יכולה לטוס? יש אמצעי זהירות כלשהם שעלינו לנקוט ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לימור, אין לי מושג איך תרגיש בתך בעוד שבועיים. הרבה בריאות אפי

29/06/2019 | 06:38 | מאת: בתיה

שלום בילדותי חליתי באבעבועות רוח. היום אני בת 72. ברצוני לדעת אם החיסון נגד שלבקת חוגרת מומלץ ואם הוא כרוך בסיכונים/ תופעות לוואי חמורות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בתיה, 1. משרד הבריאות ממליץ לאנשים בני 72 (שחלו בילדותם באבעבועות רוח) להתחסן כנגד שלבקת חוגרת. 2. לכל חיסון יש תופעות לוואי אפשריות, והחיסון כנגד שלבקת חוגרת איננו יוצא מהכלל הזה. תוכלי לקרוא עליהם בתדריך החיסונים של משרד הבריאות הגגיש גם באינטרנט. הרבה בריאות אפי

28/06/2019 | 23:40 | מאת: חוששת

שלום דר', קיבלתי הפניה לבדיקות דם, אני רוצה להיכנס להריון ובין כל הבדיקות הרופא נתן לי גם hiv, אני הייתי בכל חיי עם 2 בני זוג שככל הידוע לי אין להם ואחד מהם נבדק לאחרונה. והשני הייתי איתו לפני 15 שנה. האם לדעתך אפשר לוותר על הבדיקה מכיוון שאין חשש נראה לעין ואני לא רואה טעם לבדוק דברים סתם וגם מפחדת מהזמן שיעבור עד שאקבל את התוצאות (יש לי פחד מזה) אני מרגישה טוב ובדיקות כלליות בסדר. הרופא אמר לי שאני לא חייבת לעשות את הבדיקה. מה לדעתך אני צריכה לעשות?. כמו כן במידה וכן אעשה את הבדיקה תוך כמה זמן מגיעות תוצאות? (בדיקה שניתנה דרך הפניה מקופת החולים מרופא משפחה). בתודה..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חוששת, 1. אין ביכולתי לקבל את ההחלטה במקומך. 2. בד"כ מתקבלות תוצאות הבדיקה ל- HIV בתוך מספר ימים. הרבה בריאות אפי

שלום רב, הכנתי ביצה קשה במים רותחים כעשר דקות. לאחר שחתכתי אותה ואכלתי חתיכה ממנה הרגשתי בטעם מוזר ונוראי. אך כבר בלעתי את כל החתיכה, ניסיתי להבין ממה הטעם אכלתי גם מהלבן שלה וגם מהצהוב. אבל זה היה מבושל. היה לה ריח נוראי. הוצאתי כמה ביצים נוספות כדי לראות אם כל התבנית מקולקלת ופתחתי אותם טריות ואכן הכל היה מקולקל.לשאלתי. האם אני יכולה לקבל חיידק מביצה שבושלה אך בכל זאת היתה מקולקלת מאוד? והאם מביס אחד שלה גם אפשר להידבק במשהו? ואם כן אילו תסמינים יעלו נורות אזהרה? בתודה מראש

שאלה נוספת, האם בביצה קשה שהיתה מקולקלת לפני שבושלה יכול להיות חיידק? לאחר הבישול? למה עלי לצפות במידה ואכלתי ביצה כזאת? שהיתה בוודאות מקולקלת

שלום מודאגת, לא סביר שחיידק כלשהו ישרוד בביצה קשה שבושלה זמן רב במים רותחים. הרבה בריאות אפי

תודה רבה דר', שבוע טוב.

28/06/2019 | 20:27 | מאת: חושש

שלום דוקטור אני עובד במקום עבודה עם סיכון גבוה היום הייתי ליד אדם (בחדר מדרגות) כחצי שעה לערך ורק לאחר מכן נודע לי שהוא חולה בשחפת פעילה אני לא זוכר אם הוא השתעל או התעטש מה הסיכוי להדבקה? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חושש, קיים סיכוי משמעותי להדבקה. הרבה בריאות אפי

28/06/2019 | 20:04 | מאת: מוטי

שלום לצוות לאחר אירועים חוזרים של חיידק ההליקובקטר בוצע תרבית לחיידק והחיידק הוכחד ...אך לאחר זמן החיידק חזר שוב בכל הכח האם העובדה שבת הזוג שלי גם התלוננה לאחרונה על תסמינים לא נעימים בעיכול ונמצאה כסובלת מהחיידק אך לא סיימה את הטיפול ....האם ההדבקה החוזרת יכולה להגיעה מבני הזוג האם החיידק עובר בנשיקה /מין אוראלי ? האם יש צורך לתת לכל הבית טיפול.?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מוטי, 1. תרבית איננה נחשבת כאמצעי אבחנה מקובל לזיהום קיבה שנגרם ע"י חיידק ה'הליקובקטר פילורי'. 2. אני לא מבין מה זה "החיידק חזר שוב בכל הכח". 3. אנשים יכולים להידבק בחיידק זה מבני זוגם, למשל במהלך נשיקה. 4. בד"כ טיפול ניתן רק למי שאצלו מאובחן זיהום שנגרם ע"י חיידק זה ולא באופן גורף "לכל ביני ביתו". הרבה בריאות אפי

28/06/2019 | 15:43 | מאת: רוני

הי לפני כחודש הייתי אצל הרופא עור עם הבן שלי כי הוא הדביק אותי במולסקום (טעות איומה של שימוש באותה המגבת) בכל אופן הרופא אמר שהפרוטוקל מחייב את כל הבדיקות למחלות מין וכך עשיתי כולל hiv הפטטיס ועוד כ 8 מחלות מין שונות גם באמצעות מתן שתן . הכל כמובןןןן יצא תקין לחלוטין. אני עשרים שנה בזוגיות וזה בכלל לא הטריד אותי. אמש בלילה סביב 22:00 חזרתי הבית ועל המדרכה משהו זרק עץ שלם של לימון עם קוצים ענקיים והרגשתי שאני נדקר נשרט ממשהו מייד עצרתי וראיתי שקיבלתי שריטה כ 10 מ"מ בלבד אורכה. לא ראיתי טיפות של דם ( רק שממש מותחים את העור רואים בתעלת השריטה מעט אדום, מעט דם) החשש שבמידה והיה לי שמשהו עבר לפני וגם נדקר נשרט והוא נשא ואני כאמור נשרטתי אחריו ( לא חושב שהיה מדובר בדקירה עמוקה אלא בעיקר שריטה) .היה חשוך שם ולכן אחרי שנדקרתי אני מציין שניסיתי להאיר עם הפנס ולא ראיתי דימום על הקוצים ( שוב כמובן שלא הייתה לי אפשרות לבחון קוץ קוץ על אותו עץ) האם אני יכול להניח לזה ולהמשיך עם החיים כרגיל. אני משער שעובדי תברואה שהזיזו את הפחי אשפה לפני גם באו עם זה במגע ואולי אנשים מהרחוב. מה דעתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רוני, דעתי היא שאם לי היה קורה מקרה דומה הייתי שוכח ממנו וחוזר לשגרת חיי. הרבה בריאות אפי

במשך חצי שנה לבת אחת יש: cmv igg חיובי cmv igm - שלילי ebv igm - גבולי ebv igg - שלילי לבת השניה cmv שלילי בשתי התצורות. ebv igm - גבולי ebv igg- חיובי. לשתיהן המכונה תפקודי כבד alt ast גבוהים מהנורמה . באולטרא סאונד יש בלטות לימפה בשער הכבד. האם הגבולי של IGM מציין כניסה? יציאה? חסר משמעות לחלוטין? האם יתכן וזו מחלה ויראלית אחרת? כמה זמן לאחר שIGG נהיה חיובי ו IGM שלילי, עדיין תפקודי כבד ובלוטות לימפה גבוהים? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רונן, עבורי IgM 'גבולי' פרושו שהמעבדה לא מסוגלת לקבוע האם הוא חיובי או שלילי. יותר מזה אינני יכול להסיק מהנתונים המופיעים בשאלתך. הרבה בריאות אפי

28/06/2019 | 09:48 | מאת: Jjk

שלום, לבן זוגי הופיע הפצע הקטן שבוע שעבר בפין וחלף לאחר מספר ימים אתמול שמנו לב לשני הפצעים החדשים קבענו תור לבדיקת מחלות מין שכבנו ללא קונדום עם הפצע הראשון מכיוון שלא שמנו לב מאוד דואגים מעגבת

לקריאה נוספת והעמקה
28/06/2019 | 09:49 | מאת: Jjk

ניסיתי להעלות קובץ

שלום JjK, אני חושש שאין ביכולתי להעריך את הסיכוי שנדבקת בעגבת (או בכל מחלת מין אחרת) במהלך האירוע המתואר בשאלתך. הרבה בריאות אפי

27/06/2019 | 17:26 | מאת: מאיה

שלום, אני בשבוע 7 וכעת הגיעו תוצאות של בדיקת דם cmv: Igg 111.2 Igm positive Avidity 60.1% מה הסיכוי בהעברת הנגיף לעובר? האם בתוצאות כאלה מומלץ על דיקור מי שפיר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מאיה, אני ממליץ לך להתייעץ בנושא מורכב זה עם מומחי המרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי של משרד הבריאות בטלפון 6243669 - 02 (או 3 בסוף). הרבה בריאות אפי

27/06/2019 | 12:09 | מאת: נועה

שלום רב, אני בתחילתו של היריון שני. למרות שבתור ילדה התחסנתי לאדמת, בתחילת ההיריון הקודם התחסנתי שוב (מנה אחרונה ויחידה) לאדמת בגלל רמת נוגדנים נמוכה יחסית בדם. לאחר החיסון הרמה מעט עלתה אך כעת לאחר שעשיתי בדיקות דם אני רואה שהרמהת נוגדנים מאז ירדה שוב (מצ"ב תמונה עם התוצאות). מה זה אומר? מה ההשלכות? האם אני נחשבת ללא מחוסנת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נועה, אינני מצליח לפתוח את התמונה שצרפת, אך עקרונית ירידה ברמת הנוגדנים כנגד מחלה מסוימת לאורך הזמן הוא תהליך טבעי. כאשר הרמה יורדת מתחת לסף שנקבע ע"י משרד הבריאות המקומי- החולה נחשב כלא מחוסן / כלא מוגן מפני תחלואה. הרבה בריאות אפי

27/06/2019 | 17:21 | מאת: נועה

תודה על התשובה בכל אופן אלו התוצאות: ינואר 2016 יצא 14.8 אוקטובר 2016 יצא 20.3 יוני 2019 יצא 15.2

שלום נועה, הסבירות שתחלי באדמת במהלך ההריון הנוכחי שלך נראית לי נמוכה. לפני תחילת ההריון הבא את יכולה לשקול להתחסן שוב. הרבה בריאות אפי

27/06/2019 | 03:28 | מאת: וירוס הקאות ותינוקות

ד"ר אפי שלום , הבת שלי בת 3 וחצי כנראה חטפה וירוס הקאות .( כרגע בטרם עם נוזלים לוריד) יש לי בבית תינוקת בת חודשיים . ביום ראשון הקרוב יש לה חיסון גיל חודשיים. חוששת מאד מהידבקות של התינוקת בוירוס. האם עליי לדחות את החיסון ? למה עליי לשים לב ? מהו הטיפול בגיל כזה ? ואיך אפשר למזער את סיכויי ההדבקה? בבקשה תרגיע אותי. תודה רבה !

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, 1. אני לא מוצא סיבה (בנתונים שהוצגו בשאלתך) לדחות את החיסון של התינוקת בת החודשיים. 2. כדי לצמצם את סיכויי ההדבקה שלה בנגיף שגרם לשלשול אצל אחותה (אם אמנם מדובר בנגיף) מומלץ להקפיד על כללי הגיינה אישיים (כגון רחיצת ידיים במים ובסבון לאחר כל החלפת חיתול / שימוש בשרותים, ולפני כל טיפול באוכל / אכילה / האכלה). 3. הטיפול בזיהום מעיים נגיפי שמתבטא בהקאות (ו/או שלשולים) כולל בעיקר החזרת נוזלים ומלחים לגוף. הרבה בריאות אפי

26/06/2019 | 22:41 | מאת: אורטל ארנרייך

שלום, שמי אורטל ואני בהריון בשבוע 29. מזה 4 שבועות סובלת משלשולים חוזרים, בימים מסויימים יותר ובימים אחרים פחות. מלווים בכאבי בטן וצמרמורות. בדיקות דם מעידות על דלקת בגוף, בדיקות צואה שליליות. גם לאחר המלצת מומחית למחלות זיהומיות בבית החולים וולפסון, בה ביצעתי בדיקות מעמיקות יותר לא נמצאה תשובה מהיכן הדלקת. (צירפתי קובץ עם הבדיקות אשר נתנו לי לעשות) אני עדיין ממתינה לתשובות לבדיקת ליסטריה. האם יש בדיקות נוספות שיכולות לעזור למצוא את הסיבה לדלקת בגוף?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אורטל, אינני מצליח לפתוח את הקובץ שצרפת, וממליץ לך להפנות את שאלותייך לפורום של רופא/ה גאסטרואנטרולוג/ית. הרבה בריאות אפי

26/06/2019 | 21:42 | מאת: שירן

אתמול רבתי עם חבר שלי והוא דפק לי כיסא בראש זה פגע לי במצח רכה קידמי כזה צד ימין ותוך כמה שניות התפתח לי לבלוטה גדולה הדבקתי קרח לראש וזה לאט לאט ירד העול הנפיחות ירדה כמעט לגמרי אבל האיזור כואב לי גם נפתח לי מין סימן בראש שירד לי דם כמו שיפשוף כזה וגם שמתי אלכוכוהל חיטאתי עם גזה אני ממש מפחדת שחלילה לא נהיה לי שטף דם בראש או דימים פנימי איך אני אמורה להרגע? אם הנפיחות ירדה לי עדיין כואב לי איך אני אמורה לדעת שהגל בסדר ולא קרה לי כלופ? תוך כמה זמן אפשר להגיד שהכל בסדר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שירן, אני ממליץ לך להפנות את שאלתך לפורום של רופא/ת משפחה. הרבה בריאות אפי

26/06/2019 | 21:03 | מאת: מעין

שלום דר" הלפרין. אודה למענה: 1/האם נשא להרפס 2 שאינו חווה כלל התפרצות של המחלה ותסמינים (וירוס לטנטי), עדיין מפריש את הוירוס מקומית ולכן בעל סיכוי הדבקה למי שאינו נשא הוירוס? 2/האם סיכויי ההדבקה שונים בין נשא שמבטא את המחלה לבין נשא שאינו מבטא או ביטא אותה אי פעם? תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מעין, 1. כן. 2. אין בידי מידע מספק בנוגע לשאלתך השנייה, אך סביר שהתשובה היא כן. הרבה בריאות אפי

26/06/2019 | 15:20 | מאת: רינת

הייתי מאושפזת לבדיקה יום א עקב הקאות וכאבי בטן אני מרגישה טוב אין הקאות אבל עדין יש לי קצת לחצים בבטן וגזים כמה זמן ששה יחלוף? והטם מדובר בקילקול קיבה אי בוירוס ומה ההבגל בניהם?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רינת, כאבי בטן (עם או בלי הקאות) יכולים לנבוע מסיבות רבות, חלקן זיהומיות וחלקן לא. אין לי מושג מה גרם לכאב הבטן שלך. הרבה בריאות אפי

26/06/2019 | 13:17 | מאת: עמליה

שלום, עשו לי היום ניקוי שעוות אזניים אצל רופא אף, אוזן, גרון. הרופא לא ניקה את המוט ואת השואב שאיתו השתמש בניקוי השעווה. וירד לי דם.. האם יש סיכויי הדבקות באיידס או מחלה זיהומית אחרת בדרך זו? הרי אם לי ירד דם גם למטופלת הקודמת ירד. ולא עבר.הרבה זמן בין שני הטיפולים. בנוסף המכשירים האלו חלולים וצוברים חיידקים.. ממש בלחץ..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עמליה, אינני מכיר מקרים מוכחים של הדבקה בנגיפי 'איידס' במהלך אירוע/טיפול כמו זה המתואר בשאלתך. הרבה בריאות אפי

25/06/2019 | 19:59 | מאת: טלי כהן

שלום רב, אני בשבוע 34 להריוני, בשבועיים הקודמים סבלתי מכאבי בטן ושילשולים קלים אך חוזרים. התופעות חלפו בשלושה הימים האחרונים אך היום הגיעו תוצאות בדיקת צואה שמסרתי בשבוע שעבר. בבדיקה נמצא הטפיל dientamoeba fragilis. רופאת המשפחה אמרה שאם התסמינים נרגעו היא לא רואה צורך לתת טיפול תרופתי כרגע- שעלול לפגוע בעובר. שאלתי- האם המצאות טפיל זה עלולה לגרום לנזק או לפגוע בצורה מסויימת בעובר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טלי, אינני מכיר מחקר שהוכיח כי המצאות של dientamoeba fragilis בצואה של אשה הרה עשוי לפגוע בעובר שלה. הרבה בריאות אפי

25/06/2019 | 20:54 | מאת: טלי

תודה רבה

כתוב שהחיסון אינו מטפל בשלבקת . כלומר כשיש כבר שלבקת זה לא מרפא?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעלה, נכון. הרבה בריאות אפי

האם החיסון יכול להחליש את הכאבים כאשר כבר חולים בשלבקת חוגרת?

שלום יעלה, קרוב לוודאי שלא. הרבה בריאות אפי

25/06/2019 | 00:04 | מאת: סרחיו

1. האם יש סיכונים למחלות מין בקבלת רימינג (שילקקו לי את פי הטבעת)? אם כן לאיזה מחלות? והאם הסיכון נחשב גבוה? למיטב ידיעתי הסיכון בהעברת מחלות דרך הרוק/פה הוא נמוך מאד למעט הרפס. אני צודק? 2. יש סיכון כלשהו למחלת מין בקבלת מין אוראלי עם קונדום?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סרחיו, 1. אכן, הסכנה העיקרית של קבלת 'רימינג' נראית כמו 'הרפס'. יחד עם זאת, גם מחלות מין נוספות יכולות לעבור בדרך זו כגון עגבת, זיבה ו- HPV. 2. שימוש נכון בקונדום מצמצם מאד את הסיכוי להידבק במחלת מין. הרבה בריאות אפי

24/06/2019 | 17:14 | מאת: איתמר

היי לאחרונה הכרתי בחורה חדשה לא יודע כל כך על העבר המיני שלה וכו' התנשקנו ארוכות אתמול שהגעתי לבית ראיתי שיש לי בלשון חתכים עם דם קצת אולי עכב משו חמוץ שאכלתי בנשיקה עצמה היא הכניסה את הלשון שלה לפה וכו' האם יש סיכוי לאיידס במצב שכזה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איתמר, הסיכוי להדבקה בנגיף ה'איידס' במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשב כזניח. הרבה בריאות אפי

היי, אני ובעלי רוצים לטוס לחול בחגים כאשר התינוקת שלנו תהיי בת 8 חודשים. בגלל החצבת אנחנו חוששים וחושבים אולי לבטל. רציתי לדעת האם יש סיכון בנסיעה בגיל זה לאחר קבלת החיסון? בנוסף, האם בגיל זה כאשר מקבלים את החיסון והיה מגע עם חולה חצבת, מה הנוהל? מחסנים שוב? בכלל יכולים להופיע תסמינים של המחלה? האם הם קשים ומסכנים? אני מאוד חוששת ומנסה להבין מה הסיכונים לאחר קבלת החיסון ומה אחוזי הדבקה איתו כדי להחליט אם לנסוע. במקביל יש מידע מעט סותר בנושא האם מחסנים לפי יעד מסוים או מעצם הנסיעה לחול (שהייה במקום סגור כמו מטוס ושדה תעופה). אשמח לדעת מה צריך לעשות והסיוכונים האפשריים כדי לקבל החלטה אם לנסוע או לא וגם לגבי היעד בהתאם. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מור, אני ממליץ לך להפנות את שאלתך לאחד הפורומים הרבים המוקדשים לרפואת מטיילים. הרבה בריאות אפי

שלום רב, רציתי לשאול שאלה, אני עובדת במסעדה, היום נכנסתי בזמן לחץ לתוך המטבח וחיכיתי שיתנו לי משהו, עברו לידי מלא טבחים ואחד מהם הניף את ידו ואז הרגשתי שמשהו נכנס לי ישירות לתוך העין ומיד שיפשפתי אותה. בנוסף ראיתי על המשקפיים שלי כתם אדום קטן. הפחד שלי הוא שזה היה דם של טבח שנחתך שנכנס לי לתוך העין. האם עליי לחשוש מהדבקות באיידס מסיטואציה כזו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טלי, הדבקה בנגיף ה'איידס' במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי

שלום, אני נמצאת בשבוע 33 להריון. מתחילת ההריון זוהתה דלקת בדרכי השתן.. טופלתי במספר אנטיביוטיקות ובכל זאת הדלקת מסרבת להיעלם. מה יש לעשות מכאן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ש, 1. אפשר לעשות תרבית שתן + בדיקת החיידק שיבודד בה לאנטיביוטיקות השונות + לקיחת אנטיביוטיקה מתאימה במינון הנכון ולמשך הזמן הנכון. 2. אפשר גם לבקש מהרופא/ה שלך (המשפחה או הגניקולוג/ית) לקבוע לך תור עם הזיהומולוג/ית של קופת החולים בה את חברה. הרבה בריאות אפי

23/06/2019 | 23:41 | מאת: שואל

ערב טוב דר האם שימוש בואלטרקס לעיתים רחוקות וחוזרות גורם לוירוס להיות עמיד יותר בפני התרופה הזו או שאין קשר? כל טוב

שלום שואל, אין בהכרח קשר. הרבה בריאות אפי

23/06/2019 | 22:43 | מאת: עדי

הי דר מהו זמן הדגירה של דלקת גרון ויראלית בילדים ? לבת שלי יש כבר קרוב לשבוע דלקת גרון(מוגלה) עם חום גבוה הבן שלי בטעות שתה מהבקבוק שלה ומניחה שסביר שנדבק/ידבק לצערי תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדי, לכל מחלה נגיפית (שמתבטאת גם בכאבי גרון) יש זמן דגירה אחר, כשהטווח הוא בד"כ בין מספר ימים לבין מספר שבועות. הרבה בריאות אפי

שלום כתבתי כאן לפני מספר ימים לגבי ורצילה זוסטר חיובי באיבר המין. היום נמצא אצל בן זוגי כי חזרה לו הקונדילומה באיבר המין הרופא שלו המליץ שאעשה בדיקות סקר לסרטן צוואר הרחם בעקבות הממצא שלו ושלי. העניין הוא כזה לאחר התפרצות קודמת שהיתה לו נמצאה לי בלוטה חשודה בבית שחי שתוצאות הביופסיה היו לא חד משמעיות (בממוגרפיה ואולטראסאונד הודגם ממצא בדירוג 4B) ומאז במעקב. האם יתכן קשר בין הקונדילומה של בן זוגי להתפרצות של הורצילה זוסטר ? האם באמת יש צורך בלעשות בדיקות סקר לסרטן צוואר הרחם ? (המליץ לא רק על פאפ אלא גם על קולפוסקופיה) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מוניק, 1. אני לא מכיר קשר סיבתי בין קונדילומה אצל גבר לבין התפרצות של 'הרפס זוסטר' באברי המין אצל זוגתו. 2. אין ביכולתי להביע דעה על הצורך שלך לבצע בדיקת PAP וקולפוסקופיה). הרבה בריאות אפי

23/06/2019 | 19:52 | מאת: תלתן

ד"ר הלפרין שלום. אודה לך מאוד לתשובות: 1-מהם סיכוי ההדבקה(%) של נשא הרפס-2 המקיים יחסים מין עם אדם שאינו נשא הוירוס (שלילי לוירוס)? לציין שנשא ההרפס2 אינו חווה כלל התפרצויות פעילות של המחלה. 2-והאם נוכחות קונדום מורידה את סיכוי ההדבקה משמעותית ? 3-האם לנשא וירוס הרפס מסוג-1 בלבד יש נוגדנים המכירים את הרפס סוג-2 ולכן הוא מוגן או מוגן יותר מהדבקה מסוג2 זה? 4-בכללי: מהי תפוצת הוירוס באוכלוסיה(%)? (עד כמה הוא נפוץ) תודה על המענה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תלתן, 1. יש יותר מדי משתנים שמשפעים על סיכויי העברה של הרפס במהלך יחסי מין כדי שאוכל לתת לך מספר כלשהו. 2. שימוש נכון בקונדום עשוי להוריד בצורה משמעותית את סיכויי ההדבקה. 3.סביר שמי שנדבק בעבר בהרפס 1 באברי המין יהיה מוגן יותר מהדבקה מקומית גם בהרפס 2, אך אינני מכיר מחקר סטטיסטי עדכני ואיכותי בנושא. 4. לפי מחקר של ארגון הבריאות הבינלאומי שפורסם ב- 2008, כ- 16% מאוכלוסיית העולם סובלת מהרפס גניטלי מסוג 2. הרבה בריאות אפי

27/06/2019 | 23:13 | מאת: דייב

היי מעבר לתשובת המומחה בפורום זה, אני מזמין אותך להצטרף לקבוצת תמיכה אנונימית באפליקציית הטלגרם בעניין הרפס גניטלי שהוקמה לא מזמן. שם אפשר לשתף בחוויות, לשמוע ולהשמיע ולקבל עצות ודרכי התמודדות שונים, וכמו כן, בשאיפה להפוך את מאגר ה׳דומים׳ לפאנל להכרויות מבין אלו החפצים בכך. ניתן לייצור קשר, לשם התחלה, במייל הבא Daveco2018@yahoo.com בריאות לכל ☺️

23/06/2019 | 16:22 | מאת: דורית

שלום, בת 40. בינואר השנה אובחנתי בשלבקת חוגרת בצורה קלה, לאחר כאבים ברגליים והופעת שלפוחיות בפנים הירך השמאלית, קרוב למפשעה. התחלתי טיפול סטנדרטי של 800 מ"ק זובירקס X 5 פעמים ביום כ-3 שעות מרגע הופעת השלפוחיות. הכאבים עדיין קיימים בשתי הרגליים, דגש על רגל שמאל, בליווי של חוסר גמישות מפרק האגן, חולשה, "רגליים נעולות ועייפות" ופולסים של כאבים נקודתיים. לפני כחודש ערכתי ביקור אצל אורטופד, ונאמר לי להמתין עוד שלושה חודשים לפני המשך בירור. בשבועיים האחרונים, מרגישה החמרה בכאבים ובתופעות שנאמרו מעלה. האם ייתכן החמרה? יש טיפול מוצע כלשהו? בנוסף, תוצאת בדיקת דם ERS הראתה תוצאה של 30. יכול להיות שנוצרה לי דלקת במפרק האגן? תודה רבה, דורית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דורית, אני ממליץ לך להפנות את שאלתך לפורום של מומחה/ית ברפואת כאב או של נוירולוג/ית. הרבה בריאות אפי

23/06/2019 | 13:14 | מאת: יעל

ד"ר שלום, נדבקתי לאחרונה במחלת הנשיקה, 1.מה לעשות כדי לא להדביק את שאר בני הבית 2.הבנתי שיתכנו גדילת אברים כמו הטחול וצריך מנוחה איך אפשר לזהות האם הטחול מוגדל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל, 'מחלת הנשיקה' היא שם עממי לזיהומים שונים, שדרכי המעבר שלהם מאדם לאדם עשויה להיות שונה. עקרונית, הקפדה על הגיינה בסיסית (למשל רחיצת ידיים אחרי כל שימוש בשירותים או החלפת חיתולים, ולפני כל טיפול במזון או אכילה) אמורה לצמצם את העברת CMV ן- EBV (שני הגורמים השכיחים למחלה זו בישראל) מאדם לאדם. 2. רופא/ה יכול/ה למשש את הטחול המוגדל בבדיקת הבטן, ואפשר להדגים אותו גם בדימות, למשל בעל-קול (אולטראסאונד) ו- CT. הרבה בריאות אפי

22/06/2019 | 20:16 | מאת: עדי

שלום. לבת שלי בת שנה וחצי מיום שלישי(היום שבת) התחיל חום..ביום שלישימהחום היה סביב 38.5 עם מצב רוח טוב. ברביעי עלה ח39.5 עם מצב רוח לא הכי טוב עדיין אכלה. צואה רכה עם ריר ו2 הקאות. ובחמישי טיפס ל40.3 וסירבה לאכול.ללא נזלת ללא שיעול. הרופא אבחן דלקת גרון ומתן מוקסיפן 6 מל פעמיים ביום לשבוע. עד כה קיבלה 6 מנות אנטיביוטיקה(1 מתוכן הקיאה) וכעת החום ירד(כבר כמעט יממה בלי חום ). הבוקר החלה פריחה. אני לא בטוחה אם היא כתוצאה מירידה החום או אלרגיה למוקסיפן. בהתייעצות עם רופא נוסף נאמר שזו דלקת גרון ויראלי בגילאים האלו וצריך להפסיק את האנטיביוטיקה. ולבחירתנו ההחלטה. לא נעשו כלל בדיקות דם. שאלות 1. האם אכן מומלץ להפסיק אנטיביוטיקה לאחר 6 מנות? יכולה לפתח עמידות? ואם זה לא ויראלי ואני מפסיקה, זה לא מסוכן? 2. האם הפריחה יכולה לנבוע מהמוקסיפן או שזה בעקבות החום? אף.רופא לא ראה הבוקר(יום שבת את הפריחה). האם יכול להיות מסוכן? 3. מדוע נאמר שמתחת לגיל 3 אין כמעט דלקת גרון חיידקית. ומדוע לא מומלץ מוקסיפן מתחת לגיל 3? 4. האם העובדה כי התסמיניםהם ללא נזלת או שיעול מחזקים את זה שזה אולי חיידקי ולא ויראלי? אודה למענה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדי, 1. כאשר יש צורך, אפשר להפסיק טיפול אנטיביוטי בכל עת. 2. הפריחה של התינוקת יכולה לנבוע מ'המוקסיפן', כמו גם מסיבות אחרות. 3. סקרים סטאטיסטים הראו שבגיל שנה וחצי רוב דלקות הגרון הן נגיפיות. 4. 'מוקסיפן' יכול להינתן בכל גיל. 5. נזלת ושיעול יבש (המלווים דלקת גרון) הם יותר אופיניים לזיהומים נגיפית. הרבה בריאות אפי

21/06/2019 | 23:49 | מאת: אבי

שלום ד"ר הלפרין עשיתי בדיקה להפטיטיס B ורמת הנוגדנים שהתקבלה היא 4 . צויין שאני לא מחוסן והערך המינימאלי הוא 10 לפני הרבה שנים עשיתי את כל שלושת החיסונים האם צריך במצב זה לעשות חיסון אקטיבי לחיזוק או כל הסדרה של שלושת החיסונים או שכלל לא תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבי, מומלץ לבצע זריקת חיסון אחת לפחות, ולבדוק את רמת הנוגדנים שוב לאחר כחודש ממועד קבלת הזריקה הזאת. אם הרמה גבוהה- מן הסתם אפשר להסתפק בכך. ואם היא לא- אפשר לקבל זריקות נוספות (כחודש לאחר הזריקה הראשונה וכחמישה חודשים לאחר הזריקה השניה). הרבה בריאות אפי

21/06/2019 | 23:46 | מאת: אבי

ד"ר הלפרין שלום עשיתי בדיקה להפטיטיס B ורמת הנוגדנים שהתקבלה היא 4 . צוין שאני לא מחוסן והערך המינימלי הוא 10 לפני הרבה שנים עשיתי את כל שלושת החיסונים האם צריך במצב זה לעשות חיסון אקטיבי לחיזוק או כל הסדרה של שלושת החיסונים או שכלל לא תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבי, במצב כמו זה המתואר בשאלתך מומלץ לקבל זריקת חיסון אחת לפחות, ולבדוק את רמת הנוגדנים שוב לאחר כחודש ממועד קבלת הזריקה הזאת. אם הרמה גבוהה- מן הסתם אפשר להסתפק (זמנית) בכך. ואם היא לא- אפשר לקבל את הזריקות הנוספות (כחודש לאחר הזריקה הראשונה וכחמישה חודשים לאחר הזריקה השניה). הרבה בריאות אפי

שלום רב, אני נמצאת בשבוע 25 להריוני ואובחנתי לפני מספר ימים עם שעלת (נוגדני IgA חיובי ברמה מעל לנורמה; IgG - שלילי ). השיעול כבר נמשך למעלה מחודש (ככה"נ 5-6 שבועות). בשבוע האחרון היתה הטבה. השיעול עדיין נוכח ותדיר מאוד וגם פרודוקטיבי גם ביום וגם בלילה, אך ההתקפים החמורים פחתו (גם אם לא נעלמו) ואין תחושת מחנק. כמו כן, עברתי כבר את שלב הלילות הטרופים ואני מצליחה כבר לישון סה"כ בסדר. רופא המשפחה ממליץ על מתן אנטיביוטיקה (אזניל - 250 מ"ג 6X ימים), אבל לפי מה שהבנתי בשלב זה - 1. האנטיביוטיקה לא תקצר את משך השיעול ולא תסייע בריפוי. 2. כבר אין סכנה ממשית להדבקה של הסביבה. שאלותיי: 1. האם במצבי עדיין שווה לקחת את הסיכון עם אנטיביוטיקה? 2. האם אצטרך לקבל חיסון נגד שעלת בשבוע 28-32? אשמח לדעה של מביני דבר מה נכון לעשות. מודה לכולם מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מוטרדת, 1. אני בעד טיפול אנטיביוטי. 2. האירוע המתואר בשאלתך איננו "משחרר" אותך מהמלצת משרד הבריאות להתחסן כנגד שעלת מהלך ההריון. הרבה בריאות אפי

21/06/2019 | 06:00 | מאת: אלי

שלום רב, האם הגוף יכול למגר הדבקה ראשונית בהרפס ולהיפטר מהנגיף? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלי, לאחר חדירת נגיפי 'הרפס' לגוף הם נשארים בו עד שהאדם מת. מערכת החיסון יכולה רק לגרום להם להיות במצב "רדום". הרבה בריאות אפי

האם igm עולה כעבור שלושה וחצי שבועות או igg?

לקריאה נוספת והעמקה

IgM כנגד הטפיל אמור להופיע בדם.

20/06/2019 | 14:23 | מאת: נתנאל

איזה סיבות יכולות להיות למין סוג של כיב על איבר המין (כאילו נתלשה חתיכת עור)? זה חלף לבד תוך ימים ספורים ובדיקות ל hiv, עגבת וצהבת היו שליליות. גם לא הייתי בסיכון של ממש לקבל מחלות מין שכאלה. זה יכול לקרות מאוננות אגרסיבית מידי או מחיכוך חזק מידי? יש עוד משהו שהיית ממליץ לבדוק? או שאם זה חלף והבדיקות תקינות פשוט לשכוח מזה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נתנאל, כיב על אבר המין יכול להיות ביטוי של טראומה (למשל כזאת שנגרמת ע"י חיכוך חזק מדי), למחלות עור לא זיהומיות שונות, וגם למחלות מין כגון עגבת והרפס (ומחלות נוספות שפחות שכיחות בארץ). הרבה בריאות אפי

20/06/2019 | 14:05 | מאת: תומר

שלום רב. אני בן 26 והבראתי מוירוס בטן רגיל (בחילות, הקאות ושלשולים). מה צריך בדיוק לעשות מבחינת חיטוי כדי למנוע הדבקה חוזרת או הדבקת אחד מבני הבית? כיבוס מצעים, בגדים וכו'...? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תומר, מומלץ למי שרוצה להפחית את סיכוייו להידבק בוירוס "שלך" להקפיד על רחיצת ידיים לאחר כל שימוש בשרותים ולפני כל אכילה / טיפול במזון. כמובן שמומלץ גם לכבס ביסודיות מצעים ובגדים שהתלכלכו בצואה. הרבה בריאות אפי

20/06/2019 | 12:09 | מאת: גלית

שלום דר, לאחר שבועיים מסיום אנטיביוטיקה לצורך טיפול בהליקובקטר החלו כאבי בטן, יציאות רכות ורבות. נבדק חיידק דפיציל נמצא חיובי. טופלתי בפלאגיל למשך שבוע ימים. לאחר 4 ימים חזרו כאבי בטן ושוב יציאות רכות נבדק שוב זיהום לדפיציל ושוב חיובי. קיבלתי מרשם לונקומיצין בשתייה למשך 14 יום. אני בת 44 שאלותי הן: 1. האם יש קפסולה נפרדת לונקומיצין בשתייה? קיבלתי קפסולה שכתוב עליה לעירוי בלבד והרוקחים טוענים שהיא לא לשתייה... 2. האם יש לתרופה בשתייה תופעות לוואי? 3. האם יתכן שהחיידק יוצר סיפטומים ללא שלשולים מיימים אלא רק כאבי בטן יציאות רכות וריריות ? (שדרך אגב יש שוני בתדירות מדי יום). תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גלית, 1. אני לא מכיר תכשיר כזה בארץ, אבל את שאלתך זו עלייך להפנות לפורום של רוקח/ת. 2. לכל תרופה יש תופעות לוואי אפשריות, ו'ונקומיצין' איננה יוצאת מהכלל הזה. יחד עם זאת, כיוון שהתרופה איננה נספגת טוב במעיים, תופעות הלוואי שלה כשהיא נלקחת דרך הפה נחשבות כמעטות (וגם בנוגע אליהן את מוזמנת להתייעץ עם רוקח/ת). 3. כן. הרבה בריאות אפי

20/06/2019 | 12:05 | מאת: אורי

כמה זמן לאחר הדבקה ניתן לראות נוגדנים בדם.כלומר מהי תקופת החלון.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אורי, תקופת הדגירה של 'טוקסופלאסמוזיס' היא עד כשלושה וחצי שבועות, וסביר שהחל ממועד זה (לאחר ההדבקה) יהיו בדם הנדבק/ת נוגדנים נגד הטפיל. הרבה בריאות אפי

20/06/2019 | 16:37 | מאת: אורי

הigm לא עולה לפני כן? היה נראה שהוא עולה כעבור שבוע

כעבור שבוע ממועד התחלואה, לא ממועד ההדבקה.

20/06/2019 | 10:39 | מאת: ליהי

שלום, הרופאת משפחה שלחה אותי לבדיקות דם לאחר שביקשתי לבדוק הדבקה במחלת הנשיקה,לאחר תסמינים של כשבועיים. אבל נראה לי שחסרהה לי בדיקה של נוגדנים לEBV-Igm,כדי לבדוק שזה משהו חדש ולא ישן. האם המעבדה תעשה גם igm ?(העלתי תמונה של הבדיקות שנלקחו)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליהי, אין לי מושג מה המעבדה תעשה, אך עקרונית מקובל שהמעבדה מבצעת מה שהיא מתבקשת לבצע ע"י הרופא/ה. הרבה בריאות אפי

20/06/2019 | 09:50 | מאת: רעות

האם תינוק בן 5 חודשים עלול להדבק בסטרפטוקוק Aבגרון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רעות, כן, אבל זיהום גרון סטרפטוקוקסאלי בגיל זה איננו שכיח. הרבה בריאות אפי

19/06/2019 | 23:08 | מאת: ראפאפן 500 מג

שבוע 5 להריון. כאבי גרון וחום מעל 38 מעלות. האם מותר לקחת את התרופה באישור רופא משפחה ? האם לא יפגע בעובר ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, 'רפאפן' היא תרופה המותרת לשימוש גם בשליש הראשון של ההריון. הרבה בריאות אפי

19/06/2019 | 20:07 | מאת: מוניק

לפני כשבוע יצאו לי נגעים גניטליים כואבים וצורבים בבחינה ראשונית אובחן וקיבלתי טיפול לאחר 3 ימים לא היה שיפור וכפי שהונחתי חזרתי לרופא נשים ששינה את הטיפול ולקח משטחים כעת חזר אחד המשטחים עם תוצאה חיובית ל varicella zoster אבל צויין ש HSV1 ו HSV2 לא נתגלו. הבדיקה ספציפית להרפס טרם חזרה. אשמח להבין את מהות התוצאה (אני מכירה את זה מאבעבועות רוח האם זו הכוונה?) והאם צריך לשוב לרופא נשים בעקבות תוצאה זו? יש לציין שאם הנגעים החלו כאבים באגן שהרופא לא התייחס אליהם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מוניק, על פי התוצאה שצרפת את סובלת מ'הרפס זוסטר' (התפרצות של נגיף האבעבועות רוח שבו כנראה נדבקת בילדותך) באבר המין. מדובר בזיהום נדיר יחסית אך קיים. מומלץ טיפול (ב'אציקלוויר' או באחת מנגזרותיו) והמשך מעקב גניקולוגי. הרבה בריאות אפי