מחלות זיהומיות- זיהום בכליה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/02/2002 | 22:53 | מאת: l.y

הנני מעונין לקבל מידע לגבי זיהום בכיליה. כיצד נגרם? מהן ההשלכות של הזיהום? מהו סוג הטיפול המומלץ? משך ההחלמה? כל מידע רלוונטי יתקבל בברכה. תודה

שלום l.y, שאלתך מאד לא מוגדרת היות וקיימים סוגים רבים של זיהומי כליה הנגרמים בדרכים רבות והמחייבים טיפולים שונים. השכיח בהם נקרא PYELONEPHRITIS, הוא נגרם בד"כ ע"י חיידקים (שהשכיח בהם קרוי E. COLI) החודרים דרך צינור השופכה (URETHRA) אל שלפוחית השתן ומשם "מטפסים" דרך אחד השופכנים (URETERS) לרקמת הכליה וגורמים שם לדלקת. הדלקת המקומית יכולה לסתבך במורסה סביב לכליה, כמו גם בחדירת חיידקים לדם וגרימת אלח דם (SEPSIS) ובמקרים קיצוניים אף למוות. הטיפול כולל מתן נוזלים ואנטיביוטיקה, וחולף בדרך כלל תוך מספר ימים ללא גרימת נזק קבוע לכליה, אך במקרים של דלקות חוזרות שאינן מטופלות כהלכה (כמו שהיה שכיח בתקופה הפרה-אנטיביוטית ושלצערי עדיין שכיח במדינות רבות בעולם) - יכולה להיגרם הצטלקות של רקמת הכליה והרס שלה עד לאי ספיקת כליות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות