חיידק טורף / אלים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/12/2016 | 20:19 | מאת: עדי

שלום. בני בן 9 חודשים עשה היו9 בסעקת דם מהוריד. הרופרה שביצעה את הבדיקה טבלה צמר גפן בחומר חיטוי והניחה אותו על מיטת הטיפולים( המיטה היתה ללא כיסוי נייר) ואז חיטאה את היד שלו עם הצמר גפן הזה והחדירה את המחט. בסיום לקיחת הדם לקחה שוב צמר גפן רטוב שהיה על מיטת הטיפולים המלוכלכלת ושמה על מקום הדקירה על מנת לחסום את הדם. שאלתי: הנחת הצמר גפן הרטוב על המיטה המלאת חיידקים( יש להניח) ואז ניקןי העור באמצעותו יכול לגרום לפלישת חיידקים מסוכנים לזרם הדם של התינוק וחלילה לגרום למחלה זיהומית, זיהום בדם ואפילו חיידק טורף/ אלים? אני חוששת מאד ולא בטוחה על מה לעקוב ומה לעשות שהרי מדובר בתינוק קטן. אגב, כשהעליתי זאת בפניה התייחסה אלי בזלזול שאני פרנואידית. אשמח לדעת מה הסבירות לזיהום ומהי תקופת הדגירה אם אכן זה מצב אפשרי תודה רבה

שלום עדי, הדבקה במחלה זיהומית כלשהי במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות