שיעול טורדני לאחר ברונכיטיס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/10/2016 | 17:02 | מאת: דן

לדר שלום אני בן 44 ומעולם לא עשנתי. לפני כחודש ושבוע הופיע חום לא גבוה של 37.8 והרגשה כללית רעה. החום נמשך כיום וחצי ואז הופיע מעא כאב גרון שחלף אחרי יום. לאחר מכן הופיע שיעול יבש שהלך והחמיר על לשיעול חריף מאד. השיעול היבש החזק נמשך כשבועיים ובשבוע השלישי הוא הפך לליחתי. למשך שבוע נוסף היה שיעול רטוב עם המון ליחה צהובה לאט הפכה לאפורה ובסוף חלפה יחד עם השיעול. רופא המשפחה כבר מההתחלה אמר שככל הנראה זה ברונכיטיס ויראלי שיחלוף מעצמו (נתן רק כדור להמסת ליחה). אז אחרי 3 שבועות וחצי של שיעול שעבר. ולאחר שבוע שלם של שקט ללא שיעול וליחה, משלשום התחיל שיעול מסוג אחר. טורדני לא חריף שניתן לשליטה. פשוט הרגשה של דגדוד או גירוי מעצבן בדרכי הנשימה העליונות שגורם לי לרצות להשתעל במטרה להפתר מהגיוי. אם אני לוקח נשימה עמוקה ומהירה אז אני מגיב ברפלקס של שיעול. השיעול ה "חדש" יבש ונמשך כבר 4 ימים ללא שינוי. חזרתי היום לרופא והוא לא התרגש, אבל שזה כנראה גירוי או אסטמה זמנית בעקבות הזיהום שהיה והוא סבור שזה יחלוף תוך מספר שבועות, ושרק אם השיעול יתמשך למעלה מחודש אז הוא ישקול צילום חזרה. האם זה הגיוני שלאחר הפוגה של שבוע מברונכיטיס יופיע שיעול טורדני או גירוי של דרכי הנשימה? האם יש מה לעשות או רק לסבול ולהמתין שזה יחלוף? הרופא נתן הפעם רק קודאין פעמיים ביום. זה עוזר למשך כמה שעות ואז שוב הגירוי חוזר. בכלל, להשתעל עוזר לזרז את הריפוי או עדיף להתאפק ולקחת את הקודאין להרגעה זמנית? תודה וגמר חתימה טובה.

שלום דן, מומלץ לך להפנות את שאלתך למומחה/ית למחלות ריאה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות