חיידקים והידבקות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/09/2015 | 18:53 | מאת: עמי

שלום יש אישה שהיו לה פוליפים במעיים, עברה ניתוחים וכיום מקבלת אוכל (מעבר לקצת שהיא אוכלת) ע"י שקית והיקמן. היא אושפזה בעקבות יום ורעד וגילו אצלה cons עמיד וגם MSSA. לאחר טיפול אנטיביוטי של יותר משבוע בבית חולים היא תשוחרר הביתה וצריכה אנטיביוטיקה עוד 6 שבועות. השאלה: מהם חיידקים אלו והאם זה מדבק עבור תינוק בן חודשיים או מומלץ להימנע ממגע?

שלום עמי, חיידקים שנמנים על קבוצת ה'סטאפילוקוקוס'- כגון CONS ו- MSSA- נמצאים ע"ג העור של כ ל אחת ואחד מאתנו, לרבות תינוקות בני חודשיים, ובד"כ אינם גורמים לתחלואה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות