cmv בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/03/2015 | 22:16 | מאת: בת 31

שלום, אני בת 31, בשבוע ה8+5 של הריוני השני, הייתי עד 10.9.14 שלילית לCMV , בבדיקות האחרונות מ26.3.15 אני חיובית לCMV - להלן התוצאות: שם הבדיקה תוצאה CMV IgG 27.20 חיובי CMV IgM 21.40 גבולי CMV IgM(Add.-VIDAS) בעבודה EBV VCA IgM <10.0 שלילי EBV VCA_IgG 50.40 חיובי הערות והסבר EBV IgG-EBNA 36.30 חיובי הערות והסבר CMV IgG (Add VIDAS) 6.00 חיובי CMV avidity VIDAS מבוטל - לא ניתן לחישוב מהי משמעות התוצאות? האם מצב זה מסוכן לעובר? עיצד מתבצע מעקב ומתי עלי לחזור על הבדיקות? תודה רבה

שלום בת 31, כל זיהום ב- CMV שמתרחש במהלך הריון (או סמוך לתחילתו) עשוי להיות מסוכן לעובר. מומלץ לך להתייעץ על נושא מורכב זה עם מומחי המרכז הרצי לייעוץ טרטולוגי של משרד הבריאות בטלפון 6243669 - 02 (או 3 בסוף). הרבה בריאות אפי

06/04/2015 | 20:51 | מאת: אחת שעברה את הסיוט הזה

הי, אני לא רופאה אבל כן עברתי הדבקה ב- CMV בתחילת הריון. אם מדובר בהדבקה ראשונה, זאת אומרת שלא חלית בעבר ימליצו לך לשקול הפלה. אל תקבלי החלטות פזיזות, גם אם חלית, לא בטוח שהעובר נדבק (את זה אפשר לראות רק לפי מי שפיר בהמשך). אני החלטתי לקחת סיכון ולמרות שמי שפיר הראה שנדבק השארתי אותו ולא מתחרטת לרגע אין בארץ מספיק סטטיסטיקה על ילדים כאלו. בהמשך ניתן לבצע MRI עוברי ואולטרסאונד מיוחד לCMV על מנת לפסול מומים כאלו ואחרים ןאם הכל בסדר יש חשש לפגיעה בשמיעה בסיכוי של כ- 10 אחוז. הבן שלי יצא שלם ובריא, כיום בן כמעט שלוש וברוך השם הכל בסדר. תבדקי באינטרנט פרופסור שלמה ליפיץ, הוא מומחה להריון ובדיקות מהסוג הזה מתל השומר. יעץ ועזר לי המון. אם כבר חלית בעבר רמת הסיכון נמוכה לעובר ואין מקום לדאגה. בהצלחה

06/04/2015 | 23:31 | מאת: בת 31

היי, ממש תודה על תגובתך! אצלי זו הדבקה ראשונה והיא קרתה ככל הנראה ממש בתחילת ההריון, אני לאחר פגישה עם זיהומולוג והוא הסביר לי מה שכתבת, ודוקא המליץ לחכות למי שפיר ולסקירות ולהרגע... אני מתפללת לטוב ב"ה. ממש תודה לך על התמיכה :) ושתזכי לאושר מילדיך :) אני אפנה לרופא שהמלצת... תודה!

15/06/2017 | 22:11 | מאת: דגנית

היי..אמנם עבר הרבה זמן אבל אשמח לשמוע איך התפתח המשך ההריון ומה היה בעקבות בדיקת מי שפיר ולאחר מכן. גם אני עם חשדות רבים. תודה

מנהל פורום מחלות זיהומיות