חיידק E.COLI עקשן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/03/2014 | 21:03 | מאת: אבי

אשתי בהריון בשבוע 9 ויש לה דלקת בשתן מתחילת ההריון שלא מגיבה לטיפול לא של זינט לא של אוגמנטין ולא של מקרודנטין (לפי הסדק הזה). הרופא שאצלו אנחנו מטופלים המליץ להמשיך לקחת מקרודנטין במינון של כדור ליום ולבצע תרביות שתן כדי לוודא שלא צומח חיידק עליו מתוך מטרה שלא להגיע לאישפוז ולמתן של אנטיביוטיקות לוריד. רציתי לשאול האם זה הגיוני ובטוח לעובר ולאם שהחיידק עדיין חי ולא מושמד? אשתי סובלת מכאבים עזים ממש ולא מצליחה לתפקד. גם סדורל לא עוזר לכאבים. יש משהו נוסף שאפשר לעשות כדי לעזור? לא עדיף להרוג את החיידק ואחר כך לקחת אנטיביוטיקה "מניעתית" שכזאת? עם מי עוד אפשר להתייעץ בנושא של מחלות זיהומיות בהריון? אשמח לתשובה מהירה של ד"ר אפי הלפרין אנחנו ממש לחוצים וכבר אובדי עצות.

שלום אבי, כדי לענות על שאלותיך אני צריך מידע לאילו אנטיביוטיקות החיידק שנמצא (כעת?) בשתן של אשתך כן רגיש (ולא רק למה הוא לא הגיב). כמו כן לא ברור לי משאלתך כמה זמן טופלה אשתך בכל אחת מבין שלושת התרופות המוזכרות בה. במילים אחרות: תאר בתגובתך את תאריך ביצוע התרבית האחרונה, וה'בקטריוגראם' המלא שלה. הרבה בריאות אפי

11/03/2014 | 21:29 | מאת: אבי

החיידק היה רגיש בתרבית הראשונה לזינט (4) אוגמנטין (4) ומקרודנטין (30) המספרים בסוגריים הם מה שכתוב ליד התרופה בתוצאות הבדיקה. בתרבית אחרונה שנעשתה ביום חמישי הופיעו הרגישויות הבאות: fosfomycin 16 amoxiciline 8 amikacin 2 ceforbaxine 4 meropenem 0.25 gentamicin 1 ceftrlaxone 1 nitrofurantoin 16 piperocill 32 ממה שהבנתי כל האנטיביוטיקות לוריד גורמות בוודאות נזק לעובר ולכן עדיין לא מאפשזים אותנו. משך הטיפול הקודם: זינט סבב ראשון 2X10 ימים. אוגמנטין 875 סבב 2- 10 ימים. מקרודנטין 3X10

מנהל פורום מחלות זיהומיות