חיידק אי. קולי וחיידק בקטר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/02/2014 | 18:49 | מאת: סיגלית רג'ואן

שלום ד"ר אבי בן 80 אושפז 14 יום עם אורוספסיס. בבדיקה הסתבר כי חיידק e. Coly חדר ממערכת השתן לדם, גרם לדלקת ראות ועליה בלחצי דם כמו גם נפילות משמעותיות באקג. במהלך האישפוז קיבל אנטיביוטיקה טזוצין 14 יום ושוחרר עם המלצה לקחת 5 ימים ציפרודקס 500 מ"ג פעמיים ביום כי התפתח אצלו במקביל גם חיידק שנקרא בקטר.יש לו גם קטטר שהשתחרר איתו . ביעוד יומיים אנו עתידים להוריד אותו ולבדוק אם יש עצירת שתן. שאלתי: האם זה מספיק לקחת רק 5 ימים את הציפרודקס או שמא להמשיך. אני מפחדת שהזיהום בשתן ובדם יחזרו. איך בכלל מפסיקים אנטיביוטיקה לפני שיודעים שהחיידק עבר לחלוטין? תודה על המענה

שלום סיגלית, אני חושש שאין ביכולתי לחזות האם הטיפול האנטיביוטי שמקבל אביך יספיק כדי להכחיד את החיידק(ים) שגרם(מו) לו לזיהום בדרכי השתן. הבה נקווה כולנו שכן. (דרך אגב, אצל רוב המטופלים אנחנו מפסיקים את הטיפול מבלי להיות בטוחים ב- 100% ש"החיידק עבר לחלוטין". משך הטיפול מבוסס על נתונים קליניים (כגון הרגשת החולה או המצאות חום אצלו), נתונים מעבדתיים (למשל ספירת דם), ונתונים סטאטיסטיים (כגון מחקרים רפואיים מבוקרים שהוכיחו את היעילות של הפרוטוקולים הטיפוליים השונים)). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות