טיפול בטפיל פרוטוזואן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/07/2009 | 21:47 | מאת: שירה

שלום ד"ר הלפרין, אני מאוד מקווה שתוכל לעזור לי, כי אני כבר אובדת עצות. אני סובלת מאוד כשנה וחצי מכאבים כרוניים עזים בבטן התחתונה שנמשכים בכל רגע של היום ולילה ובייחוד לאחר ארוחות, כשמרבית המאכלים גורמים להחמרת המצב. אני סובלת מעצירות קשה עם שלשולים לחילופין, מעודף גזים ולעיתים בחיליות, סחרחורות, חולשה, ורטיגו. מאז שכל זה החל ירדתי במשקל רב ואני לא מציחה להירדם בלילות מהכאבים ללא כדור שינה. עברתי בדיקות רבות שלא העלו דבר: CT, אנדוסקופיה באמצעות קפסולה, סיגמודוסקופיה, בדיקות דם, בדיקות צואה, בדיקת נשיפה. רק בבדיקת צואה ששלחתי למעבדה בעלת שם בארה"ב עם טכנולוגיה מתקדמת, Metametrix גילו טפיל פרוטוזואן אך לא הצליחו לזהות איזה בדיוק. כבר מלכתחילה הרופאים גם חשדו שמדובר בטפילים (כי היו לי לפני כ-5 שנים)וטופלתי בפרוטוציד ובפלאג'יל אך התוצאות החזיקו כעשרה ימים בלבד. לאחרונה טופלתי בDiodoquinol ודבר לא השתפר. האם יש לך המלצה עבורי היכן יש בארץ מעבדה באמת טובה שיכולה לאתר את הפרוטוזואן המדויק, כיצד עליי להמשיך בטיפול ומי יכול ללוות אותי בתהליך זה?

שלום שירה, נסי לפנות למעבדות המרכזיות של משרד הבריאות, בטלפון 02-6551855/6/7. הרבה בריאות אפי

08/07/2009 | 01:26 | מאת: שירה

תודה רבה! תוכל רק לומר לי האם הסמפטומים שציינתי למעלה תואמים לתמונה הקלינית של טפילי מעיים?

מנהל פורום מחלות זיהומיות