שאלה דחופה /הפסקת ונקומיצין במרסה פעילה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/06/2009 | 19:00 | מאת: מיטל

ד"ר הלפרין שלום רב!! ד"ר בעבר קיבלתי את חוות דעתך, אשמח לקבל שוב. לבעלי יש מרסה בפצע ניתוחי בראש מעל האוזן(פצע עם דימום קל שאינו מגליד ואינו חבוש בהוראת הרופאים, מספר חודשים) אתמול בביקורו בבי"ח הוחלט בהמלצת זיהומולג להפסיק את האנטיביוטיקה ונקומיצין שאותה קיבל כארבעה חודשים דרך הווריד, ובמקום לקבל למשך 5 ימים "רספרים"(היום הוא קיבל מהרוקח "דיספטיל פורטה"בטענה שזה אותו דבר) אגב אתמול בביקורו שם ,עקב נפיחות בפצע הסתבר שיש לו דלקת בעצם מעל האוזן OM. . ושאלתי היא האים מותר להפסיק את הוונקומיצין למרות שהמרסה פעילה בגופו ולא נשא, כמו שנאמר לו? אני מאוד חוששת שהוא יסבול מאותם תופעות שבגללם הוא אושפז מלכתחילה וקיבל את הונקומיצין, שהם חום גבוה ,רעידות חזקות בגוף,קוצר נשימה והקאות,שבעיקבות התופעה הוא הובל באמבולנס לביה"ח. ד"ר האים יש הצדקה לחששות שלי ? אודה על המלצתך.

שלום מיטל, אין בידי פרטים על רגישות ה- MRSA לתרופות אחרות (חוץ מוונקומיצין), אך במקרים רבים חיידק זה רגיש גם ל'רספרים', וניתן לטפל בו גם בתרופה זו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות