חיידק אלים-אודה לתשובה מהירה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/05/2009 | 18:24 | מאת: גיא

שלום רב אבי בן 65 לפני כחודש וחצי קיבל דום לב בצעתי בו פעולת החייאה וכן הגיעה גם נט"ן. במהלך החודש הוא כבר פקח את עיניו התאושש מהמצב הקרדיאלי אך היה מאושפז בקרדיולוגיה. על פי ממצאי הסיטי מוח לא נראה כי יש פגיעה בלתי הפיכה ולכן הטיפול הצריך שיקום אבי בנוסף היה חולה סרטן מח העצם, מושתל דיפיברילאטור וכן מטופל דיאליזה מצב הנוירולוגי שלו הפכפך הוא באי שקט רוב הזמן וכן לא תמיד עונה לעניין. לפני שבועיים חל הדרדרות במצב הבריאותי והיה כנראה זיהום כלשהו בריאות שגרם לו לשיעול וחום כמות התסיות ירד וכן ללחץ דם נמוך ודופק גבוה,לאחר 48 של אנטיביוטיקה ייצבו את המצבו אך לא נמצא התרבית שגרם לזיהום והוחלט להעבירו לשיקום. העברנו אותו לבי"ח אחר למחלקה שיקומית ביום המעבר שוב חזר השיעול ונאמר כי יש לאבי בריאות ומסביב הלב תפליט פלוירלי ולכן הוחלט להעבירו ממחלקת השיקום לפנימית לפני כיומיים הוצא כמות של כליטר מנוזל זה מהריאות ובוצע מיפוי שניראה תקין. במהלך שהותו בפנימית (יומיים וחצי) הספיק להדבק בחיידק צואתי שלא זכור לי שמו וכן נאמר לי היום כי נדבק בעוד חיידק אלים ששמו קלבסיאלה לכן הועבר לבידוד. שאלתי היא מה ניתן לעשות בכדי להשמיד את החיידים הללו כדי ששוב יוחזר לשיקום הנוירולוגי והפיזותרפי? תודה מראש

שלום גיא, 1. קלבסיאלה איננה בהכרח חיידק אלים במיוחד אלא חיידק- שבמקרה של אביך- הינו עמיד לסוגי אנטביוטיקה רבים; ולכן, בהמלצת משרד הבריאות, אנשים שחולים בחיידק זה, או אפילו רק נושאים אותו על גופם, מושמים בבידוד (כאשר הם מאושפזים בבית חולים). למרות האמור לעיל, קיימות מספר תרופות אנטיביוטיות שבהן עדיין ניתן לטפל בחולים ה ס ו ב ל י ם מזיהומים בחיידק זה. מידע על כך תוכל לקבל מהרופאים המטפלים באביך. 2. לחיידק ששמו לא זכור לך- כמובן שאין ביכולתי להתייחס. הרבה בריאות אפי

25/05/2009 | 22:27 | מאת: גיא

נקרא קלוסטרידיום דיפיציל בנוסף לאנטיביוטיקה שהוא מקבל האם כדי גם לפנות לרפואה אלטרנטיבית קראתי שאכילת דבש יכולה לעזור וגם ג'ל לשתייה מצמח האלוורה מחזק את המערכת החיסונית. ולגבי הקלבסיאלה הבנתי כי ישנם סוגי אנטיביוטיקה שניתנים נגד החיידק טיגציקלין,קולירצין וגנטאמיצין האם ישנם עוד סוגים אולי יותר יעילים?

מנהל פורום מחלות זיהומיות