E.COLI בשתן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/05/2009 | 10:42 | מאת: רוחמה

שלום רב, בחצי השנה האחרונה החיידק הנ"ל נמצא כאורח קבע אצל חמי בשתן. בכל גילוי של החיידק קיבל אנטיביוטיקה למס' ימים, עושה שוב את הבדיקה והחיידק עדיין נמצא. פעם אחת אפילו היה מאושפז וקיבל אנטיביוטיקה דרך הוריד אך החיידק מסרב להיעלם. מה עושים? האם יש סכנה כלשהי מהימצאותו של החיידק מעבר לצריבה בשתן וצמרמורות שחמי מרגיש? תודה רבה, רוחמה

שלום רוחמה, חיידק שנמצא במערכת השתן התחתונה (בד"כ כיס השתן)יכול להגיע למערכת השתן העליונה (כליות) ו/או לדם ולגרום לתחלואה קשה. התאור שלך מעלה את האפשרויות שלחמיך יש גוף זר במערכת השתן שלו (למשל קטטר או תומכון), פגם אנטומי כלשהו (כגון אי ספיקה של המסתם בין אחד השופכנים לכיס השתן), או חסימה חלקית במוצא השתן (למשל ע"י בלוטת ערמונית מוגדלת- שזו הסיבה השכיחה ביותר אצל גברים מבוגרים). אפשרות נוספת היא שהזיהום של חמיך מערב גם את בלוטת הערמונית עצמה- וזיהום כזה מחייב טיפול אנטיביוטי ממושך יותר מאשר "מספר ימים". המלצתי- ברור ע"י אורולוג/ית. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות