חולי חוזר, האם זיהום כרוני בגוף?בעיה במערכת החיסון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/03/2009 | 18:36 | מאת: שי

שלום אני בחור בן 36 בדרך כלל בריא. נשוי עם ילדים. עוסק בספורט 3 פעמים בשבוע. בשנה האחרונה משום מה חליתי כ 7-8 פעמים בכאב גרון וחום 38.5-39.5 זאת לעומת העבר שהייתי חולה אחת לאולי 4-5 שנים. משטח גרון בקופח לפני 3 חודשים בעת אירוע חום וכאב גרון היה תקין. לפני חודש היה שוב כאב גרון וחום כ 4 ימים. לפני חודשיים עשיתי בדיקות דם מקיפות מרופא המשפחה והכל היה תקין. ספירת דם ושקיעת דם CRP ( נמוך ותקין ) סוכר כימיה תפקודי כבד כליות ושתן הכל היה תקין. בבדיקת אא"ג לפני חודש הכל היה תקין ללא ממצא מיוחד. למרות זאת, לפני שבועיים שוב אירוע חום של 4-5 ימים 38.5 וכאב גרון קל. שבוע שעבר ללא חום אבל כאב גרון קליל. לפני יומיים קיימתי מין אוראלי עם אשתי. למחרת בבוקר החל לי שוב כאב גרון קל, אתמול בערב חום נמוך 37.5 ומהבוקר יש חום עד 38.8 ותחושה של שפעת וחולי בגוף. הגרון רק קצת כואב. כשאני מסתכל פנימה הגרון קצת אדום ועל השקד השמאלי יש פס בצבע לבן בגודל כ 3-4 ממ ועוד נקודה לבנה קטנה.זה לא היה בעבר. ביצעתי ספירת דם וCRP הבוקר. CRP מעט מוגבר 0.26 mg/dl ( לעומת בדיקה קודמת 0.08 ונורמה 0.0-0.3 ) ספירת דם WBC=9.6 כל הערכים תקינים, PLT=370 HGB=14 חוץ מניוטרופילים = 78.3 אחוז, לימפוציטים = 13.9 אחוז קניתי משטח גרון ביתי לסטרפטוקוקוס בבית מרקחת ויצא לי תקין אבל לא בטוח שעשיתי את זה כראוי. ברצוני לשאול האם מקיום מין אוראלי עם אשתי ( שהיא בריאה והכל בסדר ) אפשר להדבק באיזה חיידק / אורגניזם בגרון? האם אני אמור לקחת אנטיביוטיקה? ניסיתי להבין את ספירת הדם. קראתי שאם הניוטרופילים גבוהים זה אומר שיש זיהום חיידקי. כמו כן יש חום ונקודות לבנות קצת. מנגד הWBC לא עלה חזק וגם ה CRP עלה רק קצת. הכאב גרון רק קל ולא חזק. אציין שלפני 3 חודשים היה חום דומה וכאב גרון עם משטח תקין ובספירת הדם גם היה ניוטרופילים גבוהים 79 ולימפוציטים נמוכים 13. לא קיבלתי אנטיביוטיקה וזה חלף אחרי שבוע. כמו כן ברצוני לשאול האם יכול להיות שיש לי בעיה במערכת החיסון ובגלל זה חולה בכאבי גרון וחום לעתים קרובות? תודה

שלום שי, 1.כאבי גרון תכופים אמנם יכולים להצביע על כשל של מערכת החיסון, אך אין זה סימן שכיח לכך. סביר יותר שכאבים כאלו נגרמים ע"י זיהומים נגיפיים שונים. 2. CRP גבוה הוא סימן לא ספציפי לתהליך דלקתי. 3. אין בכל הפרטים הרבים שצרפת בשאלתך עדות לזיהום חיידקי שמחייב טיפול אנטיביוטי. הרבה בריאות אפי

29/03/2009 | 19:41 | מאת: שי

תודה על תשובתך ברצוני לשאול הניוטרופלים עלו ל 79 והלימפוציטים ירדו לכ 13 קראתי שהניוטרופילים עולים כשיש זיהום חיידקי WBC=9.6 כמו כן חום כ 38.5 וכאב גרון ו2-3 נקודות לבנות בשקד השמאלי האם זה לא סימן לזיהום חיידקי בגרון? האם בגלל שה CRP עלה רק קצת ל 0.26 MG/DL אתה יכול להיות שקט שכנראה זה לא חיידק?

מנהל פורום מחלות זיהומיות