פרציטים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/03/2009 | 12:53 | מאת: רונן

שלום רב למנהלי הפורום, אני בחור בו 27,אני כבר 3 שבועות וחצי עם כאבי בטן מאוד חזקים,גזים,כאב בטן עלינונה גם,יציאות רכות וחולשה שלא עוברת אחרי שאכלתי גאנק פאוד בחוץ,יצוין שעד אותו יום לא היו לי בעיות בכלל של מערכת עיכול. היום לקחתי תוצאות של בדיקות צואה שעשיתי לפני שבוע לפי הפניית רוםא משפחה וגילו בבדיקה :נראו ציסטות של-GIARDIA LAMBLIA.קראתי באינט שזה סוג של פרציט ושהטיפול בו יחסית קל והוא נמשך כששבוע בערך,כבר ביום חמישי הזה יש לי לתור לרופא גסטרו ואלך עם תוצאות הבדיקה להמשך טיפול,אבל יש משהו שמדאיג אותי ורציתי לקבל אם אפשר את חוות הדעת שלכם איך לנהוג בעיניין. במצב הבריאותי שלי מאוד ירוד ולוקח לגוף שלי הרבה זמן להתאושש ממחלות וטראומות,למשל דלקת גרון שאמורה להמשך רק כמה ימים לפי הרופאים אצל זה נמשך שבועות ומתבטא בצרידות נוראית,או כשיש לי דלקת בכתף זה יכול להמשך הרבה זמן עד שיעבור,או כל מיני וירוסים שחטפתי בעבר שלא אמורים לעשות נזק מיוחד,אבל אצל הגוף שלי מתבטא בנזק עם תופעות לוואי יותר חמורות מהאדם הממוצע ולוקח לי הרבה יותר זמן להתאושש. עובדה שאני אחרי 3 שבועות מאז הארוע ואני עדיין מרגיש חולשה וסחרחורות ולפי משקראתי באינט זה אמור להמשך רק כמה ימים,גם השלשולים במקום שזה יהיה רק כמה ימים אצלי זה נמשך שבועיים בערך. כל יום שעובר יש לי בחילות וכאבי בטן נוראים שלא נותנים לי לתפקד ומרגיש חולשה כללית גדולה,קראתי לב90% מהמקרים בדרך כלל הטיפול עובד אבל אני לא רוצה להשמע פסימי אבל אני כבר מכיר את הגוף שלי ויכול מאוד להיות שהטיפול הראשוני שנותנים בדרך כלל לבעיה שלי לא יעבוד ועד שאקבע אליה תור מחדש להמשך טיפול סביר להניח שאני אהיה עוד חודש עם הכאבים הנוראים האלא,אם אסביר לה את כל המצב הבריאותי הרגיש שלי,יש אפשר שהיא תיתן לי ישר את הטיפול המשמעותי יותר לפרציט שלי?האם נהוג לעשות את זה במקרים מיוחדים? -אני סובל מסוג של ראומטיזים ויש לי כאבים מאוד חזקים באזור הכתפיים. אני משלב 2 תוספי מזון שאני שותה אותן פעם ביומים כשאני עושה פיזיוטרפיה שמורידים לי משמעותית את הכאבים ונותנים לי לתפקד,זה חומצות אמינו ותוסף שנקרא גלוטמין שבעיקרון הם תוספי מזון פשוטים שהגוף מייצר אותם ולא עושים נזק,האם אוכל להמשיך להתשמש בהם בזמן הטיפול? תודה על הזמן והמשך שבוע נעים

שלום רונן, הטיפול בזיהום מעיים שנגרם ע"י הטפיל GIARDIA LAMBLIA יכול לכלול, למשל, שימוש ב- METRONIDAZOLE במינון 250 מ"ג שלוש פעמים ביום במשך 5 ימים. לפי מיטב ידיעתי בזמן הטיפול הזה ניתן להשתמש בתוספי המזון שהזכרת בשאלתך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות