מתי?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/02/2009 | 00:12 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין היקר שלום רב. רציתי לברר משהו בנוגע לדלקת ריאות. ביתי בת שנתיים ואובחנה היום במוקד עם דלקת ריאות לאחר 4 ימי חום גבוה שלא ירד ואבחנה ראשונית של זיהום ויראלי בדרכי נשימה עליונות. לאחר שה וחמר מצבה היום טסנו למוקד שם הרופא איבחן מיידית פנאומוניה ללא צילום חזה רק מהקשבה לקולות נשימה. השתעלה המון ללא הפסקה עד הקאות וחום שלא רצה להעלם. הבן שלי הקטן בדיוק בן חודשיים ימים ואנו עושים כאן הפרדת כוחות מוחלטת. הבית גדול עם שתי קומות והם אינם באותה קומה, אני עם הבת והאופר שלנו עם הקטנצ'יק, כאשר בלילה בעלי עם הבת ואני עם הקטן. ושוב בקומות נפרדות. האופר אינה נוגעת כלל בשום דבר של הבת ואני לא נוגעת בשום דבר של התינוק רק הערב אני מתקלחת ואז ניגשת אליו והבת עוברת לרשות בעלי....קשה אך מחייב. הקטנצ'יק תודה לאל וטפוטפו טפו בסדר גמור בינתיים. אז ככה: 1. האם הרופא חושד בזיהום בקטריאלי ולכן מתן האנטיביוטיקה או רק כדי לכסות מצב בו יהיה זיהום משני? 2. קיבלה אזניל ל - 5 ימים והרופא אמר ש 24 שעות לאחר תחילת טיפול אינה מדבקת. האם???????????????????????????????? 3. האם יש צורך להרחיק את הבן אל מחוץ לבית או שההפרדה האמורה מספיקה? 4. בהנחה שאכן חלה הדבקה משנית במידה והקטן יידבק חלילה לא עלינו מתי אני אמורה להתחיל לראות סימנים? 5. האם סביר להניח כי במידה ולא נדבק עד עתה במשך 4 ימי חום של הבת וכרגע כבר קיבלה מנת אנטיביוטיקה, האם שוב סביר להניח כי סיכויי ההדבקה קטנים יותר? 6. האם אוגמנטין מתאים לטיפול בדלקת ריאות במבוגר? 7. עד מתי להמשיך את ההפרדה בקומות בין שני הילדים?? אני ממש ממש לא רוצה לחשוב שהפיצי הזה יתאשפז עם ברור מלא וכו'. 8. מתי מרגע תחילת הטיפול האנטיביוטי לכבס עבורה את הבובות והמצעים והכל כולל ניקוי צעצועים מפלסטיק וכו'? באמת לאחר 24 שעות או יותר? 9. האם הנזלת והשיעול ייפסקו ברגע שהאנטיביוטיקה תתחיל להשפיע או שהם הופיעו עקב זיהום ויראלי ראשוני? פשוט לאור נסיוננו העשיר בזיהומים ויראליים אצל הבת ידוע שכאשר יש שיעול גם כשהחום יורד השיעול נמשך ונמשך. 10. שאלה חשובה: 96 שעות לפני עליית החום אצל הבת היינו בגן שעשועים והיה שם תינוק בן 10 חודשים שסבל משיעול נוראי, נזלת ואמא שלו סיפרה לי שהוא היה חולה ובסוף קיבל אזניל. שמרתי שהבת לא תתקרב אליו וזה הצליח עד לרגע בו היינו כבר בדרך הביתה שתפסה ביד את הנדנדה בדיוק איפה שהוא שם את הפה, ראיתי במו עיניי, וישר הכניסה יד לפה. מצד שני, 24 שעות לפני עליית החום היתה כל היום עם אמא שלי שבערב החלה להשתעל נורא נורא ולמחרת כבר קיבלה אוגמנטין ואובחנה עם סינוסיטיס. האם סביר שהבת נדבקה מהילדון או מאמא שלי? אמא שלי מרגישה נורא שהיא הדביקה אותה. והאמת קשה לי להאמין שנדבקה מהילדון בגינה. חשוב לציין שהבת לא בגן, הטצאנו אותה לאור כמות החולי ובגלל הבן החדש בבית, והיא לא נפגשה עם אף אחד למעט הילדון בגינה ואמא שלי בשבת, יממה לפני עליית החום. סליחה על ההפגזה. תודה תודה. תשובותיך חשובות לי. ענבר

שלום ענבר, 1. סביר שהרופא חושב שלבתך יש דלקת ראות חיידיקת. 2. היות ואין לי מידע אמין על גורם הזיהום אין ביכולתי לאמר לך מתי בתך מפסיקה להיות מדבקת. 3. אני לא רואה כל סיבה לבצע את ההפרדה המתוארת בשאלתך. 4. ראי 2 לעיל. 5. ראי 2 לעיל. 6. כן (כשמדובר בחיידק שרגיש לתרופה זו). 7. ראי 3 לעיל. 8. אני לא רואה סיבה לבצע חיטוי של המצעים והצעצועים. 9. ראי 2 לעיל. 10. בתך יכולה היתה להידבק מאנשים רבי- אלו שהוזכרו בשאלתך ואלו שלא. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות