תינוק שנולד עם cmv

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/10/2008 | 15:18 | מאת: רביד

שלום בני נולד לפני 10 ימים במהלך ההריון נתגלתה הדבקת cmv אצל האם שתוארכה לשבועות 16-19 להריון במי שפיר בשבוע 30 התגלה שהעובר נדבק ב-cmv כעת בבדיקת שתן של התינוק תוצאת ה-cmv היא חיובי חזק מאוד בדיקת סינון שמיעה תקינה בדיקת עיניים (פונדוס) תקינה באולטראסאונד מוח יש ממצא שיכול להעיד על זיהום תוך רחמי ב-TORCH היום בוצעה בדיקת BERA, לא ברור מתי יהיו תוצאות (בגלל החגים) לפי מה שהסבירו לנו במהלך הלידה, במקרה כזה כנראה שצריך להתחיל בדחיפות טיפול תרופתי, והדגישו את הדחיפות שבעניין. הבעייה היא שעברו כבר 10 ימים, ועוד לא הצלחנו לראות רופא בתחום של מחלות זיהומיות. (התינוקייה בבילינסון מטפלת בעניין מול שניידר, אך ככל הנראה בגלל החגים הדברים מתעכבים). ברצוני לראות רופא שמתמחה בעניין באופן פרטי. האם תוכלו להמליץ לי על רופאים מומחים בנושא? האם באמת כל יום שעובר יכול להיות קריטי? האם במקרה זה אכן מתחילים טיפול תרופתי? מה משמעות טיפול זה? איך גורמים למערכת להבין את הדחיפות שבעניין? ושדברים לא יידחו בגלל החגים? תודה

שלום רביד, זיהומולוג ילדים שמוכר לי כעוסק בנושא הוא ד"ר יחיאל שלזינגר מבית החולים 'שערי צדק' בירושלים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות