דלקת קרום המח ויראלית

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

31/03/2008 | 22:23 | מאת: טלי

ערב טוב, לפני חודש אחותי אובחנה כחולה בדלקת קרום המח ויראלית (לאחר בדיקת LP). כעבור שבועיים של הקאות וכאבי ראש קשים היא החלה להתאושש אך היתה פגיעה ביכולת הדיבור והקואורדינציה שלה (הליכה לא יציבה). לפני שיחרורה נעשתה בדיקת MRI שהראתה בצקת במח הקטן. היא החלה תהליך שיקום אך כעבור שבועיים חלה פגיעה בראיה (התחילה לראות כפול). הדיבור השתפר וגם היציבה השתפרה מעט. היא אושפזה שוב- ב MRI הכל תקין וגם הבצקת נעלמה. בבדיקת LP חוזרת המדדים ירדו משמעותית (ספירת תאים ירדה ל 8 מ 420 בבדיקה קודמת). כמוכן, בבדיקו נוספות נמצא טיטר של 1:80 של antinuclear antibody. היא בהריון שבוע 16. מה יכול להיות ההסבר למצבה? להדרדרות שהופיע בימים האחרונים?הרופאים מתלבטים בין מחלה אוטואימונית או מחלה זיהומית או התלקחות מוחלשת מחודשת של הוירוס, מה דעתך? תודה מראש טלי

שלום טלי, מהלך המחלה, כפי שתארת אותו, א י נ נ ו אופייני לדלקת קרום מח נגיפית. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות