בדיקת צואה....…....................

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/11/2020 | 17:20 | מאת: נויה

דר' נכבד ערב טוב ברצוני לדעת האם בבדיקת תרבית צואה של מעבדות כללית בודקים גם את חיידק הכולרה או שזה מצריך בדיקה מיוחדת לפי ידיעתך ? האם את חיידק הטיפוס טיפואיד גם נבדק בבדיקות תרבית לצואה שנשלחות במעבדות הכללית לפי הבנתם מודה מראש על התשובה .

שלום נויה, 1. תרבית צואה שגרתית אמורה לזהות חיידקי 'סלמונלה' (לרבות טיפואיד שמשתייך לקבוצה זו). 2. לצורך זיהוי חיידקי כולרה, יש לדרוש תרבית מיוחדת. הרבה בריאות אפי .

מנהל פורום מחלות זיהומיות