פסאודומונס בשתן בחולה מבוגר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/10/2020 | 18:43 | מאת: איציק

שלום, אבא שלי בן 78 חולה סוכרת, בעיות לב, והיה לו גם סרטן ערמונית. בתקופה האחרונה התפתח לו גידול בעמוד השדרה שבגללה איבד שליטה בסוגרים (לפי דעת חלק המרופאים). הוא עבר טיפול אבלציה לפני חודשיים ומאז סובל מזיהומים בדרכי השתן. הוא עבר טיפול אנטיביוטי אבל כשהחל לסבול מחום גבוה וריח רע וחריף של השתן, אושפז למשך שבוע וקיבל טיפול אנטיביוטי בעירוי, היה לו זיהום גם בשתן וגם בדם. הוא שוחרר לאחר שבדיקות הדם והשתן שלו היו תקינים אך המשיך לקחת אוגמנטין לקראת בדיקה אחרת (אורודינמיקה) וכעת לאחר שבועיים שבהם לקח אנטיביוטיקה אוגמנטין, ספירת החידקים בשתן שלו עלתה שוב- פסאודומונוס (מעל 100000), אין לו חום אבל הוא חלש מאוד והשתן שלו מסריח . רופא המשפחה שלו אמר שאוגמנטין לא יעיל והחליף לו אנטיביוטיקה לצירודקס ואמר להמתין ושאין צורך לאשפז, אבל אני חושש כי מקודם היה צריך עירוי בשביל להחזירו למצב תקין, האם הפחד שלי מיותר ואפשר לחכות או שצריך להבהיל אותו למיון? סליחה על השאלה הארוכה ותודה מראש

שלום איציק, כל עוד אביך בולע ולא מקיא ומצבו יציב, ואם החיידק שצומח בשתן רגיש לתרופה שרשם לו הרופא, אז אפשר לעשות ניסיון טיפולי בתרופה פומית בבית. הרבה בריאות אפי

22/10/2020 | 22:50 | מאת: איציק

המון תודה לך סופשבוע נעים

מנהל פורום מחלות זיהומיות